tiistai 23. toukokuuta 2023

Oudoimmat Disney-teoriat

Disney-elokuvien ympärillä pyörii paljon erilaisia teorioita. Jotkut teorioista, voivat mahdollisesti pitää paikkansa, mutta jotkut teorioista ovat vain täysin outoja. Tässä postauksessa keskitytäänkin niihin outoihin teorioihin. Esittelen tässä postauksessa outoja Disney-teorioita, joita olen löytänyt internetistä. Niiden lisäksi esittelen tässä erään teorian, jonka olen keksinyt itse. Mennäänpä sitten suoraan niihin teorioihin.Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia

Dolores on Antonion äiti

Olen lukenut Screenrantin sivuilta teoriasta, jonka mukaan Pepan ja Félixin esikoistytär Dolores olisi nuoremman pikkuveljensä Antonion äiti eikä sisko. Perusteluna teorialle on se, että Pepa on ollut Antonion syntyessä 45-vuotias ja Dolores 16-vuotias. Pepa on siis ollut Antonion syntymän aikaan jo niin vanha, että terveen lapsen synnyttäminen olisi ollut epätodennäköistä. Dolores oli silloin teini-ikäinen ja kykenevä tulemaan raskaaksi. Kukaan ei siis ole kertonut Antoniolle, että hänen siskonsa onkin oikeasti hänen äitinsä. Madrigalit olisivat salanneet asian myös Encanton kylän asukkailta. Minä en usko tähän teoriaan, sillä kyllähän oikeassakin elämässä monet nelikymppiset naiset ovat pystyneet synnyttämään terveitä lapsia. Toinen syy siihen, miksi tämä teoria ei ole uskottava on se, että Antoniossa on sen verran paljon Félixin ulkonäköä, että he ovat selvästi isä ja poika. Tiedän mitä jotkut ehkä ajattelevat tässä kohtaa, mutta minä en usko, että Antonio olisi saanut alkunsa sillä tavalla. En siis itse usko tähän teoriaan.


Tarzan on Annan ja Elsan veli

Annan ja Elsan vanhemmat lähtivät ensimmäisen Frozen elokuvan alussa laivamatkalle, jossa myrskyn aiheuttama voimakas aalto pyyhkiytyi heidän laivansa yli ja upotti sen. Jotkut ihmiset ovat miettineet, että mitä jos laiva ajautuikin Afrikkaan. Annan ja Elsan äiti olisi synnyttänyt poikalapsen, minkä jälkeen he olisivat rakentaneet puumajan asuinpaikakseen ja sen jälkeen leopardi olisi syönyt heidät. Annan ja Elsan äidin synnyttämä vauva olisi Tarzan, joka olisi siis Annan ja Elsan veli. Tämä teoria on myönnetty oikeaksi, mutta se kumottiin sen jälkeen, kun Frozen 2 ilmestyi. Kyseisessä elokuvassa on asioita, jotka eivät käy yhteen tämän teorian kanssa. Siitäkin huolimatta en ole ikinä uskonut tähän teoriaan useammasta syystä. Yksi syy on se, että Annan halatessa matkalle lähteviä vanhempiaan, hän sanoi heille, että nähdään kahden viikon päästä. Jos he olisivat päätyneet Afrikkaan, niin heidän matkansa olisi kestänyt varmaan pidempään kuin kaksi viikkoa. Lisäksi, jos heidän äitinsä olis ollut raskaana, niin se olisi kyllä näkynyt selvästi.


Annan ja Elsan vanhemmat olivat menossa Tähkäpään häihin

Toinen Annan ja Elsan vanhempien laivamatkaan liittynyt teoria on se, että he olisivat olleet matkalla Tähkäpään ja Eugene Fitzherbertin häihin. Tätä teoriaa on perusteltu sillä, että Kaksin karkuteillä julkaistiin vuonna 2010 ja Frozen julkaistiin vuonna 2013. Annan ja Elsan vanhempien kuoleman ja Elsan kruunajaisten välissä on aikaa kolme vuotta, kuten myös elokuvien ilmestymisen välissä. Lisäksi Tähkäpää ja Eugene nähdään Elsan kruunajaisvieraiden joukossa, mikä antaa lisää perusteluja tälle teorialle. Siitäkin huolimatta teoriassa ei ole järkeä, sillä Tähkäpää ja Eugene eivät menneet naimisiin Kaksin karkuteillä elokuvassa, vaan sille jatkoksi tehdyssä lyhytelokuvassa Hiuksia nostattavat häät, joka julkaistiin vuonna 2012. Ei unohdeta myöskään sitä, että Eugene sanoi Kaksin karkuteillä elokuvan lopussa, että siinä meni vuosia ennen kun Tähkäpää suostui hänen kosintaansa.


Kääpiöiden Vilkas on Geppetto

Siis mitä?! Se oli ensimmäinen ajatukseni, kun kuulin tästä teoriasta ensimmäisen kerran Jennysvoicesin videolla. Lumikki ja seitsemän kääpiötä elokuvassa esiintyvä kääpiö nimeltä Vilkas ei siis olisi oikeasti kääpiö. Vilkas on nuorin seitsemästä kääpiöstä ja muut kääpiöt olisivat löytäneet orvon Vilkkaan, kun tämä oli vielä lapsi. Muiden kääpiöiden huomattua Vilkkaan kasvavan isommaksi, he heivasivat tämän pois porukastaan ja Vilkas lähti muualle elämään uutta elämää puuseppänä. Lisäksi hän olisi vaihtanut nimensä Geppettoksi. Pinocchio tukee tätä teoriaa hyvin, sillä Vilkas oli ihastunut Lumikkiin ja Geppetto rakensi Pinocchion hänen ja Lumikin kuvitteelliseksi lapseksi.


Carl on kuollut

Up elokuvan alussa Carl tapaa tytön nimeltä Ellie. He ystävystyvät toistensa kanssa ja myöhemmin he rakastuvat ja menevät naimisiin. Pariskunta haaveilee matkustavansa Etelä-Amerikkaan Paratiisiputoukselle ja siirtävänsä heidän kotinaan toimivan kerhotalon sinne. Ellie ehtii kuitenkin kuolla ennen kun he ehtivät lähteä Paratiisiputoukselle. Carl päättää toteuttaa edesmenneen vaimonsa toiveen sitomalla heidän taloonsa ilmapalloja, jotka saavat sen lentämään. Jotkut uskovat, että Carl olisi kuollut päivä ennen kun hänet oltaisiin viety Tammilehdon vanhainkotiin. Carlin seikkailu Paratiisiputouksella olisi hänen matkansa Tuonpuoleiseen ja hänen ainoa tehtävänsä olisi siirtää kerhotalo paikkaan, missä Ellie kuvitteli sen olevan. Carlin mukaan seikkailuun lähtenyt partiopoika Rasmus olisi suojelusenkeli, minkä lisäksi hän symboloisi lasta, jota Carl ja Ellie eivät koskaan saaneet.


Anna kuvitteli Elsan heränneen henkiin

Kuulin tästä teoriasta ensimmäisen kerran Jennysvoicesin videon kommenteissa. Sinne oltiin kommentoitu, että Elsa ei olisikaan herännyt henkiin, vaan Anna oli kuvitellut siskonsa palanneen elävien kirjoihin. Tätä oltiin perusteltu sillä, että Elsa ei kommunikoinut elokuvan lopussa muiden kuin Annan kanssa. Ei millään pahalla, mutta kommentin kirjoittajalta on tainnut mennä jotain ohi, sillä kyllä Elsa kommunikoi myös muiden kuin Annan kanssa. Miten Kristoff olisi pystynyt halaamaan Elsaa, jos hän olisi kuollut? Ei mitenkään. Lisäksi Elsa jutteli Lumotun metsän asukkaiden kanssa eikä se olisi ollut mahdollista, jos Anna olisi kuvitellut Elsan olevan elossa.


Hans on paha, koska hän on vanhempiensa 13. lapsi

Nyt pääsenkin kertomaan itse keksimästäni teoriasta. Frozenissa esiintyvä Eteläsaarten prinssi Hans suunnitteli hankkiutuvansa eroon Annasta ja Elsasta voidakseen ryhtyä Arendellen kuninkaaksi. Omassa maassaan Hans on kruununperimysjärjestyksessä 13. sijalla, joten hänellä ei ole koskaan mitään mahdollisuutta saada Eteläsaarten kruunua. Hans tiesi, että jos hän haluaisi hallitsijaksi, niin hänen olisi mentävä naimisiin hallitsijan kanssa. Elsa oli Arendellen kruunuperimysjärjestyksessä ensimmäisenä, mutta Hans suunnitteli menevänsä yhteen Elsan sisaren Annan kanssa, sillä tämä oli valmis menemään Hansin kanssa naimisiin vaikka heti. Keksin tämän teorian siitä, että Hans on perheensä 13. lapsi ja 13 on epäonnennumero, mikä olisi syy siihen miksi Hans on paha.


Frollo on aikuiseksi kasvanut Pinocchio

Puunukke Pinocchio muutetaan elokuvansa lopussa oikeaksi pojaksi. Sitä ennen hänen täytyi oppia oikean ja väärän ero. Siinä hänen apunaan toimi Samu Sirkka, joka toimi puupojan omatuntona. Pinocchion muututtua oikeaksi pojaksi Samu Sirkka ei enää toiminut hänen omatuntonaan. Ilman omatuntoa Pinocchio alkoi hiljalleen unohtaa oikean ja väärän eron, joten siksi hän alkoi muuttua pahaksi ja tunteettomaksi. Aikuiseksi kasvettuaan Pinocchio olisi vaihtanut nimensä Claude Frolloksi, muuttanut Pariisiin ja aloittanut uran Notre Damen katedraalin tuomarina.


Kauppias keksi Aladdinin tarinan omasta päästään saadakseen lampun myytyä

Tästäkin teoriasta kuulin ensimmäisen kerran Jennysvoicesin videolla. Teorian mukaan Aladdin elokuvan alussa esiintynyt kulkukauppias yritti saada lamppunsa myytyä kertomalla tarinan katurotta Aladdinista, joka löytää taikalampun ihmeiden onkalosta. Mitä jos tarina olisikin ollut kulkukauppiaan itse keksimä myyntipuhe? Eli Aladdinin tarinaa ei olisi koskaan tapahtunut eikä lamppu olisi oikea taikalamppu.Frozen on harhautus

Walt Disneyn wikipediasivulla lukee, että hänet on tuhkattu kuolemansa jälkeen. Ihmiset ovat kuitenkin keksineet teorian, jonka mukaan Walt Disneyn ruumis oltaisiin syväjäädytetty ja laitettu säilöön Kalifornian Disneylandiin. Disneyn työtiimi olisi tehnyt Frozenin harhauttaakseen ihmisiä. Jos internetin hakukenttään kirjoittaa Disney Frozen, niin ensimmäisenä löytyy tietoa Frozen elokuvasta eikä Walt Disneyn mahdollisesta syväjäädytyksestä. 


Mirabel pyyhki lahjansa pois

Olen kertonut tästä teoriasta aikaisemmin tässä postauksessa, mutta aion nyt kertoa tästä teoriasta vähän tarkemmin. Kaikki Alma Madrigalin lapset ja lastenlapset ovat saaneet heidän perhettään suojelevalta taikakynttilältä jonkin lahjan jolla he auttavat yhteisöään. Mirabel, joka on yksi Alman lastenlapsista, ei ollut saanut lahjaa. Encantossa ei kerrota miksi Mirabel ei saanut lahjaa, joten siitä on keksitty paljon teorioita, joista yksi on tämä. Kun Madrigalin perheen lapsi saa lahjansa, hän koskettaa kynttilää ja menee sen jälkeen avaamaan uuden huoneensa oven. Mirabel koski kynttilää, mutta pyyhki sen jälkeen kätensä mekkoonsa ja meni vasta sen jälkeen avaamaan oveaan. Eli hän olisi siis pyyhkinyt taian pois itsestään. Syy siihen, miksi Mirabel pyyhki kätensä oli se, että ne olivat hikiset. Mirabelin kädet hikoilevat aina, kun häntä jännittää ja se mainitaan myöhemmin elokuvan aikana.


Siinä oli siis outoja Disney-teorioita. Kertokaa kommenteissa uskotteko mihinkään näistä teorioista. Kertokaa myös, jos tiedätte muita outoja Disney-teorioita. Menen viikonloppuna katsomaan Pieni merenneito live actionin ja kirjoitan tänne blogiin arvostelun kyseisestä elokuvasta. Se postaus olisi siis tulossa seuraavaksi.

Ei kommentteja: