lauantai 12. lokakuuta 2024

Hauskoja yksityiskohtia Disney-elokuvissa

Disney-elokuviin on piilotettu yksityiskohtia, jotka ovat viittauksia muihin Disney-elokuviin tai johonkin, mitä elokuvassa tulee myöhemmin tapahtumaan. Tässä postauksessa kerron teille Disney-elokuvissa nähtävistä hauskoista yksityiskohdista. Mennään sitten suoraan aiheeseen.


Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia



Kala puussa

Nasun Suuri elokuva sisältää kohtauksen, jossa Puh hämää Kengua sanomalla, että puussa olisi kala. Kengu ei kuitenkaan usko Puhia. Myöhemmin mainitun puun oksalla nähdään oikeasti kala.


Scar turkiksena

Leijonakuninkaassa Zazu sanoo Mufasalle, että Scarista tulisi hyvä ovimatto. Herkulesissa nähdään turkis-asuste, joka muistuttaa huomattavan paljon Scaria. Lisäksi Philin kasvomaalaus tuo mieleen Rafikin.


Väriä vaihtava jäälinna

Tämä asia tuli aiemmin puheeksi tässä postauksessa, mutta mainitsen siitä uudestaan. Elsan jäälinna nähdään suurimman osan Frozenin ajasta sinisenä. Lisäksi linna nähdään myös punaisena silloin, kun Elsa yrittää rauhoitella itseään, ja keltaisena Elsan taistellessa vartijoita vastaan. Nämä värit kuvastavat Elsan senhetkisiä mielentiloja.


Hans etsintäkuulutettuna

Frozenissa esiintyvä Hans paljastui myöhemmin elokuvan aikana pahikseksi. Mielenkiintoa tähän lisää Big hero 6 elokuvan kohtaus, jossa Hiro ja Baymax ovat poliisiasemalla. Aseman taululla nähdään Hansista tehty etsintäkuulutus. 


Aladdin elokuvan lopussa Aladdin käyttää viimeisen toiveensa Hengen vapauttamiseen. Vapautunut Henki päättää lähteä maailmanympärysmatkalle. Hengen päässä nähdään hattu, joka muistuttaa yllättävän paljon Hessu Hopoa. 


Sormilla taputtaminen

Dolores Madrigal on saanut lahjakseen normaalia tarkemman kuulon. Lahjansa vuoksi Dolores ei nauti voimakkaista äänistä, ja yrittääkin tehdä asiat mahdollisimman hiljaisesti. Yksi esimerkki tästä nähdään Antonion lahjaseremonian aikana. Kaikki muut taputtavat käsillään, mutta Dolores käyttää taputtamiseen vain sormiaan, sillä siitä tulee vähemmän ääntä.


Kultainen yksityiskohta

Coco-elokuvassa esiintyvällä Héctorilla on kultainen hammas. Tämä on yhteys hänen kitaraansa (joka tunnetaan suurimman osan elokuvan ajasta Ernesto de la Cruzin kitarana).
Kitara sisältää kultaisen yksityiskohdan, mikä liittyy Héctorin kultaiseen hampaaseen. Yksityiskohta löytyy kitaran viritystappien läheltä.


Korostettu hahmo

Mirabel kertoo laulun Perhe Madrigal aikana perheestään ja heidän lahjoistaan. Aina, kun Mirabel kertoo tietyn Madrigalin lahjasta, niin se, josta sillä hetkellä kerrotaan näkyy seinämaalauksessa korostetumpana, kuin muut Madrigalit.


Mikki, Aku ja Hessu veden alla

Disney-hahmot vierailevat välillä toistensa elokuvissa. Tritonin konsertissa vierailee kolme tuttua hahmoa, jotka ovat Mikki Hiiri, Aku Ankka ja Hessu Hopo. Kolmikko löytyy Tritonin vasemmalta puolelta. Mietin vain, että miten he pystyvät hengittämään veden alla.


Belle Pariisissa

Puhutaanpa vielä siitä, kun Disney-hahmot vierailevat toistensa elokuvissa. Quasimodo laulaa elokuvan Notre Damen kellonsoittaja aikana laulun nimeltä Tuolla. Laulun aikana nähdään Pariisin katuja, ja siellä nähdään Belle lukemassa kirjaa. Elokuvat Notre Damen kellonsoittaja, sekä Kaunotar ja Hirviö tapahtuvat Ranskassa, joten ehkä Belle on tehnyt päiväreissun Pariisiin. Tietenkin sillä oletuksella, että Bellen kotikylä sijaitsee Pariisin lähellä.


Bruno taustalla

Bruno Madrigal piileskeli kymmenen vuotta Casitan seinien sisällä. Tämä selvisi Mirabelille myöhemmin Encanton aikana. Brunon piileskelystä ollaan tosin vihjailtu jo ennen kun hänet näytettiin. Bruno nähdään piileskelemässä ensimmäisen kerran silloin, kun Madrigalit ja kyläläiset valmistautuvat Antonion lahjaseremoniaa varten, ja myöhemmin Me ei mainita Brunoo laulun aikana. Tosin silloin epäiltiin, että Bruno olisikin ollut oikeasti Camilo, sillä hänen soolonsa tulee pian mainitun kohtauksen jälkeen. Bruno nähdään kuitenkin piileskelemässä yläpuolella olevassa kuvassa. Hänet nähdään ovien lähellä.


Erivärinen kukka

Abuela Alma on päättänyt, että Isabela olisi menossa kihloihin Encanton kylässä asuvan Marianon kanssa. Abuela kysyy Doloresilta minä päivänä kosinta tulisi tapahtumaan, ja Dolores kertoo sen tapahtuvan saman päivän iltana. Lisäksi Dolores kertoo Marianon haluavan viisi lasta, minkä vuoksi Isabela järkyttyy niin, että hänen hiuksiinsa ilmestyy lisää kukkia, jotka ovat yhtä valkoista kukkaa lukuun ottamatta pinkkejä. Abuela ottaa valkoisen kukan pois Isabelan hiuksista, sillä se ei sopinut yhteen muiden kukkien kanssa. 

Oletteko te huomanneet näitä yksityiskohtia? Kertokaa, jos tiedätte lisää tällaisia. Seuraavaksi olisi tulossa Hahmofaktat-sarjan yhdeksäs osa. Se postaus ilmestyy alkuviikosta.

Ei kommentteja: