lauantai 2. lokakuuta 2021

Hahmoesittely: Hatuntekijä


Hatuntekijä (englanniksi Mad Hatter) esiintyy elokuvassa Liisa Ihmemaassa sekä live action elokuvissa Liisa Ihmemaassa ja Liisan seikkailut Peilimaassa. Hän tekee cameoroolin elokuvissa Leijonakuningas 1 1/2 ja Räyhä Ralf valloittaa internetin.

Hatuntekijä nähtiin ensimmäisen kerran ensimmäisessä elokuvassa, jossa hän oli juhlimassa syntymättömyyspäiviä Jänön ja Uneliaan Hiiren kanssa. Liisa näki heidät juhlimassa ja osallistui heidän juhliinsa. Jossain vaiheessa Pekka Kani tuli juhlapaikalle ja Hatuntekijä huomasi tämän kellon olevan kaksi päivää myöhässä. Hatuntekijä onnistui rikkomaan Pekka Kanin kellon yrittäessään korjata sitä.

Live action elokuvassa Liisa Ihmemaassa Hatuntekijä joutui Herttasotilaiden vangiksi autettuaan Liisaa pakenemaan heiltä. Hatuntekijä aiottiin teloittaa, mutta Irvikissa onnistui pelastamaan hänet siltä kohtalolta.

Liisan seikkailut Peilimaassa live actionissa Hatuntekijä luulee edesmenneiden perheenjäsentensä olevan elossa. Hän pyytää Liisalta apua perheensä pelastamisessa.

Hatuntekijä esiintyy lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio, jossa Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan Disney-yhtiön satavuotisjuhlan kunniaksi. Lyhytelokuvan aikana Merlin laittaa Hatuntekijän hattuun vettä, johon Pärsky laitetaan.

Hatuntekijä on oma suosikkihahmoni Liisa Ihmemaassa elokuvasta. Pidän eniten siitä kohdasta, jossa hän juhlii syntymättömyyspäiviä Jänön ja Hiiren kanssa. Syntymättömyyspäivälaulu on myös hauska.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Ed Wynn (1951)    Corey Burton (1981-nykyään)    Alan Tudyk (Olipa kerran elokuvastudio)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Antti Pääkkönen   Kari Ketonen (live action, 2010)
Näyttelijä: Johnny Depp     


Ei kommentteja: