perjantai 2. huhtikuuta 2021

Hahmoesittely: Belle

Lupasin aiemmissa postauksissa kirjoittavani hahmoesittelyn Bellestä, joten tässä se nyt tulee.

Belle esiintyy elokuvassa Kaunotar ja Hirviö, sen kahdessa jatko-osassa, televisiosarjassa Sofia Ensimmäinen, Beauty and the Beast live actionissa, elokuvassa Räyhä Ralf valloittaa internetin, sekä lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Belle on yksi Disney prinsessoista. Hänen isänsä on ammatiltaan keksijä.

Ensimmäisessä elokuvassa Belle asuu Ranskassa pienessä maalaiskylässä isänsä Mauricen kanssa. Belle arvostaa sisäistä kauneutta eikä sen vuoksi ole kiinnostunut Gastonista, joka yrittää kaikin tavoin saada Belleä vaimokseen kuitenkin onnistumatta siinä. Myöhemmin Belle päätyy Hirviön linnaan ja ottaa isänsä paikan Hirviön vankina. Aluksi Belle ja Hirviö tuskin sietävät toisiaan, mutta lopulta kaksikko ystävystyy ja myöhemmin vielä rakastuu toisiinsa. Elokuvan loppupuolella, kun Hirviö on kuolemaisillaan, Belle tunnustaa rakkautensa häntä kohtaan. Tämän seurauksena Hirviö ja talousesineiksi muutetut palvelijat muuttuvat ihmisiksi. 

Jatko-osissa Lumottu joulu ja Bellen lumottu maailma nähdään millaista Bellen elämä oli Hirviön linnassa ennen kirouksen murtumista. Ensiksi mainitussa elokuvassa selviää esimerkiksi se, miksi linnassa ei vietetä joulua. 

Sofia Ensimmäisessä Belle auttaa Sofiaa kertomalla Hirviön kirouksesta. Sofia kerkaili ystävilleen, minkä vuoksi hän kurnuttaa kuin sammakko. Sofian  amuletti toi Bellen avuksi. 

Live action elokuvassa selviää Bellen äidin kuolleen ruttoon. Tämän lisäksi Belle oli koko ajan tietoinen Hirviön linnassa vallitsevasta kirouksesta. 

Belle esiintyy myös elokuvassa Räyhä Ralf valloittaa internetin yhdessä muiden Disney prinsessojen kanssa. 

Lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio juhlitaan sitä, kun Disney-yhtiön perustamisesta on kulunut 100-vuotta. Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan juhlistaakseen studion merkkipäivää. Hessun pudottua tikapuilta ja rikottua kameran, hahmot pelkäävät, ettei kuvaa saataisi sittenkään otettua. Pettyneiden hahmojen lähtiessä pois Belle alkaa laulaa laulua Tähti toiveen toteuttaa Allan-A-Dalen, Hottikatin, Mirabel Madrigalin ja Hathi Juniorin säestyksellä. Muutkin hahmot liittyvät mukaan lauluun, minkä aikana tilanne saadaan korjattua ja kuva otettua.

Belle ei ole omasta mielestäni paras Disney hahmo, mutta kuuluu kuitenkin suosikkihahmoihini. Paras kohta missä Belle esiintyy on se, missä hän ja Hirviö tanssivat.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Paige O'Hara (1991-2011, 2018, 2023)   Jodi Benson (2001-2003)   Julie Nathanson (2011-nykyään
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Mervi Hiltunen (elokuvat ja Sofia ensimmäinen)  Maaria Nuoranne (live action, Räyhä Ralf valloittaa internetin ja Olipa kerran elokuvastudio)
Näyttelijä: Susan Egan (musikaali)   Daisy Duczmal (live action, vauvana)   Emma Watson (live action, aikuisena)

Siinä oli siis hahmoesittely Bellestä. Muistakaa, että voitte yhä käydä laittamassa kysymyksiä edellisen postauksen kommentteihin. Eipä muuta kuin oikein hyvää pääsiäistä kaikille. 

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hejdå Verlid!
Kiva postaus, kiitos siitä. Mä oon tosta Bellestä kyllä aina tykännyt, mutta se hirviö ei sitten oo yhtään mun makuuni. Mitäs mieltä sä siitä oot? Muistan kun pikkulikkana katoin juurikin tuota kaunotar ja hirviö filmiä ja itkuhan siinä tuli. Niin pelottava se hirviö. Näin vanhemmalla ikää oon kyllä hiffannut että onhan se hirviökin varmasti tosi mukava tyyppi. Ehkä se ei sitten perheen pienimmille sovi.

P.S. oon ittekkin ajatellut blogin perustamista. Mutta vaan vähän jännittää jos tulee jotain heittereitä...:( Suositteletko blogin perustamista muille? viekö se paljon aikaa

-Mirkku 24

Verlid kirjoitti...

Kiva, kun tykkäsit postauksesta. Tykkään Bellestä ja hirviöstä. En myöskään oo koskaan pitänyt hirviötä pelottavana, vaikka toisaalta mä ymmärrän miksi jotkut ajattelee tai on joskus ajatellut niin. Suosittelen blogin perustamista. Muakin jännitti toi vihaajiin liittyvä asia, mutta pitää muistaa, että se vihakommentti ei oo koskaan sun syytä vaan sen tyypin, joka on kirjoittanut sen kommentin. Ja mitä tohon aikakysymykseen tulee, niin se riippuu täysin siitä kuinka usein aiot päivittää blogiasi ja kuinka pitkiä postauksia aiot yleensä julkaista.