sunnuntai 14. elokuuta 2022

Nostalgia (Helinä Keiju)

Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.
 
Vauvan ensimmäisestä naurusta Keijupoukamaan syntyy uusi keiju, joka on tällä kertaa pata- ja kattilakeijujen leiviskän saava Helinä. Helinä ystävystyy Clank ja Bobble nimisten keijujen kanssa. He esittelevät Helinälle Keijupoukamaa. Hän tapaa myös muiden leivisköjen keijut, joihin kuuluvat mm. vesikeiju Silver, eläinkeiju, Fawn, puutarhakeiju Rosetta, valokeiju Iridessa ja kiitolentokeiju Vidia. Keijujen täytyy saada vietyä kevät ajoissa mantereelle, mutta sitten heille sattuu vaikeuksia, jotka viivyttävät suunnitelmia.
 
Helinä Keiju julkaistiin vuonna 2008. Se on Disney Toonsin tekemä elokuva, joka julkaistiin suoraan videolle. Elokuva kertoo Peter Pan elokuvista tutun Helinä Keijun elämästä Mikä-Mikä-maassa ennen kun hän tapasi Peterin. 

Elokuvan päähenkilö Helinä Keiju on pata- ja kattilakeijun leiviskän saanut keiju. Hän haluaisi päästä käymään mantereella, mutta kattilakeijut eivät pääse sinne. Siitä syystä Helinä yrittääkin vaihtaa leiviskänsä johonkin toiseen leiviskään. Helinä Keiju elokuvat eivät ole Disneyn muistettavimpia teoksia ja hahmotkin jäävät hieman tylsiksi ja myös ärsyttäviksi. Tällaisiin hahmoihin kuuluvat Helinän ystävät Clank ja Bobble, jotka ovat Keijupoukaman Timon ja Pumba. Vaikka Clank ja Bobble onnistuvatkin ärsyttämään, niin he käy hermoille läheskään yhtä paljon kuin Vidia, joka kiusaa Helinää.

On elokuvassa tietenkin myös hyviä puolia. Pidän tosi paljon elokuvan animointityylistä ja musiikista. Laulut toimivat onnistuneesti ja sopivat Helinä Keiju elokuvaan. Pidän lauluista enemmän suomenkielisinä, sillä Johanna Kurkelan ääni sopii täydellisesti elokuvan tunnelmaan. Hitaasta etenemisestä huolimatta elokuva sopii hyvin alle kouluikäisten katsottavaksi.

Lopuksi vielä plussat ja miinukset

+Musiikki
+Animointi

-Clankin ja Bobblen kinastelut
-Hidas eteneminen
-Vidia

Helinä Keiju saa 3 pistettä.

Ei kommentteja: