keskiviikko 18. elokuuta 2021

Aarre Karénin dubbaamat hahmot

Näyttelijä Aarre Karén menehtyi 8.8.2021 88-vuotiaana. Näyttelemisen lisäksi  Karén tunnettiin myös ääninäyttelijänä ja hän on antanut äänensä muutamille Disney hahmoille. Tässä top-listassa kerron omat suosikkini Aarre Karénin dubbaamista hahmoista Disneyn elokuvissa ja tv-sarjoissa.


5. Kirjakauppias

Viidennelle sijalle on päässyt Kaunotar ja Hirviö elokuvan alussa lyhyen esiintymisen tekevä kirjakauppias, jolta Belle käy lainaamassa kirjan. Tämä hahmo ei esiinny elokuvassa pitkään, mutta  Karén tekee hyvää työtä hahmon dubbaamisessa.


4. Jänö

Karén on dubannut muutamia jäniksiä, joista yksi on Liisa Ihmemaassa elokuvassa esiintyvä Jänö, joka juhlii syntymättömyyspäiviä Hullun Hatuntekijän ja Uneliaan Hiiren kanssa. Aarre Karén onnistuu myös tämän hahmon dubbaamisessa. Myös laulaminen on sujunut hyvin.


3. Professori Porter

Professori Porter esiintyy elokuvassa Tarzan. Olen kertonut joissakin postauksissa pitäväni siitä, että ääninäyttelijät valitaan hahmojen luonteiden perusteella. Se on toiminut Professori Porterin dubbaajan valinnassa. Aarre Karén on täydellinen valinta kyseisen hahmon suomenkieliseksi ääninäyttelijäksi.


2. Taavi Ankka

Lapsena yksi lempiohjelmistani oli Mikki Hiiren kerhotalo, jossa Karén dubbasi professori Taavi Ankkaa, joka auttaa välillä kerhotaloon liittyvissä teknisissä asioissa, kuten kätevien apureiden korjaamisessa. Taavi Ankka on hauska hahmo, mutta hän on välillä vähän hajamielinen. 


1. Kani

Oma suosikkini Aarre Karénin ääninäyttelemistä hahmoista on Kani. Karén dubbasi kyseistä hahmoa viimeisimmän kerran vuonna 2011 julkaistussa Nalle Puhin elokuvassa. Vuonna 2018 julkaistussa Risto Reipas ja Nalle Puh live action elokuvassa Kania dubbasi Pekka Autiovuori, joka ei pääse samalle tasolle Karénin suorituksen kanssa, vaikka onnistuikin ihan hyvin antamaan äänensä Kanille. Aarre Karén on Kanin ainoa ja oikea ääninäyttelijä. 

Mitkä ovat teidän suosikkinne Aarre Karénin dubbaamista hahmoista? Voitte kertoa ne kommenteissa.


R.I.P.  Aarre  Karén (1932-2021)

2 kommenttia:

Severus kirjoitti...

Kyllä Nalle Puhin Kani on jäänyt parhaiten Aarre Karinista mieleen..sen ääni on hyvin ärsyttävä, mutta samalla hyvin lämmin.

Verlid kirjoitti...

Oon samaa mieltä siitä, että Kanin ääni kuulostaa jonkin verran ärsyttävältä, mutta ei se ärsyttävyys oo ikinä häirinnyt mua.