lauantai 18. kesäkuuta 2022

Lightyear arvostelu

Kävin tänään katsomassa uusimman Pixar elokuvan nimeltä Lightyear, josta aion nyt kirjoittaa arvostelun

Lightyear kertoo Toy Story elokuvista tutun lelun esikuvana toimineen avaruusrangeri Buzz Lightyearin taustatarinan. Buzz on jäänyt avaruusretkikuntansa komentajan ja miehistön kanssa jumiin vihamieliselle planeetalle, joka sijaitsee 4,2:den valovuoden päässä maapallolta. Buzz yrittää löytää keinon palata kotiin ajan ja avaruuden halki. Hän saa avukseen alokkaita ja robottikissan nimeltä Sox. Heidän tehtäväänsä tulee kuitenkin vaarantamaan Zurg, jolla on mukanaan robottiarmeija. 

Minun odotukseni tämän elokuvan suhteen eivät olleet kauhean korkeat. En ollut lukenut arvosteluja tai kuullut mitään juttuja Lightyearista ennen kuin katsoin sen. Ainoa asia minkä muistan kuulleeni elokuvasta ennen sen näkemistä oli se, että se oli kielletty neljässätoista maassa kahden naishahmon välisen suudelman vuoksi. 

Yksi hyvä puoli Lightyearissa on se, että se lähtee heti kunnolla käyntiin. Loppua kohti mentäessä elokuva alkaa melkein toistaa itseään ja toimintaa on muutenkin paljon. Vaikka pidänkin toimintaelokuvista, niin tässä elokuvassa sitä toimintaa oli ehkä vähän liikaa. Päähenkilöstä oltiin tehty monipuolinen, mutta siitä huolimatta pidän Buzzista enemmän Toy Story elokuvissa. Muut hahmot olivat jotenkin onnistuneita, mutta kaikkiin heistä ei ehditä syventyä. Elokuvassa ei muutenkaan keskitytä hahmojen välisiin suhteisiin, mutta se tehdään elokuvan alussa ja lopussa.

Ei kommentteja: