torstai 12. tammikuuta 2023

Nimiyhteydet

Oletteko huomanneet, että joidenkin Disney hahmojen suomenkielisillä ääninäyttelijöillä on yhteys ääninäyttelemäänsä hahmoon, hahmon englanninkieliseen ääninäyttelijään tai elokuvaan, jossa hahmo esiintyy? Tässä postauksessa aion kertoa Disney hahmojen suomenkielisten ääninäyttelijöiden nimiyhteyksiä.Hector

Ensimmäisen tapauksen kohdalla pitäisi varmaan sanoa, että hahmolla on yhteys ääninäyttelijään. Pelastuspartio Bernand ja Bianca elokuvassa esiintyvän Hectorin nimi on elokuvan englanninkielisessä versiossa Luke, mutta suomenkielisessä versiossa hahmon nimeksi vaihdettiin Hector, mihin oli syynä hahmon suomenkielinen ääninäyttelijä. Hectorin suomenkielinen ääninäyttelijä on alkuperäiseen Mestarit-kokoonpanoon kuulunut Heikki Harma, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Hector.


Tähkäpää ja Flynn Rider/Eugene Fitzherbert

Kaksin karkuteillä elokuvassa esiintyvän Flynn Riderin/Eugene Fitzherbertin suomenkielinen ääninäyttelijä on Lauri Tähkä ja elokuvan päähenkilön Tähkäpään suomenkielinen ääninäyttelijä on Maria Ylipää. Jos Lauri Tähkän ja Maria Ylipään sukunimet kirjoitettaisiin yhteen ja Maria Ylipään sukunimestä poistetaan kolme ensimmäistä kirjainta, niin siitä tulee Tähkäpää. 


Nicholas "Nick" P. Wilde

Zootropolis elokuvassa esiintyy kettu nimeltä Nick Wilde. Jos Nickin sukunimestä poistetaan viimeinen kirjain, niin siitä tulee wild. Wild tarkoittaa suomeksi villiä ja Nickin suomenkielinen ääninäyttelijä on Ilkka Villi.


Maui

Vaiana elokuvassa esiintyvän puolijumala Mauin englanninkielinen ääninäyttelijä on Dwayne Johnson, joka tunnetaan paremmin taiteilijanimellä The Rock. Rock tarkoittaa suomeksi kalliota ja Mauin suomenkielinen ääninäyttelijä on Veeti Kallio.


Isabela Madrigal

Encanto elokuvassa esiintyvän Isabelan suomenkielinen ääninäyttelijä on Diandra Flores. Flores on espanjan kieltä ja tarkoittaa suomeksi kukkia. Isabelan lahja on kasvattaa kukkia tyhjästä. 


Zazu

Kerron tähän loppuun vielä nimiyhteyden eräästä Disneyn tv-sarjasta. Zazua ääninäyttelee Leijonakaarti-sarjan suomenkielisessä versiossa Sasu Moilanen. Tajuatteko? Zazu Moilanen.

Siinä oli siis joitakin Disney hahmojen suomenkielisten ääninäyttelijöiden nimiyhteyksiä hahmoihinsa, hahmojen englanninkielisiin ääninäyttelijöihin tai elokuviin, joissa hahmot esiintyvät. Kertokaa kommenteissa tiesittekö joitakin näistä nimiyhteyksistä vai tuliko joku teille yllätyksenä.

Sanon tähän loppuun vielä, että se 200. postaus ilmestyikin vähän nopeammin kuin neljän vuoden kuluttua. Tosin viimeaikaisen kirjoitusaktiivisuuteni perusteella se ei tullut minulle täysin yllätyksenä.

Ei kommentteja: