sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Poistetut Frozen laulut

Hei. Tässä olisi tämä lupaamani postaus Frozen elokuvien poistetuista lauluista. Yleensä elokuviin sävelletään lauluja, joita ei syystä tai toisesta oteta elokuvan lopulliseen versioon. Nyt pääsette näkemään minun listaukseni poistetuista Frozen lauluista. Olen ottanut tähän ainoastaan pitkistä elokuvista poistetut laulut, sillä lyhytelokuviin ei (ainakaan minun tietääkseni) ole sävelletty lopullisista versioista pois jätettyjä lauluja. Tähän listaan ovat päässeet vain sellaiset laulut, jotka on äänitetty. Kerron laulun yhteydessä missä kohtaa se olisi esiintynyt elokuvassa. Mennäänpä sitten listaan.



12. Love can't be denied


Tämä laulu oltaisiin kuultu Frozenin täysin varhaisessa versiossa, jossa tarina olisi vielä pohjautunut alkuperäiseen tarinaan Lumikuningattaresta.  Laulu ei päätynyt elokuvaan, sillä käsikirjoittaja Alan Menken jätti projektin. Minun mielestäni tämä laulu on aika synkkä eikä se olisi muutenkaan sopinut elokuvaan.



11. Reindeers remix


Tämä laulu korvattiin laululla reindeer's are better than people. Kappale meinattiin laittaa elokuvan lopputeksteihin, mutta sitä ei kuitenkaan tehty. Minun mielestäni tämä kappale on hieman parempi, mutta en kuitenkaan pidä remix-lauluista.  Kappale ei  muutenkaan sytytä kunnolla.



10. Unmeltable me


Tämä kappale oltaisiin kuultu elokuvan alkupuolella. Laulussa oltaisiin selitetty miksi Olafilla ei enää ole sitä lumipilveä, minkä Elsa loihti hänelle ensimmäisen Frozen elokuvan lopussa, vaikka asia selitettiin kyllä muutenkin Frozen kakkosen alussa.  Laulu tuntuu minusta aika turhalta eikä se olisi muutenkaan sopinut elokuvaan, mutta on kuitenkin ihan hyvä. 



9. More than just the spare


Tämä laulu oltaisiin kuultu samassa kohdassa kuin for the first time in forever, sillä Anna olisi törmännyt Hansin hevoseen laulun lopussa.  Kappale kuvaa hyvin Annan luonnetta.



8. We know better


Tämä kappale oltaisiin kuultu ensimmäisen frozen elokuvan alussa. Jos laulu oltaisiin otettu elokuvaan, niin olisimme päässeet näkemään Annan vauvana laulun alussa ja elokuvan juoni olisi ollut muutenkin erilainen.  Tässä kappaleessa Anna ja Elsa pohtivat millaisia prinsessojen pitää ja ei pidä olla. Laulu kuvastaa hyvin sitä millainen sisarussuhde Annalla ja Elsalla oli ennen kun heidät eristettiin. Laulusta on myös toinen puolisko/versio, mutta sitä ei ole äänitetty. Minä olisin kyllä halunnut kuulla toisen puolen tästä laulusta, mutta Disney wikistä löytyy sanat siihen ja olen lukenut ne.



7. Life's too short


Tämä laulu oltaisiin kuultu samassa kohdassa kuin for the first time in forever (reprise). Laulu olisi siis loppunut siihen kun Elsa jäädyttää Annan sydämen. Tämä laulu olisi kyllä ollut paljon realistisempi vaihtoehto, kun otetaan huomioon miten kauan siskokset olivat erillään toisistaan. Annalla ja Elsalla meni aluksi hyvin, mutta sitten he alkoivat riidellä, mistä seurasi Annan sydämen jäätyminen. 



6. Home


Tämä laulu oltaisiin kuultu samassa kohdassa kuin some things never change. Laulussa Anna kertoo siitä miten paljon hän rakastaa Arendellea eikä haluaisi, että sille tapahtuisi mitään pahaa. Minun mielestäni tämä kappale olisi sopinut hyvin elokuvan loppuun.



5. Life's too short (reprise)


Tämä kappale oltaisiin kuultu siinä kohdassa missä Anna oli jäätymässä kuoliaaksi ja Elsa oli vangittu. Anna ja Elsa alkavat katsoa asioita toistensa näkökulmista ja ymmärtää paremmin omia virheitään. Jos tämä laulu oltaisiin otettu elokuvaan, niin elokuvan loppu ei olisi ollut "lauluton". Kappale ei toisaalta olisi sopinut elokuvaan.



4. You're you


Tämä kappale korvattiin laululla love is an open door. Kappale on siis Annan ja Hansin laulama. Minun mielestäni tämä laulu on romanttisempi kuin love is an open door, mutta se ei olisi kuitenkaan sopinut elokuvaan.



3. Spring pageant


Tämä laulu kirjoitettiin kun Elsasta päätettiin tehdä hyvis. Laulussa on täydellinen harmonia ja pidän erityisesti lapsikuorosta, joka laulaa kappaleen. Myös taustalaulut ovat onnistuneita.



2. Get this right


Tämä kappale oltaisiin kuultu frozen kakkosen alussa. Kristoff yrittää kosia Annaa, mutta ei saa tehtyä sitä oikein. Lopulta Anna esittää kysymyksen itse ja laulu muuttuu pariskunnan duetoksi. Minun mielestäni tämä laulu olisi kuulunut jättää elokuvaan. Sitten oltaisiin myös rikottu stereotypioita, sillä kyllähän nainen voi kosia miestä. Muulloinkin kuin karkauspäivänä. Jos tätä laulua ei oltaisi jätetty pois, niin elokuvan lopussa oltaisiin todennäköisesti nähty Annan ja Kristoffin häät.



1. I seek the truth


Tämä laulu oltaisiin kuultu frozen kakkosessa siinä kohdassa missä Anna ja Elsa löysivät vanhempiensa laivan hylyn. Laulu muistuttaa minun mielestäni liian paljon laulua show yourself. Kappale olisi kyllä sopinut elokuvaan, mutta ymmärrän kyllä miksi se päätettiin jättää pois.  



Siinä oli siis minun top-listani frozen elokuvien poistetuista lauluista. Voitte kertoa kommenteissa oman mielipiteenne näistä lauluista.













Ei kommentteja: