Tämä postaus jää helmikuun viimeiseksi postaukseksi, joten tapaamme seuraavan kerran maaliskuun puolella. Kiitos kun luitte tämän, ja oikein hyvää karkauspäivää teille kaikille.
Sivut
▼
torstai 29. helmikuuta 2024
Kevään suunnitelmat
Kuten edellisessä postauksessa lupasinkin, niin tässä postauksessa kerron mitä kaikkea Disneyn lumoa -blogissa tulee tapahtumaan kevään aikana. Kuten jo tiedättekin, niin Euroviisuviikolla tulee ranking-lista, jonka teen tällä kertaa Tähkäpään lauluäänistä. Listan suunnittelu on minulla vielä ihan alkuvaiheessa, mutta saan sitä kyllä pidemmälle maaliskuun ja huhtikuun aikana. Tässä lähiaikoina olisi tulossa toinenkin Euroviisuihin liittyvä teksti, josta mainitsin ohimennen vähän aikaa sitten. Niiden lisäksi olisi tulossa kaikkea mitä täällä blogissa on nähty aiemmin, kuten hahmoesittelyjä, top-listoja, sekä uusia osia postaussarjoihin. Nyt kun postaussarjat tuli mainittua, niin minulla olisi niihin liittyen ilmoitus. Ei en ole lopettamassa niitä, jos joku alkoi epäillä sitä. Mainitsin vuosikertauksessa, että blogissa alkaisi tänä vuonna kaksi uutta postaussarjaa. Toinen niistä postaussarjoista alkaa kevään aikana. Keväällä olisi tulossa myös Vaiana-elokuvan arvostelu. Jos Inside out 2 elokuvan suomenkielinen teaser trailer julkaistaan kevään aikana You Tubessa, niin tulen jakamaan sen videon täällä ja kerron myös arvaukseni liittyen elokuvan suomenkielisiin ääninäyttelijöihin.
torstai 22. helmikuuta 2024
Tuhkimo 3 (arvostelu)
Sain eilen katsottua elokuvan Tuhkimo 3 Taikansa kutakin, joten nyt on aika julkaista arvostelu kyseisestä elokuvasta.
Tuhkimon eläinystävät ja Hyvä Haltijakummi ovat järjestäneet Tuhkimolle ja prinssille vuosipäiväyllätyksen. Osana yllätystä on loitsu, joka oli syy siihen, miten Tuhkimo ja prinssi alunperin päätyivät yhteen. Tapahtumaa kauempaa seurannut Anastasia vie taikasauvan Druzellalle ja Lady Tremainelle, joka muuttaa sauvan avulla aikaa niin, että prinssin luulee tanssineensa Tuhkimon sijasta Anastasian kanssa.
Kolmannen Tuhkimo-elokuvan tapahtumat sijoittuvat ajalle vuosi ensimmäisen Tuhkimo-elokuvan jälkeen. Tuhkimo elää onnellista avioliittoelämää prinssinsä kanssa ja on saanut kaiken, mistä on aina haaveillut. Samaan aikaan Tuhkimon onnesta kateelliset äitipuoli ja sisarpuolet hautovat kostoa kyökkipiikansa menettämisestä. Kosto onnistuu Anastasian saatua käsiinsä Hyvän Haltijakummin taikasauvan. Sauva avulla Lady Tremaine kelaa aikaa taaksepäin niin, että Anastasia onkin Tuhkimon sijasta se tyttö, jolle lasikenkä sopii ja, jonka on mentävä naimisiin prinssin kanssa. Taikasauva toimii salaisena aseena kohdissa, joissa Lady Tremainen ja tämän tyttärien suunnitelma meinaa ottaa takapakkia.
Yksi asia mistä pidän tässä elokuvassa on se, että se lähtee heti kunnolla käyntiin, vaikka alkaakin rauhallisissa merkeissä. Ensimmäiseen Tuhkimo-elokuvaan verrattuna Tuhkimo kolmonen sisältää enemmän jännitystä ja toimintaa. Yhtenä esimerkkinä siihen asiaan on se, että Tuhkimo on tässä elokuvassa paljon toiminnallisempi ja itsenäisempi kuin aikaisemmissa elokuvissaan. Tuhkimon omatoimisuus korostuu eniten elokuvan toisella puoliskolla.
Nyt, kun toiminnallisuudesta on puhuttu, niin seuraavaksi voitaisiinkin ottaa puheeksi elokuvan sisältämä jännitys. Jos joku kohta tästä elokuvasta sisältää jännitystä, niin se on ehdottomasti se, missä Lady Tremaine tekee aikaa muuttavan loitsun. Tuossa kohdassa, sekä lopputaistelussa elokuvan jännitys ovat isoimmillaan, mutta niiden väliin mahtuu muutamia kohtauksia, joissa hahmojen (erityisesti Hulin ja Vilin) puolesta saa jännittää tosissaan. Ne kohdat eivät ole silti läheskään yhtä jännittäviä, kuin ne, mitkä mainitsin tämän kappaleen alussa.
Elokuvassa nähdään kaikki ensimmäisestä Tuhkimo-elokuvasta tutut hahmot Tuhkimosta, prinssistä ja Hyvästä Haltijakummista Lady Tremaineen, Anastasiaan ja Druzellaan. Haltijakummi jää tässä elokuvassa ikävästi pieneen rooliin, sillä hänet nähdään elokuvassa pelkästään sen alussa ja lopussa. Niissäkin kohtauksissa hänen roolinsa jää lähes olemattomaksi. Yksi hyvä asia Tuhkimo kolmosessa on se, että prinssin taustoihin syvennyttään kunnolla. Elokuvassa selviää mm. se, miten prinssin vanhemmat tapasivat toisensa ja rakastuivat.
Tuhkimon äitipuoli Lady Tremaine, sekä sisarpuolet Anastasia ja Druzella ovat tässä elokuvassa tärkeässä roolissa, sillä heidän kostojuonensa on syy siihen, miksi Tuhkimo menettää onnellisen loppunsa. Kaikki kolme ovat tässä elokuvassa yhtä ilkeitä ja itsekeskeisiä kuin ensimmäisessä Tuhkimossa, mutta Anastasiasta alkaa vähitellen paljastumaan myös hyviä puolia, mutta aluksi edes hän itse ei suostu myöntämään niitä.
Musiikin puolesta elokuva on sentään vähän parempi kuin Tuhkimo 2. Ei tässäkään ole erityisen muistettavia lauluja, mutta kuitenkin. Ainoat laulut, jotka Tuhkimo kolmosesta jäävät mieleen ovat elokuvan alkulaulu, sekä Hulin ja Vilin laulama laulu. Muut laulut jäävät helposti noiden mainittujen laulujen varjoon, mutta eivät ne ole silti ihan täysin unohdettuja.
Mitä heikkouksiin tulee, niin niitä tässä elokuvassa ei ole kovin paljoa. Tarina lähtee hyvin käyntiin, mutta loppua kohti mentäessä heikkoudet alkavat vähitellen korostua eikä niitä aluksi edes huomaa. Elokuvan loppuratkaisu oli muuten hyvä, mutta siitä huolimatta minusta tuntui siltä, että elokuva olisi loppunut kesken. Käsikirjoituksessa ei siis ole muuten mitään vikaa, mutta loppuratkaisun osittainen keskeneräisyys vie muutaman pisteen pois tältä elokuvalta.
Yhteenvetona sanonkin siis, että Tuhkimo 3 on kyllä katsomisen arvoinen elokuva, mutta ei tämä silti kuulu niihin elokuviin, joiden pariin palaa mielellään useampaan otteeseen. Toisaalta minun tekee jo nyt mieli katsoa tämä uudelleen, mutta tuskin minä tulen katsomaan tätä ihan heti. Toteutuksen puolesta elokuva on muuten hyvä, mutta käsikirjoitus on vähän heikko. Se ei toimi joissain kohdissa, vaikkei tarinassa ole muuten mitään vikaa. Tämän voi siis katsoa ainakin yhden kerran.
Oletko nähnyt tämän elokuvan? Jos olet, niin kerro kommenteissa mitä pidit tästä elokuvasta? Jos et ole, niin aiotko katsoa tämän?
Yritän keskittyä alkukevään aikana ranking-listan suunnitteluun, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö päivittäisi blogia ollenkaan. Seuraavassa postauksessa kerron tarkemmin siitä, mitä blogiin olisi tulossa. En osaa sanoa tarkkaa ajankohtaa seuraavan postauksen ilmestymiselle, mutta se taitaa mennä ensi viikon puolelle.
maanantai 19. helmikuuta 2024
Tuhkimo 2 (arvostelu)
Lupasin, että julkaisisin helmikuun aikana arvostelut Tuhkimon jatko-osista. Ensimmäisenä arvostellaan tietenkin Tuhkimo 2 Unelmien prinsessa.
Huli, Vili ja muut hiiret tekevät Haltijakummin avulla kirjaa, jossa kerrotaan kolme tarinaa heistä ja Tuhkimosta, sekä kaikista muista. Ensimmäisessä tarinassa nähdään Tuhkimon ensimmäinen päivä linnassa. Silloin hän saa heti ison vastuun, kun joutuu järjestämään kuninkaallisen juhlan ihan itse. Vaikeuksia juhlien järjestämiseen tuovat säännöt, jotka ovat Tuhkimon mielestä kaikkea muuta kuin hyviä. Toisessa tarinassa Vili suree sitä, ettei Tuhkimo tarvitse hänen apuaan enää yhtä paljon kuin ennen linnaan muuttoa. Nyt kun Tuhkimo on prinsessa, niin hän saa apua lähinnä ihmisiltä. Siksi Vili pyytääkin Haltijakummia muuttamaan hänet ihmiseksi. Aluksi ihmisenä oleminen tuntuu Vilistä hyvältä, mutta lopulta hänelle selviää, että ihmisyydessäkin on omat haasteensa. Kolmannessa tarinassa Tuhkimon sisarpuoli Anastasia rakastuu kylän leipuriin, mistä äitipuoli ei ole mielissään, sillä hänestä leipuri ei ole hyvää seuraa hänen tyttärelleen. Tuhkimo auttaa Anastasiaa pääsemään yhteen leipurin kanssa. Samaan aikaan hiiret auttavat Luciferin yhteen palatsikissa Pom Pomin kanssa.
Tuhkimo 2 on jatkoa vuonna 1950 julkaistulle Tuhkimo elokuvalle. Toisin kuin edeltäjässään, niin tässä ei ole yhtä juonta, jossa pysyttäisiin koko elokuvan ajan. Sen sijaan elokuvassa nähdään kolme eri tarinaa, joissa kaikissa Tuhkimo on mukana, vaikka hänet nähdään pääroolissa ainoastaan ensimmäisessä tarinassa. Kahdessa muussa tarinassa päähenkilönä on joku muu kuin Tuhkimo. Ongelmana tässä elokuvassa onkin juuri se, että yhtä juonta ei ole. Tässä kohtaa joku varmaankin kysyisi miksi pidän Nalle Puhista, vaikka siinäkin nähdään useampi tarina yhden elokuvan sisällä. Nalle Puhissa siirtymät tarinoiden välillä on tehty paremmin kuin tässä elokuvassa. Tuhkimo kakkosen tarinat on tavallaan yhdistetty toisiinsa, mutta silti ne tuntuvat erillisiltä toisistaan.
Elokuvassa kerrotaan ajasta sen jälkeen kun Tuhkimo oli tullut prinsessaksi ja mennyt naimisiin prinssinsä kanssa. Parin romanssi ei ole tässä elokuvassa yhtä mitään sanomaton kuin ensimmäisessä Tuhkimossa, mutta ei heillä silti ole kovin paljoa yhteisiä kohtauksia. Prinssi on muuten ihan yhtä tylsä kuin Tuhkimo ykkösessä. Prinssin ja Tuhkimon lisäksi linnassa asuvat myös kuningas ja suurherttua. Tuhkimon hiiret ja Bruno-koira muuttivat asumaan linnaan sen jälkeen kun Tuhkimosta tuli prinsessa.
Tuhkimon äitipuoli Lady Tremaine, sekä sisarpuolet Anastasia ja Druzella ovat tässä elokuvassa huomattavasti pienemmässä roolissa kuin ensimmäisessä, sillä heidät nähdään ainoastaan viimeisessä tarinassa. Siinä tarinassa keskitytään lähinnä Anastasiaan, joten äitipuoli ja Druzella ovat enimmäkseen taka-alalla. Myös Lucifer-kissa nähdään elokuvan viimeisessä tarinassa. Tämä on muuten ainoa Tuhkimo-elokuva, jossa Lucifer ei jahtaa hiiriä, vaan ystävystyy heidän kanssaan. Tosin sitä ystävyyttä ei kovin kauaa kestänyt, sillä kissa palasi nopeasti vanhoihin tapoihinsa.
Uusina hahmoina elokuvassa nähdään linnan taloudenhoitaja Prudence, kamarineidot Daphne ja Beatrice, kreivitär Le Grande, Meeri-hiiri, palatsikissa Pom Pom, sekä leipuri, johon Anastasia rakastuu. Kukaan uusista hahmoista ei ole erityisen muistettava, mutta he sopivat silti elokuvaan. Tuhkimo 2 elokuvan uusista hahmoista Meeri on ainoa, josta voisin sanoa pitäväni. Meerissä on paljon hyviä puolia, ja pidän hänen ja Vilin välillä olevasta romanssintapaisesta. Muista uusista hahmoista en oikein osaa sanoa mitä mieltä olen heistä.
Mitä musiikkiin tulee, niin siltä osalta tämä elokuva on aika heikonpuoleinen. Lauluja on vain muutama eikä mikään niistä jää mieleen, vaikka elokuvan katsoisi monta kertaa putkeen. Minä en ehkä voi sanoa noin, sillä olen katsonut tämän elokuvan vain yhden kerran ja seuraavaan katselukertaan saattaa mennä aika kauan eikä sitä välttämättä ikinä tapahdu. Kaikki elokuvan laulut ovat ulkopuolisen kertojan laulamia, joten elokuvassa ei valitettavasti päästä näkemään laulavia hahmoja. Se vähän harmittaa minua, sillä parhaimmat Disney-laulut ovat juurikin niitä, missä hahmot laulavat.
Kuten kaikki ysärillä ja 2000-luvun alkupuolella julkaistut Disneyn jatko-osat, niin tämäkin on tehty Disney Toons -studiolla ja jätetty esittämättä elokuvateattereissa. Siksi animointi näyttää erilaiselta ensimmäiseen Tuhkimoon verrattuna. Tuhkimo 2 elokuvan animointi ei kuitenkaan näytä häiritsevältä eikä siinä ole huomattavia heikkouksia. Animoinnin puolesta elokuva on ihan kelvollinen, mutta ei tätä silti kannata katsoa pelkästään animoinnin vuoksi.
Yhteenvetona sanoisin, että Tuhkimo 2 on idealtaan ihan hyväksyttävä elokuva. Toteutuksen puolesta elokuva on vähän siinä ja siinä. Eli siltä osalta, että se tavallaan toimii ja tavallaan ei. Sitä on vaikeaa selittää ymmärrettävästi. Kaikki tarinat on kirjoitettu melkein hyvin, vaikka mikään niistä ei jää mieleen elokuvan päätyttyä. Tuhkimo 2 kuuluu unohdettavimpien Disney-elokuvien joukkoon, eikä se muutenkaan kuulu Disneyn jatko-osien parhaimmistoon. En siis aio katsoa tätä enää koskaan uudestaan. Toisaalta, jos joku maksaisi minulle miljoona euroa siitä, että katsoisin tämän elokuvan, niin ehkä sitten, mutta muuten en.
En ole vielä katsonut Tuhkimo kolmosta, mutta katson sen tämän viikon aikana. Yritän saada arvostelun valmiiksi viikonloppuun mennessä.
Kertokaa kommenteissa mitä mietteitä Tuhkimo 2 herättää teissä? Oletteko nähneet tämän elokuvan? Jos ette ole, niin aiotteko katsoa tämän?
keskiviikko 14. helmikuuta 2024
Parhaat ystävyyslaulut
Hyvää ystävänpäivää teille kaikille, jotka luette tätä. Olen maininnut muutaman kerran, että tänään olisi tulossa uusi top-lista, joten tässä se nyt on. Julkaisin viime ystävänpäivänä top-listan Disneyn rakkauslauluista. Tänäkin vuonna top-listan aiheena ovat laulut, mutta tällä kertaa käsitelläänkin ihan toista ääripäätä. Olen jo pitkään halunnut tehdä top-listan Disney-elokuvien ja -sarjojen vihollislauluista. Eli sellaisista lauluista, joissa joku hahmo kertoo vihaavansa jotain toista hahmoa tai jotkut hahmot laulavat siitä, miten paljon he vihaavat toisiaan. Nyt onkin hyvä hetki päästää teidät lukemaan minun top-listaani Disneyn vihollislauluista.
No ei oikeasti. Tosin otsikko paljasti jo sen, ettei tässä top-listassa ole kyse tuosta, mitä äsken sanoin. Tämän top-listan aiheena ovat siis ystävyydestä kertovat Disney-laulut. Toisaalta tuo maininta toisesta ääripäästä ei ollut täysin väärä, sillä ystävä ja vihollinen tarkoittavat samaa asiaa, vai mitä? Ai eikö? Minä kun luulin, että vihollinen on sama asia kuin ystävä. No niin, vitsit sikseen. Mennään nyt vain sen listan pariin.
Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia
10. Best of friends/Parhaat ystävät
Topin ja Tessun laulut eivät kuulu muistettavimpien Disney-laulujen joukkoon. Tämä ketun ja koiran ystävyydestä kertova laulu on kuitenkin päässyt mukaan tälle listalle. Kotipihaltaan seikkailemaan lähtenyt Topi-kettu tapaa Tessu-koiran ja kaksikko alkaakin heti leikkiä yhdessä ja samalla heistä tulee ystäviä. Kettua ja koiraa etäämmältä katsellut Pöllömuori laulaa laulun, joka tässä kohtauksessa kuullaan. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten aidoksi Topin ja Tessun ystävyys on tehty. Myöhemmin tapahtuvasta ikävästä käänteestä huolimatta.
9. Bring my best friend back/Ystäväin on kaukana
Sofia on ollut kiireinen omien menojensa kanssa eikä häneltä sen vuoksi ole löytynyt aikaa pupuystävälleen Apilalle. Apila ajattelee, ettei Sofia välitä hänestä enää, joten hän päättää lähteä Lumolassa esiintyneen taikurin matkaan. Sofia saa pian tietää Apilan lähdöstä, ja menee samantien etsimään tätä muiden eläinystäviensä kanssa. Samaan aikaan Apilalle on tullut ikävä Sofiaa, ja hän haluaisi palata kotiin, mutta taikuri ei päästä uutta taikakaniaan lähtemään luotaan. Tämän laulun aikana Sofia ja Apila kertovat miten paljon he kaipaavat toisiaan. Laulu on monella tavalla opettavainen, mutta eniten siltä osalta, että siinä kerrotaan ystävien tärkeydestä.
8. Shoulder to shoulder/Rinta rinnan
Ruu ei ollut päässyt mukaan pyydystämään möhköfanttia, sillä hän on muiden mielestä liian nuori osallistumaan sellaiseen. Muiden sanoista huolimatta Ruu lähtee yksinään möhköfanttijahtiin. Hän tapaa lapsimöhkofantin nimeltä Fantti ja ottaa tämän vangikseen. Myöhemmin Ruulla ja Fantilla alkaa olla hauskaa yhdessä ja heistä tulee ystäviä. Tämän laulun aikana päästään näkemään Ruun ja Fantin hauskanpitoa. Laulun lopussa Ruu sanoo, ettei Fantti ole enää vanki ja ottaa köyden pois uuden ystävänsä kaulan ympäriltä. Pidän tässä laulussa Ruun ja Fantin leikkien seuraamisesta, sekä iloisesta tunnelmasta. Kappale on parempi suomenkielisenä.
7. Forever and ever/Aina ja aina
Risto Reipas on kertomassa Nalle Puhille ikäviä uutisia, mutta ei saa asiaansa kerrottua. Sen sijaan Risto ja Puh viettävät päivän yhdessä. Lievästä haikeudesta huolimatta kappaleessa vallitsee iloinen ja rento tunnelma. Pidän tässä eniten siitä, miten Riston ja Puhin ystävyys tuodaan esille. Lisäksi pidän laulun sanoituksista, sekä sen lämminhenkisyydestä.
6. All you need/Luokses jää
Sofia suunnittelee unelmalinnaa koulukaverinsa Vivianin kanssa. Vivian on luonteeltaan ujo, minkä vuoksi hän ei ole ikinä puhunut muiden lasten kanssa. Sofia on kuullut muilta prinsessoilta huhuja liittyen Vivianiin ja hänen perheenseensä. Myöhemmin selviää, etteivät ne ole totta, ja tytöt alkavat suunnitella unelmalinnaansa. Vivian soittaa mandoliinia Sofian laulaessa, ja Sofia huomaa, että musiikki saa Vivianin ujouden katoamaan. Pidän tässä laulussa eniten siitä, että Sofia ja Vivian ystävystyvät sen aikana.
5. More to adore/Tie ystävyyteen
Sofian amuletti on lähettänyt hänet Saarelan valtakuntaan auttamaan hirviöksi muuttunutta prinsessa Charlottea. Charlotte joutui kirouksen kohteeksi, kun ei kutsunut hiittä kuninkaallisiin tanssiaisiin. Velhotar Zinessa kertoo Charlottelle, että päästäkseen eroon kirouksesta Charlotten pitää ystävystyä hiiden kanssa. Sofia, Charlotte ja hiisi, joka esittäytyi myöhemmin Morrisiksi, järjestävät piknikin, jonka aikana Morrisille ja Charlottelle selviää, että heillä on paljon yhteistä toistensa kanssa. Molemmat pitävät teestä ja riikinkukoista. Laulun aikana katsojakin oppii, että toisen kanssa juttelemalla selviää mm. yhteisiä kiinnostuksen kohteita, jotka helpottavat ystävystymistä. Pidän tässä laulussa eniten sen sanomasta ja sävellyksestä.
4. Friends to the end/Ei ystävyys lakkaa tää
Usharin puremasta syntyneen arven vuoksi Kion alkaa vähitellen unohtaa oikean ja väärän eron. Tuliza-kasvin syöminen on lieventänyt Kionin oireita hänen matkatessaan Elämänpuulle muiden leijonakaartilaisten ja Makinin kanssa. Nyt tulizasta ei ole enää apua Kionille ja hän onkin ollut ilkeä ystävilleen, sekä heitä vastaan tulleille eläimille. Bunga pelkää Kionin muuttuvan pahaksi ja sanookin siitä Kionille, joka lähtee hetkeksi pois miettimään asioita. Bunga alkaa miettiä millaisena Kion palaa heidän luokseen, mutta muut saavat laulun avulla vakuutettua Bungan siitä, ettei Kionista voisi ikinä tulla pahaa. Pidän laulussa nähtävistä muistelukohdista, mutta sitäkin enemmän pidän laulun opettavaisuudesta. Myös rytmi toimii kappaleessa hienosti.
3. Barking at the moon/On koti paikka verraton
Olen nähnyt Boltin vain muutaman kerran, joten siksi olen yllättynyt siitä, että tämä laulu pääsi näinkin korkealle sijalle. En ole varma siitä, että kertooko tämä laulu ystävyydestä, mutta otin tämän silti mukaan tähän, sillä Bolt ystävystyy Missun ja Raivon kanssa laulun aikana. Tai niin minä ainakin uskon. Pidän kappaleen iloisesta sävystä, joka korostuu erityisesti suomenkielisessä versiossa. Myös rytmi ja sävellys ovat kohdallaan tässä laulussa.
2. Hand in hand
Isabelilla on projekti, jonka onnistumisen myötä hänellä olisi mahdollisuus aloittaa opiskelu tiedeakatemiassa. Isabelin ystävät haluavat auttaa häntä projektin kanssa, mutta Isabel haluaa tehdä sen yksin, eikä siksi ota apua vastaan. Isabelin ystävät lähtevät suuttuneina pois, minkä nähnyt Elena menee juttelemaan sisarelleen ja kertoo, että yhteistyöllä vaikeimmatkin tehtävät tuntuvat helpoilta. Pidän tässä laulussa eniten sen opettavaisuudesta, sekä siitä, että Isabel suostui ottamaan ystäviensä avun vastaan laulun jälkeen.
1. You've got a friend in me/On sulla ystävä
Tämä laulu kuullaan aina jossain muodossa jokaisessa Toy Story -elokuvassa. Suosikkiversioni on kuitenkin ensimmäisessä Toy Storyssa esitettävä versio. Laulun aikana meille esitellään poika nimeltä Andy, sekä hänen sheriffinukkensa Woody. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten Andyn ja Woodyn yhteys toisiinsa tulee esille. Lisäksi pidän laulun lämminhenkisestä tunnelmasta.
Siinä oli siis top-lista ystävyydestä kertovista Disney-lauluista. Kertokaa kommenteissa omat suosikkinne Disneyn ystävyyslauluista.
sunnuntai 11. helmikuuta 2024
Faktoja elokuvista: Mulan
Olen yleensä kertonut kaikki ilmoitusasiat postausten lopussa, mutta teen nyt poikkeuksen ja kerron tämän ilmoituksen jo postauksen alkuvaiheessa. Ensimmäisenä kerron sen tärkeimmän ilmoitusasian:
RANKING-HAHMON ÄÄNESTYS ON OHI!
Yhtäkään ääntä ei tullut, mutta tällä kertaa siihen liittyy yksi hyvä asia, joka on se, että minä saan päättää lopputuloksen. Olen päättänyt tehdä tämän vuoden ranking-listan Tähkäpään lauluäänistä. Kuten aikaisemmat ranking-listani, niin tämäkin ilmestyy Euroviisuviikolla. Euroviisuihin liittyen kerron sellaisen hauskan faktan, että Suomen tämän vuoden edustuskappaleessa fiittaava Henri Piispanen on ääninäytellyt monia Disney-hahmoja, kuten Lauri Robinsonia, Iikka Kajastusta, Hiro Hamadaa, nuorta Jim Hawkinsia, sekä uusimmassa Toive elokuvassa esiintyvää Dariota. Siitä tulikin mieleen, että kiinnostaisiko teitä lukea postaus, jossa kerron Euroviisuedustajista, jotka ovat ääninäytelleet Disney-elokuvissa?
Nyt siirrytäänkin tämän postauksen pääaiheeseen. Kuten otsikko sen jo kertookin, niin tämä postaus on Faktoja-elokuvista -sarjan uusi osa. Tähän osaan olen ottanut Mulanin.
1. Mulan on ensimmäinen Disneyn animaatioelokuva, jossa sotaa käsitellään avoimesti
2. Mulanin puheäänenä toiminut Ming-Na Wen kosketti hiuksiaan monta kertaa elokuvan äänitysten aikana, joten siksi Mulan koskettaa hiuksiaan elokuvassa
3. Mulanin laulaman Reflection kappaleen piti alunperin olla pidempi, mutta elokuvan tekijät lyhensivät sitä säästääkseen aikaa
4. Mulanin portugalinkielinen versio palkittiin elokuvan parhaana dubbauksena
5. Mulan perustuu kiinalaiseen Hua Mulanista kertovaan legendaan
6. Mulanilla on koira nimeltä Pikkuveli, jonka nimi on viittaus Hua Mulanin pikkuveljeen
7. Mushulla piti alunperin olla oma laulu elokuvassa
8. Reflection kappaleen pop-version laulaminen auttoi Christina Aguileraa etenemään urallaan
9. Mulan oli alunperin romanttinen komedia
10. Mulan on ensimmäinen Disneyn animaatioelokuva, joka tehtiin Floridassa sijaitsevassa studiossa
11. Kaikki elokuvan laulut kuullaan sen ensimmäisellä puoliskolla
12. Mulania pidetään Disneyn prinsessaelokuvana, vaikka Mulan ei ole oikeasti prinsessa
13. Mulanin peitenimi Fa Ping tarkoittaa kukkaruukkua
14. Mulanin tekeminen kesti viisi vuotta
15. Elokuvassa piti alunperin näyttää Mulanin lapsuusvuosia, mutta ne jätettiin pois lopullisesta versiosta
16. Mulanin nimi tarkoittaa puuorkideaa tai mangoliaa
17. Kiinassa sirkkojen uskotaan symboloivan hyvää onnea, joten siksi Mulanille annetaan onnensirkka
18. Mulanin tekemiseen osallistui lähes 700 ihmistä
19. Mulan on Disneyn viimeinen musikaaliklassikko, joka julkaistiin VHS-kasetille
20. Bruce Willis oli alkuperäinen valinta Li Shangin ääninäyttelijäksi
Kertokaa kommenteissa, jos tiesitte joitain näistä faktoista, ja voitte kertoa kommenteissa myös sellaisia faktoja, joita ei tässä postauksessa mainittu.
Kuten olen aikaisemmissa postauksissa sanonut, niin julkaisen ystävänpäivänä uuden top-listan. Se postaus olisi siis tulossa seuraavaksi. Lisäksi yritän saada kirjoitettua helmikuun aikana arvostelut Tuhkimon jatko-osista. En ole vielä katsonut niitä, mutta yritän saada ne katsottua mahdollisimman pian. Olette varmaankin jo huomanneet, mutta tein vähän muutoksia Arvostelut-sivulle. Kaikki elokuvat, sarjat ja lyhytelokuvat löytyvät sieltä nyt aakkosjärjestyksessä.
perjantai 9. helmikuuta 2024
Vaiana saa jatko-osan
Seuraavan postauksen oli tarkoitus ilmestyä vasta ylihuomenna, mutta siihen suunnitelmaan tuli nyt muutos. Luin aamulla uutisia ja huomasin siellä yhden jutun, mistä minun on ihan pakko kertoa täällä.
Olette varmaankin tietoisia siitä, että Vaianasta oltiin suunnittelemassa sarjaa, joka oltaisiin julkaistu Disney+:ssa. Sarja päätettiin lopulta muuttaa elokuvaksi, joka saa ensi-iltansa tämän vuoden marraskuussa. Kirjoitan siitä silloin arvostelun, mutta aion sitä ennen arvostella myös ensimmäisen Vaiana-elokuvan. Muut Disney klassikoiden tulevat jatko-osat ovat Zootropolis 2 ja Frozen 3. Zootropolis 2 saa ensi-iltansa vuonna 2025 ja Frozen 3 saapuu teattereihin vuonna 2026.
Tuohon äskeiseen asiaan liittyen minulla ei ole enempää sanottavaa, mutta muistuttaisin teitä tähän loppuun vielä sellaisesta asiasta, että huomenna on Uuden musiikin kilpailu. Olenkin jo maininnut siitä, että teillä on UMK:n loppuun asti aikaa äänestää ranking-hahmoa.
UMK:hon ja Euroviisuihin liittyen mainitsen vielä yhdestä asiasta. Olette varmasti jo kuulleet siitä, että Jesse Markin ei aio osallistua Euroviisuihin, jos Israel on mukana. En ole varma onko kukaan teistä miettinyt tätä asiaa, mutta kerron tästä silti, jos joku on tätä pohtinut. Asia on siis se, että aionko julkaista rankingin Euroviisuviikolla, vaikka Suomi ei olisikaan mukana kilpailussa? Vastaus tuohon kysymykseen on, että kyllä. Vaikka Euroviisut jäisivätkin Suomen osalta väliin, niin ranking on silti tulossa.
Seuraava postaus on Faktoja elokuvista -sarjan uusi osa. Kerron samassa postauksessa myös ranking-hahmon äänestystuloksen.
sunnuntai 4. helmikuuta 2024
Disney on Ice 2024
Kävin eilen Espoon Metro Arenalla katsomassa Disney on Ice esitystä, josta kirjoitan nyt blogitekstin.
Esityksen alussa jäälle ilmestyi kaksi henkilöä, jotka tanssittivat yleisöä. Pian sen jälkeen näytöllä alkoi pyöriä video Mikki Hiirestä. Sen jälkeen Mikki, Minni, Aku ja Hessu saapuivat lavalle. Ihmiset antoivat heille Hiiripadin, jonka avulla päästiin katsomaan Mikin ja ystävien muistoja.
Ensimmäisenä päästiin näkemään Toy Story -elokuvasarjan hahmoja. Jessie laittoi käyntiin latotanssin, johon katsojatkin saivat osallistua. Buzz Lightyear saapui lavalle latotanssin jälkeen.
Toy Storyn jälkeen vuorossa oli Vaiana. Tässä esityksessä nähtiin Vaianan (ja hänen veneensä) lisäksi Maui, Te Ka ja Motunuin asukkaita. Pidin Vaianan esityksessä siitä, miten seinällä olevaa näyttöä hyödynnettiin siinä.
Seuraavaksi nähtiin lyhyet esitykset, joita olivat Urhea, Mulan, Tuhkimo, Lumikki, Kaksin Karkuteillä, Prinsessa ja sammakko, Pieni merenneito, Aladdin, sekä Kaunotar ja Hirviö. Niiden esitysten jälkeen Disney-prinsessat saapuivat yhdessä jäälle. Myös osa Disney-prinsseistä saapui jäälle prinsessojen seuraksi.
Prinsessojen ja prinssien poistuttua lavalta vuorossa oli väliaika. Väliajan päätyttyä Mikki, Minni, Aku, Hessu ja heidän seurassaan olevat ihmiset palasivat lavalle. He alkoivat taas katsoa muistoja hiiripadista. Tässä kohtaa nähtiin esitys Noidan oppipojasta, missä Fantasian luudat esiintyvät.
Fantasian jälkeen vuorossa oli Doria etsimässä. Tosin tässä kohtaa esitettiin aluksi muutama pätkä Nemoa etsimässä elokuvasta. Dorin, Nemon ja Marlinin lisäksi jäällä nähtiin Dorin vanhemmat, Hank, Herra Rausku, ja muita molemmissa elokuvissa esiintyneitä hahmoja.
Seuraavaksi vuorossa oli Frozen. Tämä esitys alkoi kappaleella Lumiukko tehtäisiinkös?. Sen jälkeen nähtiin kun Anna tapaa Kristoffin, sekä Annan ja Hansin kihlautuminen. Lisäksi siinä laulettiin laulut Taakse jää ja Ensi kertaa ikuisuuteen (repriisi). Myös Frozen-esityksessä hyödynnetiin seinällä olevaa näyttöä.
Frozenin jälkeen vuorossa oli Encanto. Kaikki Madrigalit eivät olleet mukana tässä esityksessä, mutta ei se haitannut, sillä esitys oltiin tehty hienosti. Encanton laulut esitettiin tässä vähän eri järjestyksessä, kuin missä ne kuullaan itse elokuvassa, mutta jotenkin se sopi tähän esitykseen.
Lopuksi kaikki tapahtumassa esiintyneet hahmot saapuivat yhdessä jäälle, ja siihen esitys päättyi.
Tämän vuoden Disney on Ice oli erilainen kuin aikaisempina vuosina, mutta hyvällä tavalla. Hiiripadi, jonka jo aiemmin mainitsin oli tärkeässä osassa koko tapahtuman ajan. Lisäksi seinällä olevalla näytöllä oli välillä kuvia tai videopätkiä Disney-elokuvista.
Ennen yleisöön siirtymistä kävin ostamassa tämän valosauvan, joka minulla oli mukana koko esityksen ajan. Lisäksi minulla oli päälläni Minni-korvat, Stitch-huppari, sekä Seireeni-sukat.
Haluan tässä kohtaa valittaa eräästä asiasta liittyen Disney on Ice tapahtumaan. Valitukseni ei liity itse esitykseen, vaan yleisöön. Vanhemmat, jotka tulette katsomaan Disney on Ice -tapahtumaa (tai mitä tahansa muuta esitystä) lastenne kanssa, niin muistakaa sanoa lapsillenne, ettei edessä olevaa penkkiä saa potkia. Varsinkin, jos joku istuu siinä. Se, että henkilö, jonka penkkiä potkitaan ei sano asiasta mitään ei yleensä tarkoita sitä, että penkin potkiminen olisi hyvä asia. Kaikki eivät kehtaa sanoa vastaan. Varsinkaan ventovieraille.
Tulevista postauksista kerron sen verran, että alan pian suunnitella Faktoja elokuvista -sarjan seuraavaa osaa. Siinä on mukana elokuva, jonka tarina nähtiin tämän vuoden Disney on Ice esityksessä. En kerro mikä, mutta saatte arvata sitä kommenteissa.
Sitten lopuksi vielä yksi tärkeä asia. Ensi lauantaina on UMK-finaali, ja tiedättekö te mitä se tarkoittaa? Kyllä, silloin valitaan kuka edustaa Suomea tämän vuoden Euroviisuissa, mutta nyt ei ole kyse siitä, vaan äänestyksestä. Ja ei, en tarkoita UMK-äänestystä, vaan erästä toista äänestystä. Laitoin täällä blogissa tammikuun alussa käyntiin äänestyksen, jossa te saatte päättää teenkö tämän vuoden ranking-listan Tähkäpään vai Mirabelin lauluäänistä. Äänestysaikaa on lauantai-iltaan asti. Lasken äänet heti kun UMK-finaali on päättynyt. Teillä on siis siihen asti aikaa äänestää ranking-hahmoa. Äänet laitetaan tämän postauksen kommentteihin.