maanantai 18. huhtikuuta 2022

Hahmoesittely: Rafiki


Palasin opintomatkaltani vähän yli viikko sitten. Ajattelin, että nyt voisin julkaista uuden blogitekstin. Tällä kertaa pääsette näkemään hahmoesittelyn. Tähän postaukseen esiteltäväksi on päässyt Rafiki. Rafiki esiintyy elokuvassa Leijonakuningas, sen kahdessa jatko-osassa, live action versiossa, lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio, sekä televisiosarjoissa Timon ja Pumba ja Leijonakaarti. Hän on Jylhämaan tietäjä.

Rafiki nähtiin ensimmäisen kerran Leijonakuninkaan alussa vauva-Simban esittelyseremoniassa. Myöhemmin hän oli kuuntelemassa, kun Scar väitti, että Mufasa ja Simba olisivat molemmat kuolleet. Vuosien kuluttua Rafiki tajusi Simban olevan yhä elossa. Rafikin avulla Simba sai rohkeuden palata Jylhämaahan ja lunastaa paikkansa kuninkaana. Elokuvan lopussa Rafiki esitteli Jylhämaan asukkaille Simban ja Nalan pennun.

Jylhäkallion ylpeys elokuvan alussa Rafiki nähdään Kiaran esittelyseremoniassa. Tässä elokuvassa Rafikilla on kyky jutella Mufasan hengen kanssa. Rafiki tajusi Kiaran ja Kovun olevan rakastuneita toisiinsa, joten hän auttoi heidät lähemmäs toisiaan. 

Hakuna Matata elokuvassa Rafiki tapaa Timonin, jolle hän kertoo etsivänsä hakuna matataa. Myöhemmin Rafiki nähdään juttelemassa Timonin äidin kanssa. 

Rafiki nähdään muutamissa jaksoissa Timon ja Pumba sarjassa. Hänellä on pieniä sivurooleja kyseisessä ohjelmassa.

Elokuvassa Leijonakaarti karjuu jälleen Rafiki, Simba ja Nala kuulevat pariskunnan Kion-pojan karjaisun, mikä tarkoittaa sitä, että Kionista tulisi leijonakaartin uusi johtaja. Myöhemmin Simba ja Rafiki kertovat Kionille tarinan Scarin johtamasta leijonakaartista ja sen tuhoutumisesta. 

Rafiki esiintyy myös Leijonakaarti tv-sarjassa. Sarjan toisella kaudella Rafiki alkaa kouluttaa Makinia seuraajakseen.

Vuonna 2019 julkaistussa Leijonakuningas live actionissa Rafikista on tehty vakavampi hahmo. Vuonna 2023 julkaistussa lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Rafiki ja monet muut Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan juhlistaakseen 100-vuotta täyttänyttä Disney-yhtiötä. Rafiki antaa Hessulle kameran, jolla kuva olisi tarkoitus ottaa.

Rafiki ei kuulu lempihahmoihini, mutta toisaalta hän ei myöskään kuulu inhokkihahmoihini. En ole täysin varma siitä mitä ajattelen hänestä. Paras kohta, jossa Rafiki esiintyy on se, missä hän nostaa vauva-Simban ilmaan.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Robert Guillame (1994-2014)     Khary Payton (Leijonakaarti)    John Kani (2019)   
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Abdesselam Chellaf (Leijonakuningas, Hakuna matata, Timon ja Pumba sekä Leijonakaarti (kausi 2)   Pepe Ahlqvist (Jylhäkallion ylpeys)    Jukka Rasila (Leijonakaarti, kaudet 1 ja 3)   Wali Hashi (2019 ja 2023)
Näyttelijä: Tsidii De Loka (musikaali)

Kertokaa kommenteissa mistä Disney ja Pixar elokuvien hahmoista haluaisitte minun tekevän esittelyjä. Minulla on myös omia ideoita liittyen hahmoesittelyihin, mutta toteutan mielelläni myös lukijoiden toiveita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Rakastan tätä sinun blogiasi. Luen kaikki, mutta valitettavasti en aina ehdi kommontoida. Rafiki on ihan kiva hahmo, vaikka sillä ei olekaan niin isoa roolia. Hienosti kirjoitit

Verlid kirjoitti...

Kivaa, että tykkäät blogistani. Ei se haittaa, vaikka ei aina ehdi kommentoimaan.