keskiviikko 1. joulukuuta 2021

(Joulutarina) Joulun taika

Tervetuloa lukemaan vuoden 2021 joulutarinaa. Julkaisin syyskuussa postauksen, jossa pyysin teitä lähettämään minulle kommentin, johon on kirjoitettu jonkun Disney hahmon nimi, jonkin Disney elokuvan tapahtumapaikka ja joku jouluun liittyvä sana. Näitä asioita käytin pohjana joulutarinan tekemisessä. Kiitos kaikille, jotka kommentoivat kyseiseen postaukseen. Ilman teitä tätä joulutarinaa ei olisi olemassa. Nyt päästänkin teidät lukemaan valmiin joulutarinan.

Aku Ankka, Kultu Kimallus ja Stitch olivat lähteneet Arendelleen viettämään joulua. He olivat vuokranneet mökin Arendellen keskustan läheltä. Mökki oli kodikas ja erittäin tunnelmallinen joulun viettoa varten. Ystävykset olivat käyneet hakemassa joulukuusen Puolen hehtaarin metsästä. Oli jouluaatonaatto. Aku Ankka laittoi lahjoja kuusen alle samaan aikaan, kun Stitch ja Kultu Kimallus leipoivat piparkakkuja. Ystävykset olivat koristelleet kuusen edellisenä iltana. Saatuaan lahjat kuusen alle Aku liittyi ystäviensä seuraan leipomaan pipareita. Mökissä oli rauhallista. 
Toisaalla Hades oli raivoissaan nähdessään ja kuullessaan jouluun liittyviä asioita. Hän nimittäin vihasi joulua.
-Miten siitä pääsisi eroon? Hades pohti itsekseen.
Sitten hän keksi omasta mielestään erittäin toimivan suunnitelman ja lähti toteuttamaan sitä.
Illalla Aku, Kultu ja Stitch olivat menossa nukkumaan, kun he kuulivat salaperäisen äänen, joka sanoi:
-Joulu on vaarassa. Etsikää joulun taika ja kukistakaa Hades. Kiirehtikää. Aikaa on vain aattoiltaan asti.
-Kuulitteko tekin tuon äänen? Kultu kysyi.
Aku ja Stitch nyökkäsivät. Kolmikko alkoi pohtia missä Hades oli ja mistä he löytäisivät joulun taian. Heidän mieleensä tuli yksi paikka, mistä joulun taikaa voisi etsiä. He päättivät lähteä Mikä-Mikä-Maahan. Stitch oli pakannut keijupölyä mukaansa, vaikka Aku ja Kultu olivat sanoneet, ettei sitä tarvittaisi. Onneksi keijupölyä oli kuitenkin mukana, sillä muuten he eivät olisi päässeet Mikä-Mikä-Maahan. Aku, Kultu ja Stitch ripottelivat keijupölyä päällensä ja lähtivät lentämään kohti Mikä-Mikä-Maata. Ystävykset katsoivat alapuolella näkyviä taloja ja pihoja surullisina. Kaikki lyhdyt ja muut valot olivat sammuneet ja joulukuusista olivat kadonneet koristeet. Kukaan ei ollut kertonut sitä, mutta he tiesivät, että Hades oli tehnyt tämän kaiken. 
Kun ystävykset pääsivät Mikä-Mikä-Maahan, he päättivät käydä kysymässä sen asukkailta mistä joulun taikaa kannattaisi etsiä. Kukaan ei tiennyt vastausta siihen, joten kolmikko päätti hajaantua ja etsiä joulun taikaa eri paikoista. He olivat juuri lähtemässä eri suuntiin, kun se sama ääni, minkä he olivat kuullet aiemmin, sanoi näin:
-Pysykää yhdessä. Ette löydä joulun taikaa, jos eroatte toisistanne. 
Aku, Stitch ja Kultu päättivät totella ääntä ja lähtivät samaan suuntaan. He päättivät mennä keijujen luokse kysymään joulun taiasta, mutta keijut eivät osanneet auttaa. Kultu, Aku ja Stitch kiersivät melkein koko Mikä-Mikä-Maan, mutta joulun taikaa ei löytynyt mistään.
 Aattoiltaan oli enää muutama tunti aikaa. Ystävykset tiesivät, että aika loppuisi pian. He päättivät lähteä Mikä-Mikä-Maasta ja etsiä joulun taikaa jostain muualta. Lentämisen aikana Kultu tajusi jotain.
-Ei meidän olisi tarvinnut etsiä joulun taikaa, hän sanoi.
-Mitä sinä tarkoitat? Aku kysyi ihmeissään.
-Joulun taika on meissä itsessämme, Kultu selitti.
Aku ja Stitch eivät ymmärtäneet vieläkään, joten Kultu selvensi asiaansa:
-Joulun taikaa ei tarvitse etsiä, sillä se on meissä itsessämme, vaikka emme tajua sitä. Joulun taika syntyy hyvästä joulumielestä. Jos joulumieli puuttuu, niin samalla puuttuu myös joulun taika.  
Nyt Stitch ja Aku tajusivat mistä oli kyse. 
-Mitä me teemme seuraavaksi? Aku kysyi
-En tiedä, Kultu sanoi. -Ensin pitää selvittää missä Hades on.
Ystävykset päättivät palata Arendelleen ja laatia suunnitelman. He olivat juuri laskeutumassa mökkinsä pihalle, kun he näkivät Hadeksen jonkin matkan päässä heidän mökistään. Hades ei kuitenkaan nähnyt heitä. Se oli hyvä asia, sillä Akulla, Kultulla ja Stitchillä ei ollut vielä suunnitelmaa. Kun ystävykset olivat menneet sisälle mökkiinsä, he istuivat pöydän ääreen ja alkoivat miettiä mitä tekisivät.
-Mitä me teemme? Stitch kysyi.
-Hades vihaa kaikkea, mikä liittyy jouluun, joten ehkä me voisimme hyödyntää sitä asiaa suunnitelmassamme, Kultu ehdotti.
-Minulla on idea, Aku sanoi.
-Millainen idea? Stitch ja Kultu kysyivät.
-Koristellaan piha joulukoristeilla. Sitten, kun Hades tulee tänne ottamaan koristeita pois, niin aletaan laulaa joululauluja, Aku kertoi.
Stitchin ja Kultun mielestä Akun idea oli erittäin hyvä. Ystävykset kävivät hakemassa laukun, johon he olivat laittaneet ne joulukoristeet, mitkä eivät olleet mahtuneet joulukuuseen. Kun he olivat saaneet koristeltua mökin pihan, niin he näkivät Hadeksen lähestyvän mökkiä. Hades oli raivoissaan nähdessään joulukoristeita täynnä olevan pihan. Kun Hades oli päässyt mökin pihalle ja oli aikeissa ottaa koristeita pois, niin Aku, Kultu ja Stitch aloittivat joululaulujen laulamisen.
-Ei! Lopettakaa tuo! Hades huusi.
Ystävykset alkoivat laulaa entistä kovemmin. Mitä kovempaa he lauloivat, sitä enemmän Hades raivostui.
-Lopettakaa laulaminen heti! Hades huusi juuri ennen, kun joulun taika sai hänet katoamaan.
Samalla hetkellä, kun Hades katosi, niin kaikki valot syttyivät ja koristeet ilmestyivät takaisin joulukuusiin.
-Me onnistuimme, Aku, Kultu ja Stitch sanoivat yhteen ääneen.
-Mitä Hadekselle tapahtui? Stitch pohti.
-Sitä minäkin mietin, Aku sanoi.
-Niin minäkin, Kultu sanoi.
-Te teitte erittäin hienoa työtä. Teidän ansiostanne joulu on pelastettu, sanoi salaperäinen ääni.
-Missä Hades on? Aku, Stitch ja Kultu kysyivät.
-Joulun taika ajoi hänet takaisin Manalaan, ääni kertoi.
-Onko varmaa, että hän ei tule enää takaisin sieltä? Aku kysyi.
-Täysin varmaa. Te ette tule näkemään Hadesta enää ikinä, ääni lupasi.
Aku, Kultu ja Stitch olivat helpottuneita. He katsoivat Arendellen kellotornia ja huomasivat, että jouluaattoilta oli juuri alkanut. Ystävykset päättivät palata sisälle juhlimaan joulua ja sitä, että he onnistuivat voittamaan Hadeksen.

Kuten ehkä huomasittekin, niin tämä tarina oli normaalia pidempi. En tiedä oliko tämä pidempi vai yhtä pitkä, kuin edelliset joulutarinat, mutta kuitenkin. Ainakaan vuoden 2019 joulutarina ei ollut näin pitkä. Mutta ei siitä sen enempää. Ensimmäinen kysymyksenne liittyen tämän vuoden joulutarinaan on varmaankin se, että kenelle/mille kuului se salaperäinen ääni, joka varoitti Akua, Kultua ja Stitchiä Hadeksen tekemisistä ja käski ystävyksiä etsimään joulun taian. En ollut missään vaiheessa ajatellut tuota asiaa, mutta aloin miettiä sitä siinä vaiheessa, kun aloin siirtämään tarinaa bloggeriin. Olen päättänyt, että jätän tuon asian lukijoiden pääteltäväksi. Voitte siis kertoa kommenteissa omia teorioitanne siitä kenelle/mille se ääni oikein kuului. Eipä tässä ole enää muuta sanottavaa, kuin oikein hyvää joulun odotusta kaikille.
 

2 kommenttia:

Disneyfani kirjoitti...

Hei ja kiitos kivasta joulutarinasta! Ei ainakaan minua haitannut että tarina oli hiukan pidempi. Ajattelin, että tuo ääni kuuluisi vaikka joulupukille. Hyvää joulua sinulle!

Verlid kirjoitti...

Kiva, että tykkäsit tarinasta eikä sen pituus haitannut sua. Olit myös keksinyt kiinnostavan teorian siitä kenelle se ääni voisi kuulua