perjantai 28. kesäkuuta 2024

Vaaralliset Disney-hetket

Minulla ei ole tähän alkuun mitään sanottavaa, joten mennään suoraan asiaan. Otsikko kertookin jo, että tämän postauksen aiheena ovat vaaralliset Disney-hetket.



Antilooppien ryntäys

Scar haluaisi päästä Jylhämaan kuninkaaksi isoveljensä Mufasan tilalle. Vaikeuksia tavoitteeseen tuo Mufasan poika Simba, josta on tarkoitus tulla kuningas isänsä jälkeen. Scar keksii juonen, jolla Mufasasta ja Simbasta päästäisiin eroon. Scar kutsuu Simban kanjoniin ja sanoo, että tämän isällä olisi hänelle yllätys. Pian tämän jälkeen Scar antaa merkin hyeenoille, jotka ajavat antilooppilauman kanjoniin. Scar käy kertomassa Mufasalle vauhkoontuneesta laumasta ja siitä, että Simba on vaarassa. Mufasa lähtee samantien kanjoniin pelastamaan poikaansa. Mufasa onnistuu saamaan Simban pois antilooppien jalkojen alta, sekä vietyä tämän turvaan. Ryntäilevien antilooppien jaloissa liikkuminen näyttää vaaralliselta, mutta se ei todellakaan ole pahinta mitä tässä kohtauksessa tapahtuu.


Merida kiipeää Eukonhampaalle

Kuningatar Elinor pitää tyttärelleen Meridalle prinsessakoulua. Yksi päivä viikosta on kuitenkin vapaa, ja silloin Merida ratsastaa metsässä ja ampuu nuolia. Eräänä vapaapäivänään Merida kiipeää Eukonhampaaksi kutsutulle korkealle kivelle ja juo sen vieressä olevasta tuliputouksesta. Pelkkä Eukonhampaalle kiipeäminen näyttää jo vaaralliselta, mutta ennen kotiin lähtöä Merida tanssii kiven päällä.


Kissat kävelevät raiteilla

Herttuatar on joutunut pentujensa kanssa kauas Bonfamillen kartanosta. He tapaavat kujakissan nimeltä Thomas O'Malley, joka lupaa auttaa heidät takaisin kotiin. Aluksi kissat matkaavat maitoauton kyydissä, mutta autoa ajanut mies heittää heidät pois kyydistä. Seuraavaksi kissat kävelevät junanraiteita pitkin. Raiteet näyttävät aluksi turvallisilta, sillä junia ei näy. Tilanne muuttuu kuitenkin aika nopeasti.


Anna keinuu

Otsikon perusteella tätä kohtaa ei uskoisi vaaralliseksi, mutta kuvasta voi ehkä päätellä jotain. Elsalla on kruunajaispäivä ja sen kunniaksi Arendellen portit avataan vuosien jälkeen. Anna on innoissaan porttien avautumisesta, sekä uusien ihmisten tapaamisesta. Hän juoksee riemuissaan linnassa ja hyppää jossain vaiheessa ikkunan ääressä olevan keinun kyytiin. Anna vie keinun niin ylös kuin mahdollista ja alkaa keinua. Kohta on kyllä vaarallinen, mutta enemmän minua mietityttää se, miten Anna pääsi takaisin alas.


Melody hakee Tritonin atraimen Morganalta

Arielin ja Erikin tytär Melody on tehnyt sopimuksen Ursulan siskon Morganan kanssa. Sopimuksen mukaan Melodyn on haettava Atlantiksen kuningas Tritonin atrain ja tuotava se Morganalle. Tämän jälkeen Morgana tekisi Melodysta pysyvästi merenneidon. Melody saa tehtyä sen mitä pitää, mutta tajuaa pian, että Morgana oli huijannut häntä. Samalla Melodylle selviää, että Triton on hänen isoisänsä. Morgana vangitsee Melodyn ja Pärskyn jäälohkareeseen, mutta Hip ja Hoi saavat heidät pois sieltä vain hetki sen jälkeen, kun Melody on muuttunut takaisin ihmiseksi. Päästyään kuivalle maalle Melody näkee Morganan kalliolla Tritonin atrain kädessään. Melody päättää hakea atraimen pois Morganalta, joten hän kiipeää kalliolle. Kiipeäminen näyttää vaikealta ja vaaralliselta, mutta Melody pääsee silti perille ja saa heitettyä atraimen takaisin isoisälleen.


Anna kiipeää jäistä kalliota ylös

Anna on matkannut Kristoffin Olafin ja Svenin kanssa Pohjoisvuorelle, minne Elsa on lähtenyt. He ovat melkein perillä, kunnes vastaan tulee jyrkkä kallioseinämä. Kristoff toteaa Annalle, ettei tämä osaa kiivetä, mutta heti tämän jälkeen Anna on kiipeämässä kalliota ylös. Kallio on ihan selvästi liukas, joten se on yksi syy siihen, miksi siinä on vaarallista kiivetä. Anna vaikuttaa kuitenkin sen verran keskittyneeltä kiipeämiseen, joten hän olisi varmaankin päässyt perille, jos Olaf ei olisi löytänyt portaita.


Anna ja Elsa kellotornissa

Elsa on järjestänyt Annalle syntymäpäiväjuhlat, ja vienyt tämän kierrokselle ympäri Arendellea. Elsa on tullut päivän alussa kipeäksi eikä ole suostunut mennä lepäämään Annan pyynnöistä huolimatta. Kellotornissa Elsa kuulostaa siltä kuin olisi vetänyt jotain aineita. Elsa pyörii tornin huipulla olevan pylvään ympäri ja meinaa pudota, mutta Anna ehtii onneksi estää putoamisen. 


Mirabel Brunon tornissa

Mirabel kuulee siskoltaan Luisalta, että heidän enonsa Bruno näki ennen lähtöään näyn, joka saattaisi selittää sen miksi Casita halkeili Antonion lahjaseremonian aikana. Luisa kehottaa Mirabelia menemään Brunon torniin ja etsiä hänen viimeisin näkynsä. Mirabel menee Brunon torniin, missä hän joutuu ensiksi kiipeämään jyrkkiä portaita ylös. Portaat eivät kuitenkaan johda suoraan näkyluolan ovelle, joten Mirabel joutuu heilauttamaan itsensä köydellä kielekkeen yli. Köydellä heiluminen näyttää kuvan perusteella sen verran pahalta, että olisi voinut luulla, ettei Mirabel olisi selvinnyt siitä. Vaarallinen tilanne nähdään myös silloin, kun Mirabel on löytänyt sen mitä etsi.


Quasimodo kiipeilee Notre Damen katolla

Quasimodo on viettänyt koko elämänsä Notre Damen kirkon kellotornissa piilossa ihmisiltä. Hän haaveilee siitä, että saisi viettää edes yhden päivän ihmisten kanssa. Quasimodo laulaa Notre Damen kellonsoittaja elokuvan aikana laulun nimeltä Tuolla. Laulun aikana Quasimodo kiipeilee Notre Damen katolla ja menee aika vaarallisilta näyttäviin paikkoihin. 


Mulan kohtaa Shan Yun

Mulan keksii keinon, jolla kuolemattomalta vaikuttavan hunnien johtaja Shan Yun voisi saada hengiltä. Mulan ja Shan Yu kohtaavat toisensa Kiinan palatsin katolla. Kaksikon kamppailu näyttää aika hurjalta, mutta onneksi Mulan keksi keinon, jonka avulla hän sai hoideltua Shan Yun lopullisesti.


Elsa kohtaa Näkin

Elsa yrittää päästä tumman meren yli Ahtohallaan, mistä salaperäinen ääni on kutsunut häntä. Tumman meren ylittämistä vaikeuttaa Näkki, joka yrittää kaikin tavoin estää Elsaa pääsemästä kohteeseensa. Elsa vaikuttaakin olevan monta kertaa alakynnessä, mutta onneksi hän keksii keinon, millä Näkki rauhoittuu.


Mirabel yrittää pelastaa kynttilän

Casita alkaa tuhoutua Mirabelin ja Abuelan riidan seurauksena. Casita saa muut Madrigalit turvaan samalla, kun Mirabel yrittää pelastaa taikakynttilää. Kynttilän pelastaminen näyttää vaaralliselta ja vaikealta. Mirabel joutui vielä isompaan vaaraan sen jälkeen, kun oli saanut otettua kynttilän, mutta onneksi hän selvisi siitä.


Pocahontas hyppää kalliolta jokeen

Pocahontas seisoo korkealla kallionkielekkeellä. Pocahontasin ystävä Nakoma saapuu veneellä joelle kertomaan, että Pocahontasin isä, intiaanipäälikkö Powhatan on palannut takaisin. Nakoma pyytää Pocahontasia tulemaan alas kalliolta. Pocahontas ottaa vauhtia ja hyppää kalliolta jokeen. Tilanteesta tulee mieleen uimahallin hyppytornin kymmenestä metristä hyppääminen. En tiedä voinko sanoa noin, sillä en ole hypännyt kympistä enkä luultavasti tule ikinä tekemään sitä. 


Anna hyppää kalliolta toiselle

Anna on jäänyt täysin yksin Elsan jäädyttyä elävältä Ahtohallan vaarallisemmalla alueella, minkä seurauksena Olaf haihtui. Sitä ennen Anna ja Olaf olivat päätyneet luolaan Elsan lähetettyä heidät turvaan jääveneellä.  Surtuaan yksinäisyyttään hetken aikaa Anna päättää tehdä sen mitä Lumotun metsän vapautumisen vuoksi täytyy tehdä. Anna ja Olaf olivat löytäneet ulospääsyn ennen Olafin haihtumista. Lähtiessään pois luolasta Anna hyppää kalliolta toiselle. Annan loikka (tai stunttihyppy, kuten minä sanon) näyttää sen verran vaikealta, että kuka tahansa ei selviytyisi siitä.


Järkäleet tuhoavat padon

Annalle on selvinnyt, että Lumottuun metsään rakennettu pato ei ole oikeasti rauhanlahja, vaan ansa, jolla kuningas Runard huijasi Pohjanväkeä. Päästyään ulos luolasta Anna käy herättämässä järkäleet ja johdattaa ne padolle. Anna juoksee padon keskellä ja käskee järkäleitä tuhoamaan sen. Järkäleet heittävät kiviä kohti patoa ja saavat sen tuhoutumaan. Vaarallisinta tässä kohdassa on se, että Annalla oli vaikeuksia päästä turvaan.

Siinä oli siis minun listani vaarallisista Disney-hetkistä. Aika paljon kiipeilyä ja hyppäämistä. Myös paljon sellaisia hetkiä, joissa Anna oli mukana. Voitte kertoa kommenteissa lisää vaarallisia Disney-hetkiä.

Ei kommentteja: