sunnuntai 29. tammikuuta 2023

Sivuhahmoesittely: Jelena, Reidar ja Hunajavarpu

Jelena

Jelena on Lumotussa metsässä asuvan Pohjanväen johtaja. Pohjanväen ja Lumottuun metsään vangeiksi jääneiden Arendellen sotilaiden tavattua Elsan, Annan, Kristoffin, Svenin ja Olafin ja Elsan taikavoimien selvittyä Jelena kysyi miksi luonto soisi Arendellen kuningattarelle taikavoimat. Myöhemmin Jelena kertoi Annan kosimista suunnittelevalle Kristoffille, että Anna oli lähtenyt jatkamaan matkaa Elsan ja Olafin kanssa. Jelena nähdään myös Frozen 2 elokuvan lopussa Lumotun metsän vapautumisen jälkeen.
Englanninkielinen ääninäyttelijä: Martha Plimpton
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Carla Rindell
Saamenkielinen ääninäyttelijä: Mari Boine


Reidar

Reidar (englanniksi Ryder) on yksi Lumotun metsän asukkaista. Hahmon englanninkielinen nimi on otettu Frozen elokuvien ohjaajan Chris Buckin kuolleelta pojalta, jonka nimi oli Ryder. Reidar ystävystyi Kristoffin kanssa ja Kristoff kertoi hänelle aikovansa kosia Annaa. Reidar kertoi Kristoffille Pohjanväen tavasta kosia ja näytti miten se pitäisi tehdä. Kosinta ei kuitenkaan onnistunut, sillä Jelena saapui kertomaan, että Anna, Elsa ja Olaf lähtivät jatkamaan matkaa. Reidar nähtiin elokuvan lopussa sumun hävittyä Lumotun metsän ympäriltä ja myöhemmin Elsan ratsastaessa Näkin selässä.
Englanninkielinen ääninäyttelijä: Jason Ritter
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Antti Timonen
Saamenkielinen ääninäyttelijä: Ole-Gabriel Buljo


Hunajavarpu

Hunajavarpu (englanniksi Honeymaren) on Reidarin sisko, joka asuu Lumotussa metsässä. Hunajavarpu kertoi Elsalle viidennestä hengestä, jonka sanotaan olevan silta ihmisten ja luonnon taian välillä. Laulettuaan Ahtohalla-joesta kertovaa laulua Elsa ja Hunajavarpu miettivät miksi tuutulauluissa on aina jokin kamala varoitus. Hunajavarpu nähtiin myös elokuvan lopussa, jossa hän sanoi Elsan kuuluvan Lumottuun metsään, mistä johtuen Annasta tuli Arendellen uusi kuningatar. Hunajavarpu nähtiin vielä myöhemmin tämän jälkeen, kun Elsa ratsasti näkin selässä.
Englanninkielinen ääninäyttelijä: Rachel Matthews
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Heljä Heikkinen
Saamenkielinen ääninäyttelijä: Ánne Mággá Wigelius

Ei kommentteja: