maanantai 15. toukokuuta 2023

Hahmoesittely: Antonio Madrigal


Antonio esiintyy elokuvassa Encanto. Hän on Madrigalin perheen nuorin jäsen. Antoniolla on kyky kommunikoida eläinten kanssa.

Elokuvan alussa Madrigalit ja Encanton kylän asukkaat valmistautuivat Antonion lahjaseremoniaan. Hermostunut Antonio piileskeli lastenhuoneen sängyn alla, mistä hänen serkkunsa Mirabel löysi hänet. He juttelivat pian alkavasta lahjaseremoniasta, minkä lisäksi Mirabel antoi Antoniolle tekemänsä pehmojaguaarin. Sen jälkeen he lähtivät yhdessä seremoniaan. Antonio tapasi vanhempansa ja sisaruksensa ennen seremonian alkua ja rentoutui hetkeksi. 

Antoniota alkoi kuitenkin jännittää uudelleen, kun hänen piti kävellä ovensa luokse. Antonio ojensi kättään sivummalla piileskelevää Mirabelia kohti ja pyysi, että tämä kävelisi ovelle hänen kanssaan. Aluksi Mirabel kieltäytyi, mutta suostui, kun Antonio sanoi tarvitsevansa häntä. He kävelivät ovelle, jota Antonio oli avaamassa, kun tukaani laskeutui hänen kädelleen. Antonio huomasi ymmärtävänsä mitä tukaani sanoi ja antoi tälle luvan kutsua ystävänsä heidän luokseen. Tämän jälkeen Antonio meni sisälle uuteen huoneeseensa ja ratsasti siellä kierroksen jaguaarin selässä. Tämän jälkeen kaikki Madrigalit (paitsi Mirabel) ottivat perhekuvan ja sen jälkeen he jatkoivat juhlimista. 

Seuraavana aamuna Antonio oli perheensä kanssa syömässä aamupalaa, kun Abuela kertoi Isabelan menevän saman päivän iltana kihloihin Mariano Guzmanin kanssa. Kihlajaisten aikana Antonion eläinystävät kokosivat Brunon näyn, jonka Mirabel oli löytänyt aiemmin. Kaikki näkivät näyssä kuvan Mirabelista seisomassa halkeamia täynnä olevan Casitan edessä, mikä sai kaikki järkyttymään. 

Myöhemmin rotat kertoivat Antoniolle, että Bruno on piileskellyt Casitan seinien sisällä katoamisestaan lähtien. Sen lisäksi Antonio sai tietää, että Bruno tarvitsisi ison ja avoimen tilan uuden näyn näkemiseen, sillä Mirabel oli romuttanut hänen näkyluolansa. Antonio tarjosi oman huoneensa käytettäväksi ja vei Mirabelin ja Brunon sinne. Ennen kun Bruno alkoi nähdä uutta näkyä, Antonio antoi hänelle pehmojaguaarinsa ja sanoi, että se rauhoittaisi. 

Antonio oli paikalla silloin kun Casita tuhoutui Mirabelin ja Abuelan riitelyn seurauksena. Hän meinasi jäädä lipaston alle, mutta Félix ehti pelastaa poikansa. Casitan tuhouduttua Madrigalit olivat järkyttyneitä kotinsa ja lahjojensa menettämisestä. Pian tämän jälkeen he huomasivat Mirabelin kadonneen ja lähtivät etsimään tätä. 

Mirabelin palattua kotiin Brunon ja Abuelan kanssa, Madrigalit aloittivat Casitan uudelleenrakentamisen kyläläisten avustuksella. Uuden talon tultua lähes valmiiksi, Antonio antoi Mirabelille ovinupin ja saattoi tämän etuovelle. Mirabelin laitettua ovinupin omalle paikalleen, Casita heräsi eloon ja Madrigalit saivat lahjansa takaisin. Kaikki menivät sisälle juhlimaan ja Madrigalit ottivat uuden perhekuvan, jossa heidän koko perheensä oli sillä kerralla mukana.

Antonio esiintyy 100-vuotta täyttänyttä Disneytä juhlistavassa lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hänet nähdään juttelemassa Tuhkimon lintujen ja muutaman muun Disneyn eläinhahmon kanssa.

Antonio on heti Brunon jälkeen suosikkihahmoni Encantosta. Lisäksi hän on paras Disneyn lapsihahmoista. Paras kohta, missä Antonio esiintyy on se, missä hän ratsastaa jaguaarilla.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Ravi-Cabot Conyers
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Winston Hämäläinen

Ei kommentteja: