sunnuntai 7. elokuuta 2022

Nostalgia (Monsterit yliopisto)

                 
Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.
 
Matias "Masi" Pallopää on haaveillut lapsuudestaan asti pelottelijan urasta. Masi aloittaa pelotteluun liittyvät opinnot yliopistossa. Siellä hän tapaa huonetoverinsa Räähkä Poksin sekä kuuluisan pelottelijan Viljo Karvasen pojan Tarmo "Tare" Karvasen. Masin mielestä hänen täytyy opiskella ahkerasti tullakseen hyväksi pelottelijaksi, mutta Tare uskoo pärjäävänsä luontaisilla kyvyillään.Näiden asioiden vuoksi Masi ja Tare eivät tule toimeen, mutta kaksikon liityttyä Outo Kappa nimiseen osakuntaan, heidän on pakko alkaa sietämään toisiaan.
 
Monsterit yliopisto julkaistiin Amerikassa 21.6.2013 ja Suomessa samana vuonna 2.8. Elokuva on esiosa vuonna 2001 ilmestyneelle Monsterit Oy nimiselle elokuvalle.


Monsterit yliopisto elokuvan tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen Monsterit Oy:tä, joten Masi ja Tare eivät ole vielä ystäviä. Aluksi kaksikko tulee huonosti toimeen, mutta lopulta heidän välinsä alkavat paranemaan. Pidän siitä, miten Masin ja Taren ystävyyttä on lähdetty kehittämään, vaikka lopputulos olikin jo tiedossa.

Elokuvassa ei ole paljoakaan hyviä puolia, joten seuraavaksi voisinkin puhua huonoista puolista. Yksi huono puoli on elokuvan juoni, josta ei saa missään vaiheessa mitään selvää. Myös elokuvan hahmot jäävät todella etäisiksi eikä melkein kehenkään heistä syvennyttä kunnolla missään vaiheessa. En myöskään pidä siitä, miten lapsi-Masiin suhtauduttiin.


Lopuksi kerron vielä plussat ja miinukset

+Animointi
+Masin ja Taren ystävyyden kehittyminen

-Muiden suhtautuminen lapsi-Masiin
-Juoni
-Hahmot
-Ennalta-arvattavuus

Monsterit yliopisto saa 2 1/2 pistettä.


 
 

Ei kommentteja: