perjantai 5. marraskuuta 2021

Hahmoesittely: Gothel

Mainitsin edellisessä postauksessa ohimennen, että tulisin tekemään hahmoesittelyn Gothelista, joten tässä se nyt tulee. Haluan sanoa tähän alkuun muutaman asian, jotka olen kertonutkin muutaman kerran. Kerron näissä esittelyissä mitä hahmoille tapahtuu elokuviensa lopussa, joten nämä hahmoesittelyt sisältävät juonipaljastuksia. Lukeminen on jokaisen omalla vastuulla. Sitten itse esittelyyn. 

Gothel esiintyy elokuvassa Kaksin karkuteillä ja elokuvasta tehdyssä tv-sarjassa. Hän Kaksin karkuteillä elokuvan pääpahis.

Kaksin karkuteillä elokuvan alussa Gothel löytää auringon pisarasta syntyneen taikakukan. Hän laulaa kukalle ja onnistuu laulamisen avulla nuorentamaan itsensä. Myöhemmin ihmiset löytävät taikakukan ja valmistavat siitä parannusjuoman Coronan valtakunnan raskaana olevalle kuningattarelle. Kuningatar synnyttää myöhemmin lapsen, joka saa nimekseen Tähkäpää. Gothel huomaa, että kukan taika on siirtynyt Tähkäpään hiuksiin, joten Gothel kidnappaa vauvan ja vie tämän mukanaan hylättyyn torniin. Gothel kieltää Tähkäpäätä poistumasta tornista, jotta tämä pysyisi turvassa maailman vaaroilta. Tähkäpään oikeat vanhemmat ovat lähettäneet lentäviä lyhtyjä taivaalle aina kadonneen prinsessan syntymäpäivänä tämän 18-vuotispäivään asti. Tähkäpää haluaisi nähdä nämä "leijuvat valot" lähietäisyydeltä, joten hän pyytää Gothelia hakemaan hänelle syntymäpäivälahjaksi valkoisista simpukoista valmistettavaa maalia ja karkaa tornista sinne aiemmin murtautuneen Flynn Riderin kanssa. Gothel saa myöhemmin tietää, että Tähkäpää on karannut tornista ja lähtee etsimään tätä. Gothel löytää Tähkäpään, joka kertoo kasvattiäidilleen, että hänellä ja Flynn Ridelilla (joka on kertonut oikean nimensä olevan Eugene Fitzherbert) on tunteita toisiaan kohtaan. Gothel sanoo miehen olevan vain tiaran perään ja antaa Tähkäpäälle tornista löytämänsä tiaran ja käskee tätä antamaan sen Eugenelle. Syntymäpäivänsä iltana Tähkäpää palaa Gothelin mukana torniin sillä, hän luuli Eugenen lähteneen pakoon tiaran kanssa, vaikka oikeasti hänet oli sidottu laivan ruoriin. Tornissa Tähkäpää tajuaa olevansa kadonnut prinsessa ja hän kertoo siitä "äidilleen", joka kahlitsee Tähkäpään ja puukottaa torniin saapunutta Eugenea. Gothel ja Tähkäpää tekevät sopimuksen, jonka mukaan Tähkäpää on ikuisesti Gothelin vanki, jos vain saa parantaa Eugenen, joka kuitenkin leikkaa Tähkäpään hiukset, jotka menettävät taikavoimansa ja muuttuvat ruskeiksi. Gothel palautuu oikeaan ikäänsä ja haihtuu tuhkaksi pudotessaan alas tornista.

Gothel esiintyy myös Kaksin karkuteillä sarjassa Tähkäpään painajaisissa. Sarjan kolmannen kauden alussa selvisi, että Cassandra on Gothelin tytär.

Kerroin aikaisemmin, että Gothel samaan aikaan onnistunut ja epäonnistunut pahis. Nyt aion valaista tuota asiaa vähän tarkemmin. Gothel on onnistunut pahis siksi, että hän onnistui huijaamaan Tähkäpäätä 18-vuotta, jotta kadonnut prinsessa pysyisi piilossa. Mikä sitten tekee Gothelista epäonnistuneen pahiksen? Tähkäpää tiesi, että lyhdyt näkyivät taivaalla ainoastaan hänen syntymäpäivänään, joten miksi Gothel ei vaihtanut Tähkäpään syntymäpäivää? Sillä tavalla totuus ei olisi selvinnyt Tähkäpäälle. Tai, jos olisi selvinnyt niin, luultavasti vasta silloin, kun olisi ollut liian myöhäistä. Gothel ei siis miettinyt kaikkea ihan loppuun asti. Paras kohta, jossa Gothel esiintyy on se, missä hän nuorentuu ensimmäisen kerran. 

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Donna Murphy
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Sari Ann Stolt
Näyttelijä: Katie Whetsell (musikaali)

Minulta on kysytty, että saako hahmoesittelyjä ehdottaa ja vastaukseni tuohon kysymykseen on se, että niitä saa ehdottaa. Voitte kertoa esimerkiksi tämän postauksen kommenteissa mistä hahmoista haluaisitte esittelyjä. 


Ei kommentteja: