tiistai 11. lokakuuta 2022

Madrigalien lahjat

Tein elokuun aikana kaksi Encantoon liittyvää top-listaa, joista toisessa aiheena ovat elokuvan laulut ja toisessa hahmot. Tämän top-listan aiheena ovat Madrigalien lahjat, jotka olen laittanut paremmuusjärjestykseen sen mukaan mikä on siistein/hyödyllisin. Sitten siihen listaukseen.


Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia


8. Sään hallinta

Luulisi, että olisi siistiä osata hallita säätä. Toisaalta se kyllä olisikin, mutta ei silloin kun sitä tehdään tunteiden mukaisesti. Pepan ollessa iloinen, aurinko paistaa ja muutama sateenkaarikin saattaa ilmestyä. Silloin kun hän on huonolla mielellä, niin siitä seuraa lähinnä myrskyjä. Tämä lahja ei siis ole yhtään hyödyllinen, sillä se aiheuttaa enimmäkseen ongelmia.


7. Superkuulo

Dolores Madrigal sai lahjakseen normaalia tarkemman kuulon. Joissakin tilanteissa siitä on hyötyä, mutta enimmäkseen siitä on vain haittaa. Haittapuoli on se, että lahjansa vuoksi Dolores kuulee ihan kaiken. Paino sanalla kaiken. Toinen huono asia kaiken kuulemisessa on se, että liian kovat äänet (kuten huutaminen ja ilotulitukset) aiheuttavat kipua Doloresille.


6. Ennustus

Bruno Madrigalin lahja on tulevaisuuden ennustaminen. Lahjansa vuoksi Brunoa pidetään pelottavana, mitä hän ei kuitenkaan oikeasti ole. Brunon ennustukset ovat olleet yleensä huonoja, mutta viimeisin näky, jonka hän näki ennen katoamistaan ei tavallaan ollut sitä, vaikka jotkut niin luulivatkin. Yleensä ennustamisesta ei ole hyötyä, mutta joskus se voi olla hyödyllistä, sillä ilman Brunon uusinta näkyä Mirabel ei olisi koskaan saanut tietää miten hän pystyy pelastamaan perheen ihmeen.


5. Muuntautuminen

Camilo Madrigalilla (kuvassa oikealla) on kyky muuttua tapaamikseen ihmisiksi. Muuntautuminen on sekä hyödytön, että hyödyllinen lahja. Hyödyllinen se on siltä osalta, että Camilo käyttää lahjaansa kyläläisten auttamiseen. Enimmäkseen kyseisestä lahjasta ei ole hyötyä, sillä ainakaan minä en keksi paljoakaan tilanteita, joissa tuota kykyä voitaisiin tarvita. 


4. Parannus

Olisiko se hienoa osata parantaa ihmisiä? Kyllä se varmaan olisi, mutta entä jos sitä pystyisi tekemään pelkän ruuan avulla? Julieta sai itselleen kätevän ja hyödyllisen lahjan. Encanton aikana hän mm. paransi Mirabelin käden yhden juustoarepan avulla. Vaikka Julietan lahja onkin hyödyllinen, niin se vie jonkin verran aikaa. Lisäksi hän ei pysty parantamaan ihan kaikkea, kuten Mirabelin ja Agustínin silmiä, mikä on tietenkin hyvä asia.


3. Kukkien kasvattaminen

Alma ja Pedro Madrigalin ensimmäinen lapsenlapsi Isabela sai kyvyn kasvattaa kukkia tyhjästä. Isabelan lahja on hieno, mutta se on vähän vaarallinen sillä elokuvan loppupuolella selvisi, että Isa osaa tehdä vähän muutakin kuin kukkia ja köynnöksiä. Yksi hyvä puoli Isabelan lahjassa on se, että se säästää aikaa.


2. Voima

Luisa Madrigal sai kyvyn olla supervahva. Elokuvan aikana hän mm. siirtää kirkon, vie aasit latoon olkapäillään ja lisäksi hänet nähdään pitelemässä pianoa ja isoa kiveä. Luisa on joutunut kovettamaan itsensä lahjansa vuoksi, joten hänellä on kovat paineet olla vahva myös henkisesti. Paineista huolimatta Luisan lahja on kuitenkin hyödyllinen, joten siksi se pääsi toiselle sijalle.


1. Eläimille puhuminen

Madrigalin perheen nuorimmainen Antonio sai lahjakseen ymmärtää mitä eläimet sanovat. Antonion lahja pääsi tässä listassa ensimmäiselle sijalle siksi, että se on kaikkein hyödyllisin eikä se aiheuta paineita. Tai jos aiheuttaa niin ainakin vähemmän kuin muut lahjat. Antonio on Encanton tapahtumien aikaan vasta 5-vuotias, joten hänelle saattaa tulla paineita isompana, mutta toivottavasti hän ei joudu kokemaan sitä. Eläimille puhuminen on myös erittäin siisti kyky. Kukapa ei haluaisi ymmärtää mitä eläimet sanovat. 
Mihin järjestykseen te olisitte laittaneet nämä kyvyt? Kertokaa se kommenteissa. Kertokaa myös minkä näistä lahjoista haluaisitte itsellenne ja mitä ette haluaisi. Minä haluaisin Antonion lahjan. Pepan lahja olisi minulle painajainen.

Ei kommentteja: