lauantai 14. marraskuuta 2020

Nostalgia (Monsterit Oy)

 Tässä olisi taas uusi osa Nostalgia-sarjaan. Tällä kertaa arvosteltavaksi pääsi Monsterit Oy.Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Elokuvan päähenkilöitä ovat ystävykset Matias "Masi" Pallopää ja Tarmo "Tare" Karvanen. He ovat hirviöitä, joiden tehtävänä on pelotella lapsia, mistä saadaan energiaa Monsterilaan. Tare on tuotteliain kaikista pelottelijoista, mistä hirviö nimeltä Räähkä Poks on kateellinen.Tämä kilpaileekin Taren kanssa tuotteliaimman pelottelijan tittelistä. Eräänä päivänä ihmislapsi Buu päätyy Monsterilaan. Tare ja Masi yrittävät saada Buun pois Monsterilasta ennen kun joku ehtii huomata lapsen.

Monsterit Oy julkaistiin Amerikassa 2.11.2001 ja Suomessa 15.2.2002.Vuonna 2013 julkaistiin elokuvan esiosa Monsterit yliopisto, jossa kerrotaan miten Masi ja Tare tapasivat ja ystävystyivät. Minä näin elokuvan viimeksi ala-asteikäisenä, joten minulla ei ole paljon muistikuvia elokuvasta. Katsoin tämän uudestaan pari viikkoa sitten ja se oli parempi kun muistin.


Elokuvan tapahtumapaikkana toimii Monsterila, jossa asuvien hirviöiden tehtävänä on pelotella lapsia ja tuottaa tällä tavalla energiaa Monsterilaan. Työ vaatii kuitenkin rohkeutta, sillä hirviöt kuvittelevat lapsen kosketuksen olevan heille myrkyllistä. Yksikään lapsi ei ole ikinä käynyt Monsterilassa ennen Buuta, joka päätyy sinne vahingossa.

Elokuvan juoni ja animointi ovat erittäin hyvin onnistuneita. Minun suosikkihahmojani tässä elokuvassa ovat Masi ja Tare, sillä heille sattuu paljon kaikenlaista elokuvan aikana varsinkin sen jälkeen, kun Buu on päätynyt Monsterilaan. Myös Buu kuuluu suosikkihahmoihini tässä elokuvassa. Minun mielestäni huonoin hahmo tässä elokuvassa on Räähkä Poks, joka on kateellinen Taren pelottelutaidoista. 


Laitan tähän loppuun vielä plussat ja miinukset

+Päähahmot
+Animointi
+Juoni
+Buu

-Räähkä

Annan elokuvalle 7 1/2 pistettä.Ei kommentteja: