perjantai 20. tammikuuta 2023

Nostalgia (Nalle Puhin elokuva)

En ole päivittänyt blogia yli viikkoon, sillä elämäni on ollut vähän kiireistä. Aloitin tällä viikolla uuden työn, joten aikaa on mennyt sen asian kanssa, mutta ei siitä sen tarkemmin. Mennään siis itse aiheeseen. Kuten otsikossakin lukee, niin tämä postaus on Nostalgia-sarjan uusi osa. Tällä kertaa arvosteltavaksi on päässyt Nalle Puhin elokuva.
Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Nalle Puh huomaa hunajavarastonsa tyhjentyneen, joten hän lähtee etsimään lisää hunajaa. Hunajaa etsiessään Puh huomaa Ihaan hännän olevan kadonnut, joten Puolenhehtaarin metsän asukkaat järjestävät kilpailun, jossa on tarkoituksena löytää Ihaan häntä. Ihaan kadonneen hännän lisäksi ilmaantuu toinenkin ongelma, sillä Risto Reippaan uskotaan joutuneen kauhean Pahkon vangiksi.

Nalle Puhin elokuva julkaistiin Iso-Britanniassa 15.4.2011, Amerikassa samana vuonna 15.7 ja Suomessa samana vuonna 23.9. Kyseessä on toinen Disney klassikkojen joukkoon kuuluva Nalle Puh elokuva. Elokuva on kuitenkin päässyt klassikkolistalle vain Amerikassa. Euroopassa se on jätetty virallisen listauksen ulkopuolelle. Elokuvan budjetti oli 30 miljoonaa dollaria ja se tuotti 33 miljoonaa dollaria.

En katsonut Nalle Puhin elokuvaa lapsena kovin montaa kertaa, mutta muistan kyllä pitäneeni siitä. Pidän tästä elokuvasta vieläkin. Nalle Puh elokuvissa on aina toimiva huumori, vaikka jotkut jutut tässä elokuvassa ovatkin vähän ärsyttäviä. Ärsyttävyydestä tulikin mieleen, että minua ihmetyttää se miksi Jarmo Koski on Nalle Puhin äänenä vain puheosuuksissa ja hahmon lauluäänenä toimii Tom Pöysti, jonka ääni ei sovi Puhille ollenkaan. Jarmo Koski on laulanut Puhin laulut ensimmäisissä Nalle Puh elokuvissa, joten miksi Puhille otettiin lauluosuuksiin toinen ääninäyttelijä? Aika outoa.

Tässäkin elokuvassa nähdään kirja ja kertoja, mutta ne eivät ole yhtä isossa roolissa kuin ensimmäisessä Nalle Puh elokuvassa. Kaikki tutut hahmot esiintyvät elokuvassa. Ainoastaan Myyrä puuttuu, mutta se asia häiritse minua, sillä en usko, että hän olisi mahtunut tarinaan. Pidän elokuvan toimivasta juonesta ja se sopii hyvin kaikenikäisten seurattavaksi.

Plussat ja miinukset.

+Juoni 
+Hahmot 
+Huumori
+Musiikki
+Dubbaus

-Kirja ja kertoja eivät ole isossa roolissa
-Puhilla on eri ääninäyttelijä puhe- ja lauluosuuksissa.


Elokuva saa 7 pistettä.

Ei kommentteja: