sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Eteenpäin

Hei kaikki. Jätän tällä kertaa alkupuheet pois, koska minulla ei ole mitään sanottavaa tähän, joten mennään suoraan asiaan. Kävin tänään katsomassa Pixarin uuden elokuvan Eteenpäin ja aion nyt arvostella sen tässä. 

Teksti sisältää juonipaljastuksia.

                              

Eteenpäin kertoo kahdesta haltijaveljeksestä, Iikka ja Aaro Kajastuksesta, jotka saavat kuolleen isänsä sauvan, jonka avulla heillä on mahdollisuus tuoda hänet päiväksi takaisin eloon. Loitsu ei onnistu täysin ja isästä tulee esille vain jalat. Pojilla on 24 tuntia aikaa hakea sauvaan yksi osa, minkä avulla he pystyvät tuomaan loput isästään takaisin ennen kuin tämä katoaa lopullisesti.


Toisin kuin moni aiemmin ilmestynyt elokuva, tämä ei ole minkään aiemmin ilmestyneen elokuvan jatko-osa. Vaikka pidänkin siitä, että elokuville tehdään jatkoa, on mukavaa nähdä myös uusia tarinoita uusista hahmoista. 

Tässä elokuvassa on tärkeänä osana taikuus, mikä on lähes kadonnut maailmasta. Iikka käyttää taikaa matkan aikana esimerkiksi ylittäessään pohjatonta kuilua ja elokuvan lopputaistelussa. Pidän eniten elokuvassa nähtävistä yksisarvisista ja varsinkin ihan elokuvan alussa nähtävästä lentävästä yksisarvisesta. Suosikki hahmokseni mainitsen Mantikori Mantan, jolta Iikka ja Aaro yrittävät saada kartan päämääräänsä.
Elokuvasta tulee automaattisesti Harry Potter meininki. Ainakin se kohta missä Iikka on tuomassa poikien isää takaisin, muistuttaa Harry Potter ja viisasten kivi elokuvasta sitä kohtaa missä Harry kokeilee sauvaansa ensimmäistä kertaa. Jos pidät fantasia-elokuvista, Eteenpäin sopii sinun katsottavaksesi.

Eipä minulla ole tähän loppuun muuta sanottavaa kuin, että muistattehan kommentoida. Kiitos.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Minä tykkäsin kovasti tästä Pixarin elokuvasta. Ei se Pixarin parhaimpiin kuulu, mutta mahtava katselukokemus oli! JA tuo on totta, että on kivaa nähdä Pixarilta välillä uusi elokuva uusilla hahmoilla.

Eteenpäin oli hauska ja tunteellinen elokuva. Se oli tosiaan ihanasti fantasia-maailmoihin sukeltava. Olin itse ala- ja ylä-asteella fantasian suurkuluttaja, luin varmaan lähikirjastosta kaikki nuorten fantasia-aiheiset kirjat. Tämä elokuva olisi iskenyt minuun silloin tosi kovaa. Nyt isku ei ollut niin kova - on sellainen olo, että fantasia-kuppini on täynnä, eikä se tarvitsisi enää lisää fantasiamaailmoita sitä täyttämään. XD Mutta siis hyvä elokuva oli kyseessä!

Verlid kirjoitti...

Tykkäsin itsekin tästä elokuvasta, vaikkei se kuulu suosikkeihini. Katselukokemus oli myös omasta mielestäni mahtava. Onhan niiden jatko-osien näkeminen kivaa, vaikka katson mielelläni myös elokuvia uusista hahmoista. Eikä kaikille elokuville tarvitse tehdä jatkoa, jos ensimmäisen elokuvan loppu tuntui sopivalta päätökseltä hahmojen tarinalle.

Eteenpäin oli todellakin tunteellinen elokuva. Varsinkin elokuvan loppu oli sitä. Fantasia teema oli myös mielenkiintoinen. Mulle ensikosketus fantasiaan tapahtui pari vuotta sitten, kun luin ensimmäisen Harry Potterin yhtä koulutehtävää varten. En ollut silloin kiinnostunut fantasiasta, mutta kyllä se kipinä syttyi kirjaa lukiessa. Eteenpäin ei todellakaan ollut mikään superfantasiaelokuva ja se Harry Potter meininki tuli pelkästään tuossa yhdessä kohdassa, mutta katson kyseisen elokuvan mielelläni uudestaan jonakin päivänä.