sunnuntai 4. helmikuuta 2024

Disney on Ice 2024

Kävin eilen Espoon Metro Arenalla katsomassa Disney on Ice esitystä, josta kirjoitan nyt blogitekstin.

Esityksen alussa jäälle ilmestyi kaksi henkilöä, jotka tanssittivat yleisöä. Pian sen jälkeen näytöllä alkoi pyöriä video Mikki Hiirestä. Sen jälkeen Mikki, Minni, Aku ja Hessu saapuivat lavalle. Ihmiset antoivat heille Hiiripadin, jonka avulla päästiin katsomaan Mikin ja ystävien muistoja.

Ensimmäisenä päästiin näkemään Toy Story -elokuvasarjan hahmoja. Jessie laittoi käyntiin latotanssin, johon katsojatkin saivat osallistua. Buzz Lightyear saapui lavalle latotanssin jälkeen.

Toy Storyn jälkeen vuorossa oli Vaiana. Tässä esityksessä nähtiin Vaianan (ja hänen veneensä)  lisäksi Maui, Te Ka ja Motunuin asukkaita. Pidin Vaianan esityksessä siitä, miten seinällä olevaa näyttöä hyödynnettiin siinä. 

Seuraavaksi nähtiin lyhyet esitykset, joita olivat Urhea, Mulan, Tuhkimo, Lumikki, Kaksin Karkuteillä, Prinsessa ja sammakko, Pieni merenneito, Aladdin, sekä Kaunotar ja Hirviö. Niiden esitysten jälkeen Disney-prinsessat saapuivat yhdessä jäälle. Myös osa Disney-prinsseistä saapui jäälle prinsessojen seuraksi.

Prinsessojen ja prinssien poistuttua lavalta vuorossa oli väliaika. Väliajan päätyttyä Mikki, Minni, Aku, Hessu ja heidän seurassaan olevat ihmiset palasivat lavalle. He alkoivat taas katsoa muistoja hiiripadista. Tässä kohtaa nähtiin esitys Noidan oppipojasta, missä Fantasian luudat esiintyvät. 

Fantasian jälkeen vuorossa oli Doria etsimässä. Tosin tässä kohtaa esitettiin aluksi muutama pätkä Nemoa etsimässä elokuvasta. Dorin, Nemon ja Marlinin lisäksi jäällä nähtiin Dorin vanhemmat, Hank, Herra Rausku, ja muita molemmissa elokuvissa esiintyneitä hahmoja.

Seuraavaksi vuorossa oli Frozen. Tämä esitys alkoi kappaleella Lumiukko tehtäisiinkös?. Sen jälkeen nähtiin kun Anna tapaa Kristoffin, sekä Annan ja Hansin kihlautuminen. Lisäksi siinä laulettiin laulut Taakse jää ja Ensi kertaa ikuisuuteen (repriisi). Myös Frozen-esityksessä hyödynnetiin seinällä olevaa näyttöä.

Frozenin jälkeen vuorossa oli Encanto. Kaikki Madrigalit eivät olleet mukana tässä esityksessä, mutta ei se haitannut, sillä esitys oltiin tehty hienosti. Encanton laulut esitettiin tässä vähän eri järjestyksessä, kuin missä ne kuullaan itse elokuvassa, mutta jotenkin se sopi tähän esitykseen. 


Lopuksi kaikki tapahtumassa esiintyneet hahmot saapuivat yhdessä jäälle, ja siihen esitys päättyi.

Tämän vuoden Disney on Ice oli erilainen kuin aikaisempina vuosina, mutta hyvällä tavalla. Hiiripadi, jonka jo aiemmin mainitsin oli tärkeässä osassa koko tapahtuman ajan. Lisäksi seinällä olevalla näytöllä oli välillä kuvia tai videopätkiä Disney-elokuvista.


Ennen yleisöön siirtymistä kävin ostamassa tämän valosauvan, joka minulla oli mukana koko esityksen ajan. Lisäksi minulla oli päälläni Minni-korvat, Stitch-huppari, sekä Seireeni-sukat. 

Haluan tässä kohtaa valittaa eräästä asiasta liittyen Disney on Ice tapahtumaan. Valitukseni ei liity itse esitykseen, vaan yleisöön. Vanhemmat, jotka tulette katsomaan Disney on Ice -tapahtumaa (tai mitä tahansa muuta esitystä) lastenne kanssa, niin muistakaa sanoa lapsillenne, ettei edessä olevaa penkkiä saa potkia. Varsinkin, jos joku istuu siinä. Se, että henkilö, jonka penkkiä potkitaan ei sano asiasta mitään ei yleensä tarkoita sitä, että penkin potkiminen olisi hyvä asia. Kaikki eivät kehtaa sanoa vastaan. Varsinkaan ventovieraille. 

Tulevista postauksista kerron sen verran, että alan pian suunnitella Faktoja elokuvista -sarjan seuraavaa osaa. Siinä on mukana elokuva, jonka tarina nähtiin tämän vuoden Disney on Ice esityksessä. En kerro mikä, mutta saatte arvata sitä kommenteissa.

Sitten lopuksi vielä yksi tärkeä asia. Ensi lauantaina on UMK-finaali, ja tiedättekö te mitä se tarkoittaa? Kyllä, silloin valitaan kuka edustaa Suomea tämän vuoden Euroviisuissa, mutta nyt ei ole kyse siitä, vaan äänestyksestä. Ja ei, en tarkoita UMK-äänestystä, vaan erästä toista äänestystä. Laitoin täällä blogissa tammikuun alussa käyntiin äänestyksen, jossa te saatte päättää teenkö tämän vuoden ranking-listan Tähkäpään vai Mirabelin lauluäänistä. Äänestysaikaa on lauantai-iltaan asti. Lasken äänet heti kun UMK-finaali on päättynyt. Teillä on siis siihen asti aikaa äänestää ranking-hahmoa. Äänet laitetaan tämän postauksen kommentteihin.

Ei kommentteja: