lauantai 4. maaliskuuta 2023

Nostalgia (Nalle Puh ja Möhköfantti)


Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Puolenhehtaarin metsästä valtavan jalanjäljen, jonka uskotaan kuuluvan kauhealle Möhköfantille. Ystävykset lähtevät pyydystämään sitä, mutta Ruu ei pääse mukaan, sillä hän on muiden mielestä liian nuori möhköfanttijahtiin. Ruu päättää kuitenkin lähteä etsimään möhköfanttia ominpäin. Hän tapaa nuoren möhköfantin nimeltä Fantti. Ruu ottaa Fantin vangikseen, mutta myöhemmin heistä tulee ystäviä.

Nalle Puh ja Möhköfantti julkaistiin Amerikassa 11.2.2005 ja Suomessa samana vuonna 18.2. Elokuvalla oli Young Artist ehdokkuus parhaasta kokoperheen animaatioelokuvasta vuonna 2006. Elokuva tuotti 53 miljoonaa dollaria, joka on euroina 42 miljoonaa.

Parasta elokuvassa on ehdottomasti sen tunnelma, joka korostuu Fantin ja Ruun ystävyyden kehittyessä. Muita hyviä puolia elokuvassa ovat sen musiikki ja animointi. Katson animaatioelokuvat aina suomeksi, (erityisesti Nalle Puh elokuvat, sillä minusta tuntuisi väärältä katsoa niitä englanniksi) ja pidän tämän elokuvan hahmojen suomenkielisistä äänistä. Erityisesti Fantin ja Ruun ääninäyttelijät Nuutti Jaakkola ja Akira Takaki ovat saaneet äänensä sopimaan roolihahmoilleen. Heidän äänensä toimivat hienosti yhdessä Ruun ja Fantin yhteisissä kohtauksissa. 

Yksi huonoista puolista tässä elokuvassa on Puolenhehtaarin metsän asukkaiden ennakkoluulot möhköfantteja kohtaan, vaikka Ruu yrittikin kertoa kaikille, etteivät möhköfantit ole ilkeitä vaan kilttejä. Olen aina pitänyt Kania ärsyttävänä hahmona, mutta tässä elokuvassa hän on tavallistakin ärsyttävämpi. Nalle Puh ja Möhköfantti elokuvassa ei ole enempää huonoja puolia noiden mainittujen lisäksi.

Plussat ja miinukset

+Tunnelma
+Animointi 
+Musiikki
+Ruun ja Fantin ystävyys
+Dubbaus

-Ennakkoluulot möhköfantteja kohtaan
-Kani


Nalle Puh ja Möhköfantti saa 7 pistettä.

Ei kommentteja: