keskiviikko 10. elokuuta 2022

Surullisimmat Disney laulut

Olen jo vähän aikaa miettinyt, että tekisin top-listan surullisimmista Disney lauluista, joten tässä se nyt on. Mennäänpä suoraan listan pariin.

Teksti sisältää juonipaljastuksia10. Remember me/Mua muistathan


Miguel ja Héctor ovat joutuneet kuiluun. Siellä ollessaan Miguel tajuaa, että hänen isoisoisoäitinsä Imeldan luota lähtenyt muusikkomies onkin Héctor eikä Ernesto De La Cruz, kuten Miguel oli aiemmin luullut. Héctor ja Ernesto olivat olleet ennen ystäviä ja lähteneet yhdessä Meksikon kiertueelle, jossa Ernesto esitti Héctorin kirjoittamia lauluja. Myöhemmin Héctor halusi kuitenkin palata kotiin, mutta Ernesto myrkytti hänet ja varasti laulut. Héctor kertoo Miguelille, että De La Cruzin suosituin laulu, Mua muistathan, oli kirjoitettu Héctorin ja Imeldan tyttärelle, Cocolle. Héctorin laulaessa laulua pääsemme näkemään hänet laulamassa sitä Cocolle aikana ennen kiertueelle lähtöä. Elokuvan lopussa Miguel laulaa tämän laulun 99-vuotiaalle isoisoäidilleen, joka muistaa isänsä Héctorin laulun ansiosta. Nämä kaksi versiota ovat surullisia, mutta laitoin tähän kuvan Héctorin laulamasta versiosta, sillä se on surullisempi, vaikka pidänkin enemmän Miguelin laulamasta versiosta. 

9. Lava song/Laava


Inside out elokuvan edellä nähty lyhytanimaatio nimeltä Laava, kertoo yksinäisestä tulivuoresta, joka toivoo itselleen kumppania. Hän esittää toiveensa animaation katsojille laulun muodossa. Pidän laulusta ja siinä esiintyvä rakkaustarina on erittäin kaunis. Onnellisesta lopusta huolimatta laulussa kerrottu tarina on surullinen.


8. Always there/Ainiaan


Tämä laulu kuullaan elokuvassa Kaunotar ja Kulkuri 2 Pepin seikkailut. Kaunottaren ja Kulkurin poika Pepi haluaa ryhtyä kulkukoiraksi ja karkaa kotoa. Karkumatkallaan hän liittyy Kusti nimisen koiran (joka on Kulkurin vanha tuttu) johtamaan kaatisjengiin. Jengiin kuuluu tyttökoira nimeltä Enkeli, joka haluaa itselleen perheen, mutta ei ole kertonut siitä kenellekään. Erään tapahtuman seurauksena Pepi menettää kaulapantansa ja joutuu sen takia koiratarhaan. Tämä laulu kuullaan hänen ollessa matkalla sinne. Laulun aikana Pepi alkaa katua kotoa karkaamista ja Enkelin haaveet omasta perheestä tulevat entistä selvemmin esille.

7. Wherever you are/Sä tulet kai taas


Tämä laulu kuullaan elokuvassa Nalle Puh ystävää etsimässä. Minulle tulee tätä laulua kuunnellessa nostalginen olo, vaikka en olekaan nähnyt Nalle Puh ystävää etsimässä elokuvaa lapsena. (Tai sitten olen, mutta en vain muista sitä). Risto Reipas on lähtenyt johonkin, mutta on jättänyt ystävilleen viestin. He luulevat Riston olevan pulassa ja lähtevät etsimään häntä. Etsinnöistä huolimatta Ristoa ei löydy ja Puh alkaa ikävöidä ystäväänsä. Laulu on parempi suomeksi.


6. Not one of us/Tänne hän kuulu ei


Simba on päättänyt karkottaa Kovun Jylhämaasta. Laulun aikana näemme, kun Kovu juoksee pois Jylhämaasta takaisin ulkopuolisten alueelle. Sen lisäksi, että laulu on surullinen, niin se saa minut myös osittain vihaiseksi, mikä johtuu siitä, että kaikki lyövät, nokkivat, tönivät, puskevat ja potkivat Kovua tämän pakomatkan aikana.


5. Aloha oe


Lilo meinasi hukkua ollessaan surffaamassa Nanin, Stitchin ja Davidin kanssa. Sosiaalityöntekijä näki tapahtuman ja aikoo sen vuoksi ottaa Lilon huostaan. Huostaanottoa edeltävänä iltana Lilo ja Nani istuvat riippukeinussa ja laulavat tätä laulua. Kappale on surullinen sosiaalityöntekijän kertoman asian vuoksi, mutta laulun aikana vallitseva tunnelma on muutenkin aika surumielinen.


4. The next right thing/Kuin oikein on/Daga de riekta fal


Anna on jäänyt täysin yksin, sillä Elsa ja Olaf olivat kuolleet ja Kristoff ja Sven olivat kadonneet. Aluksi Anna ei usko selviytyvänsä, mutta lopulta hän saa kerättyä sen verran itsevarmuutta, että pystyy tekemään sen mitä pitää, jotta Lumottu metsä vapautuisi. Pidän laulussa eniten sen sanomasta.

Surullisuutta korostaakseni laitan tähän vielä videon yllä mainitun kappaleen japaninkielisestä versiosta, sillä Annan japaninkielisen ääninäyttelijän Sayaka Kandan kuolemasta tulee joulukuussa vuosi.3. I'll try/Jos voin


Elokuvassa Peter Pan ja paluu Mikä-Mikä-maahan päähenkilönä on aikuiseksi kasvaneen Leenan tytär Jaana, joka on menettänyt uskonsa Peter Paniin ja Mikä-Mikä-maahan. Ennen laulun alkua Jaana riiteli äitinsä kanssa ja lisäksi hän myös huusi pikkuveljelleen Janille. Surullisin asia laulussa on sen aikana vallitseva tunnelma.


2. No way out/Sait kyyneleet


Suuret Henget ovat muuttaneet Kenain karhuksi. Kenai tapaa äitiään etsivän karhunpennun nimeltä Koda. He menevät Lohijoelle ja siellä Kenai saa tietää, että karhu, jonka hän oli tappanut ja joka oli aiheuttanut Sitkan kuoleman on itse asiassa Kodan äiti. Myöhemmin Kenai kertoo Kodalle, että tämän äiti ei ole enää tulossa takaisin. Koda järkyttyy kuulemastaan ja lähtee pois. Surullisinta laulussa on se, että Koda oli ollut koko ajan varma siitä, että löytäisi äitinsä vielä jostain, mutta Kenain kertomuksen jälkeen sitä mahdollisuutta ei enää ole. Tämä laulu meinasi päästä ensimmäiselle sijalle, mutta eräs toinen laulu meni sen ohi.


1. Goodbye may seem forever/Hyvästi kai iäksi


Topi-kettu on asunut pentuiästä asti Hilma-nimisen naisen luona. Myöhemmin Hilma joutuu viemään aikuiseksi kasvaneen Topin suojelualueelle, sillä Aatu Remunen ja Tessu-koira alkavat jahdata Topia. Surullisinta laulussa on se, että Topi hylätään jo toisen kerran hänen elämänsä aikana. Myös Topin ja Hilman jäähyväiset ovat surullisia.Siinä oli siis minun listaukseni surullisimmista Disney lauluista. Mitkä Disney laulut ovat teidän mielestänne kaikista surullisimpia?4 kommenttia:

Josefiina kirjoitti...

Itselle surullisin disney-laulu on When she loved me Toy story 2:sta. Myös Dumbon Baby mine olisi listallani, se on niin surullinen! :(

Verlid kirjoitti...

Oon samaa mieltä siitä, että nuo laulut on tosi surullisia, vaikka eivät omalle listalleni päässeetkään.

Anonyymi kirjoitti...

Mieleetäni surullisin laulu ja muutenkin Disney-elokuva, jossa itkin paljon on COCO ja sen lauluista juuri tuo, jonka mainiteitkin!

Verlid kirjoitti...

Oon samaa mieltä siitä, että Remember me on yksi surullisimmista Disney lauluista. Coco on ihana elokuva.