tiistai 23. elokuuta 2022

Hahmoesittely: Tarzan


Tarzan esiintyy elokuvissa Tarzan, Tarzan 2, sekä Tarzan & Jane ja tv-sarjassa Tarzanin legenda. Hän on gorilloiden kasvattama ihminen.

Tarzan nähtiin ensimmäisen kerran vauvana, jolloin hän haaksirikkoutui vanhempiensa kanssa Afrikkaan. Vanhemmat rakensivat perheelle puumajan, mutta myöhemmin Sabor leopardi söi heidät. Gorilla nimeltä Kala (joka oli menettänyt oman lapsensa Saborille) adoptoi vauvan ja antoi tälle nimen Tarzan. Tarzan kasvaa viidakossa gorillojen ja muiden eläinten kanssa. Hän yrittää pysyä muiden vauhdissa ja ystävystyy Terk gorillan ja Tantor norsun kanssa, mutta tuntee itsensä erilaiseksi kuin muut. Myöhemmin aikuiseksi kasvanut Tarzan huomaa viidakkoon saapuvan hänen kaltaisiaan olentoja, ihmisiä. Tarzan tekee lähempää tuttavuutta professori Porteriin, tämän tyttäreen Janeen ja metsästäjä Claytoniin. Tarzanin ja Janen välit alkavat lähentyä, mutta Clayton haluaisi nähdä gorillat, mihin Tarzan ei aluksi suostu, mutta vie heidät lopulta niiden luokse. Ihmisten lähtiessä takaisin Lontooseen Kala näyttää Tarzanille puumajan, jossa tämän biologiset vanhemmat kuolivat. Tarzan matkustaa ihmisten mukana Lontooseen, mutta palaa takaisin viidakkoon kuultuaan perheensä ja ystäviensä olevan vaarassa. Clayton oli laittanut gorillat häkkeihin aikomuksenaan myydä ne, mutta Tarzan onnistui estämään hänen aikeensa. Elokuvan lopussa Clayton ja Kerchak (joka viimeinkin kutsui Tarzania pojakseen) ovat menehtyneet, ja Jane ja professori Porter jäävät viidakkoon Tarzanin luokse. 

Elokuvassa Tarzan 2 näemme, kun lapsi-Tarzan lähtee etsimään itseään. Tarzan tapaa matkallaan Zugorin, joka auttaa Tarzania selvittämään mikä hän on.

Tarzan on yksi parhaimmista Disney hahmoista ja hän melkein pääsee lempihahmojeni joukkoon. Paras kohta, missä Tarzan esiintyy on se, jossa hän ja Jane keinuvat liaaneissa.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Alex D. Linz (lapsena, 1999).  Tony Goldwynn (aikuisena)  Scott Record (aikuisena, huudoissa)  Shaun Fleming (lapsena, tv-sarja)  Michael T. Weiss (aikuisena, tv-sarja ja Tarzan & Jane)  Harrison Chad (Tarzan 2)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Max Wiberg (lapsena, 1999 ja tv-sarja)  Peter Franzén (aikuisena, 1999)  Paavo Kerosuo (aikuisena, tv-sarja ja Tarzan & Jane) Karim Pelkonen (Tarzan 2)
Näyttelijä: Daniel Manche (musikaali, lapsena)  Alex Rutheford (musikaali, lapsena)  Josh Strickland (musikaali, aikuisena)  Luka Haikonen (musikaali, lapsena, suomenkielinen versio)  Jon-Jon Geitel (musikaali, aikuisena, suomenkielinen versio)

Ei kommentteja: