sunnuntai 27. marraskuuta 2022

(Joulutarina) Tehtävä Korvatunturilla osa 1

Toivotan tähän alkuun oikein hyvää ensimmäistä adventtisunnuntaita teille kaikille, jotka luette tätä. Olen kertonut aiemmin, että tekisin joulutarinan tänä vuonna adventtikalenterin muodossa. Tarina on siis neljän osan pituinen ja julkaisen uuden osan jokaisena adventtisunnuntaina. Voitte kommentoida (tai olla kommentoimatta) jokaista osaa erikseen tai koko tarinaa yhtenäisesti. Minä annan omat loppukommenttini vasta viimeisen osan jälkeen. Sitten itse asiaan. Tämän vuoden joulutarinan pääosassa ovat Zootropolis elokuvan Judy Hopps ja Nick Wilde. Tarinan tapahtumat sijoittuvat elokuvan tapahtumien jälkeiseen jouluun, joten juonipaljastuksia on luvassa jonkin verran. Nyt päästänkin teidät lukemaan joulutarinaa.


Zootropoliksen kaduilla oli jouluinen tunnelma. Kaikki talot ja pihat olivat täynnä koristeita, sillä jouluaattoon oli enää muutama päivä aikaa. Nick ja Judy olivat saaneet lomaa töistä, joten he lähtivät Gasellen joulukonserttiin, johon he olivat hankkineet liput kuukausi aiemmin. Ystävykset olivat antaneet toisilleen joululahjat jo edellisenä päivänä, sillä molemmat lähtisivät jouluksi perheidensä luokse. Judy ja Nick olivat iloisia siitä, että he olivat hankkineet konserttiliput ajoissa, sillä katsomo oli melkein täynnä. Gaselle oli julkaissut vähän aikaa sitten joululevyn ja suurin osa konsertin aikana esitetyistä lauluista oli kyseiseltä levyltä. Jouluinen musiikki täytti konserttisalin, kun Gaselle lauloi. Kaikki yleisössä olevat tanssivat musiikin tahdissa. Konsertin päätyttyä Nick ja Judy lähtivät kävelemään, kohti juna-asemaa, josta he matkustaisivat perheidensä luokse. Matka konserttisalilta asemalle ei ollut kovin pitkä, mutta Judy ja Nick ehtivät jutella sen aikana kaikista joululomasuunnitelmistaan. Kun he olivat päässeet asemalle, niin poliisipäälikkö Bogo otti heihin yhteyttä ja pyysi heitä tulemaan poliisiasemalle mahdollisimman pian. Nick ja Judy olivat yllättyneitä, mutta he tottelivat Bogon käskyä. 
-Mitähän asiaa Bogolla mahtaa olla? Judy pohti.
-En tiedä, mutta hän kuulosti aika huolestuneelta, joten ilmeisesti kyseessä on jotain vakavaa, Nick vastasi.
-Aika outoa, että jotain vakavaa olisi meneillään, Judy sanoi.
-Sanos muuta. Yleensä tähän aikaan vuodesta tehtävät rikokset ovat vain pysäköintiin liittyviä tai pieniä ryöstöjä, Nick lisäsi.
Kumpikaan ei sanonut sanaakaan loppumatkan aikana. Nick ja Judy olivat varmoja siitä, että mitään vakavaa ei ollut meneillään, mutta mitä lähemmäs poliisiasemaa he pääsivät, niin sitä enemmän he alkoivat huolestua. Ehkä kyseessä olisi sittenkin jotain vakavaa. Perille päästyään kaksikko meni suoraan Bogon toimistolle, jossa päälikkö olikin jo odottamassa heitä. 
-Mitä tämä on? Judy kysyi.
-Mistä on kyse? Nick jatkoi.
-Korvatunturilta otettiin yhteyttä tänne, Bogo kertoi.
-Ai Korvatunturiltako? Nick kysyi.
-Kyllä vain, Bogo sanoi ja nyökkäsi samalla.
-Mitä siellä on tapahtunut? Judy kysyi.
Bogo oli hetken hiljaa, mutta sitten hän kääntyi katsomaan Judya ja Nickiä vakavalla ilmeellä ja sanoi:
-Joulupukki on kadonnut.

Ei kommentteja: