maanantai 24. huhtikuuta 2023

Parhaat koirahahmot

Tänään vietetään koiranpäivää ja julkaisen sen kunniaksi top-listan Disneyn elokuvissa ja tv-sarjoissa esiintyvistä koirista. Ennen kun päästän teidät lukemaan, niin kerron, että listallani ei ole yhtäkään antropomorfista koiraa, joten siitä syystä esim. Hessu Hopo ei ole päässyt mukaan tähän listaukseen. Vain sellaiset koirat, jotka käyttäytyvät kuin oikeat koirat ovat saaneet paikan tästä listauksesta. Teksti sisältää juonipaljastuksia


10. Max

Max on Pieni merenneito elokuvassa esiintyvän prinssi Erikin koira. Max on luonteeltaan utelias, mikä on hyvä asia siinä mielessä, että hän tykkää tutkia kaikkea ja huono asia siinä mielessä, että se tekee hänestä jonkin verran ärsyttävän. Max on mainio koira ja pidän siitä, miten hän suhtautuu isäntäänsä eikä jätä Erikiä ikinä pulaan. Max tulee toimeen kaikkien kanssa.


9. Pongo

Pongo esiintyy elokuvassa 101 dalmatialaista. Pidän siitä, että Pongo kutsuu Rogeria lemmikikseen ja yrittää muutenkin saada vietyä heidän elämäänsä parempaan suuntaan. Pongo on hieman ärsyttävä, mutta se on tässä tapauksessa enemmän hyvä asia, sillä ilman Pongon yli-innokkuutta Anita ja Roger eivät olisi koskaan päätyneet yhteen. Eivätkä myöskään Pongo ja Perdita.


8. Tessu

Tessusta ollaan kasvattamassa metsästyskoiraa, jonka tarkoituksena olisi jahdata metsässä eläviä eläimiä. Metsän eläimiin kuuluu kettu nimeltä Topi, jonka kanssa Tessu ystävystyy. Vaikka Topi ja Tessu ei kuulu suosikkielokuviini, niin pidän ketun ja koiran ystävyydestä ja siitä, että mikään ei voinut pilata sitä, vaikka ystävyys rikkoutuikin hetkellisesti Topin ja Tessun kasvettua aikuisiksi. Tessu on luonteeltaan innokas, mutta samalla myös varovainen, vaikka hän suostuikin lähtemään kotipihaltaan metsään leikkimään Topin kanssa.


7. Pepi

Kaunotar ja Kulkuri 2 elokuvassa esiintyvä Pepi haluaisi ruveta kulkukoiraksi, jollainen hänen isänsä Kulkuri oli ollut ennen kun tapasi Kaunottaren. Pepi ei viihdy kotonaan, koska siellä on paljon sääntöjä, joten tilaisuuden tullen hän karkaa kotoa ja liittyy kulkukoirien joukkoon. Kulkukoirana ollessaan Pepi alkaa viimeinkin arvostamaan sitä, mitä hänellä kotona oli ja hän alkaa kehittyä hahmona parempaan suuntaan. 


6. Pilkku

Pilkku esiintyy ohjelmassa Ystäväni Tiikeri ja Nalle Puh. Hän kuuluu Supernuuskijoihin yhdessä Emmin, Nalle Puhin ja Tiikerin kanssa. Supernuuskijat selvittävät arvoituksia Puolenhehtaarin metsässä. Pilkku osallistuu jokaiseen tehtävään erittäin innokkaasti ja on aina valmis auttamaan muita. Pilkku on mainio koira ja ansaitsisi enemmän arvostusta, sillä ainakin minusta tuntuu siltä, ettei lähes kukaan muista hänen olemassaoloaan.


5. Kaunotar

Kaunotar ja Kulkuri elokuvan toinen nimihahmo Kaunotar on luonteeltaan itsepäinen ja tekee mitä tahansa saadakseen haluamansa. Oli kyse sitten isäntäväen sängyssä nukkumisesta tai leikkimisestä. Ihmiset leikkivät aluksi paljon ja innokkaasti Kaunottaren kanssa, mutta asiat muuttuvat sen jälkeen kun heille syntyy vauva. Kaunotar tulee kateelliseksi, sillä kulkukoira nimeltä Kulkuri oli sanonut, että vauvan syntyessä koirasta hankkiuduttaisiin eroon. Kaunottaren ja Kulkurin suhde on yksi parhaimmista Disneyn parisuhteista, sillä vaikeasta alusta huolimatta heidän romanssinsa kehittyi nopeasti ja koirille kävi paremmin kuin hyvin.


4. Bolt

Bolt uskoo omaavansa supervoimia, joiden avulla hän pelastaa emäntänsä Pennyn useasti jostain vaarallisesta tilanteesta. Bolt ei kuitenkaan tiedä sitä, että hänestä kuvataan suosittua tv-sarjaa eivätkä hänen supervoimansa ole oikeita vaan ne on luotu tekniikan avulla. Eräänä päivänä Bolt päätyy tv-studion ulkopuolelle ja saa tietää totuuden supervoimistaan, kun hän huomaa, etteivät ne toimi siellä. Bolt on luonteeltaan uskollinen ja avulias, vaikkei hänellä olisikaan supervoimia. Pidän myös siitä, miten Bolt suhtautuu Pennyyn.


3. Pluto


Pluto on aina uskollinen isännälleen Mikki Hiirelle ja heidän ystävilleen. Pluto on innokas ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Parasta Plutossa on hänen persoonansa ja tyylinsä. Pluto on myös erittäin hauska eikä ikinä edes harkitse sitä, että jättäisi ystävänsä pulaan. Pluto on välillä vähän ärsyttävä, mutta se ei haittaa, sillä ärsyttävyys ei tule kovinkaan usein esille.


2. Dante

Coco elokuvassa esiintyvä kulkukoira Dante on uskollinen elokuvan päähenkilölle Miguelille. Dante seuraa Miguelia lähes kaikkialle ja tietää pojan salaisen haaveen muusikon urasta. Miguel ei ole kertonut haaveestaan muille, sillä musiikki on hänen perheessään kiellettyä. Dante ei edes voisi kertoa Miguelin salaisuutta, vaikka haluaisikin. Miguelin muusikkohaaveet johdattavat hänet ja Danten Kuolleiden maahan, missä Dante pääsee todistamaan kaikille olevansa fiksumpi kuin voisi olettaa. 


1. Dogi

Olin jo listaa suunnitellessa varma siitä, että Dogin on oltava ensimmäisellä sijalla. Dogi on hauska, mutta hauskuus ei ikinä mene ärsyttävyyden puolelle. Se on hyvä asia, sillä Dogi tuo Up elokuvaan paljon hauskoja hetkiä, joista suurimman osan aiheuttaa kaulapanta, jonka avulla hän pystyy puhumaan. Vaikka Dogi kehittyykin parempaan suuntaan elokuvansa aikana, niin hän on mahtava jo ensiesiintymisensä aikana. Pidän siitä, miten Dogi suhtautuu Carliin ja Rasmukseen ja on aina valmis auttamaan heitä. Mitä mieltä itse olet? Mitkä Disneyn koirahahmot pääsisivät omalle listallesi? Kerro se kommenteissa.

Ei kommentteja: