keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Parhaat naishahmot

Hei vain ja hyvää naistenpäivää kaikille, jotka tämän lukevat. Mainitsin helmikuussa, että julkaisisin tänään top-listan Disneyn naishahmoista, joten tässä se nyt on. Yleensä top-listoissani ei ole ollut kunniamainintoja, mutta haluan tällä kertaa antaa kunniamaininnan hahmolle, joka ei ihan yltänyt listalleni. Hahmo, jolle aion antaa kunniamaininnan on Pocahontas. Olisin halunnut ottaa Pocahontasin mukaan tähän, mutta nämä seuraavat kymmenen hahmoa ohittivat hänet. 
Teksti sisältää juonipaljastuksia

10. Belle

Mietin pitkään otanko listani viimeiselle sijalle Bellen vai Pocahontasin ja lopulta päädyin Belleen, sillä minun on helpompi samaistua häneen. Olin lapsena yhtä kova kirjatoukka kuin Belle, joten samaistun häneen eniten siltä osalta. Tosin nykyään lukemiseni on painottunut internettiin. Kirjakirjoja en ole lukenut kovinkaan paljoa yläasteen jälkeen. Muita hyviä puolia Bellessä ovat hänen uhrautuva luonteensa sekä se, että hän arvostaa sisäistä kauneutta. Toivoin, että Belle olisi päässyt tässä listassa korkeammalle sijalle, mutta nämä seuraavat hahmot ovat minun mielestäni parempia kuin Belle.


9. Mulan

Bellen tapaan myös Mulanilla on uhrautuva luonne, sillä hän pukeutuu mieheksi ja menee vanhan isänsä sijasta armeijaan, vaikka nainen saa kuolemantuomion liittyessään armeijaan. Alku armeijassa oli Mulanille hankala, mutta hän oppi selviytymään siellä. Lisäksi Mulan näyttää katsojille, että ihmisiä ei pidä tuomita sen perusteella mitä sukupuolta he ovat. Nämä asiat tekevät Mulanista mainion roolimallin. Pidän myös hänen rohkeudestaan ja päättäväisyydestään.


8. Tähkäpää

Tähkäpää on elänyt melkein koko elämänsä tornissa keskellä ei mitään, joten siksi hänellä ei ole tietoa ulkomaailmassa tapahtuvista asioista. Siitä johtuen Tähkäpää on luonteeltaan naiivi ja luottaa liian helposti ihmisiin, joita tapaa päästyään vapaaksi tornista. Vaikka Tähkäpään naiivius ja innokkuus menevätkin välillä ärsyttävyyden puolelle, niin hänen uteliaisuudestaan on hyötyä Kaksin karkuteillä elokuvassa, sillä sen avulla Tähkäpäälle selvisi mitä ovat ne leijuvat valot, jotka ilmestyvät taivaalle joka vuosi hänen syntymäpäivänään. Lisäksi pidän Tähkäpään ja Flynn Riderin suhteen kehittymisestä.


7. Tiana

Tiana on luonteeltaan työnarkomaani, mikä on toisaalta ärsyttävää, mutta se on auttanut hänet lähemmäs unelmaa perustaa oma ravintola. Tiana sai mitä halusi ja vielä enemmänkin, sillä hän ja Maldonian prinssi Naveen rakastuivat ja menivät naimisiin. Tiana ja Naveen ovat luonteiltaan erilaisia, mutta vastakohdat täydentävät toisiaan ja pidän siitä miten heidän suhdettaan on lähdetty kehittämään. Vaikka Tianan ahkeruus meneekin vähän yli, niin siitä huolimatta hän ehtii olla ystäviensä tukena vaikeina aikoina. 


6. Merida

Meridan itsepäisyys menee välillä ärsyttävyyden puolelle, mutta se myös vie häntä eteenpäin hahmona. Asiat, joista pidän Meridassa eniten ovat hänen itsenäisyytensä ja rohkeutensa, sillä hän uskaltaa kiivetä korkean kiven päälle ilman kenenkään apua. Merida on myös lahjakas jousiampuja, vaikka hänen äitinsä Elinor ei pidäkään tyttärensä harrastuksesta. Siitä huolimatta Merida ei jätä jousiammuntaa pois elämästään ja löytää keinon määrätä omasta kohtalostaan, vaikka hänen teoillaan onkin välillä aika ikäviä seurauksia. 


5. Vaiana

Vaiana asuu trooppisella Motunuin saarella, jonka asukkaat eivät saa poistua saarta ympäröivän valliriutan taakse, sillä Vaianan isän (joka on Motunuin päälikkö) sanojen mukaan valtameri on vaarallinen paikka. Kiellosta huolimatta Vaiana tuntee suurta vetoa merta kohtaan, vaikka ei pääse käymään siellä. Pimeyden levitessä ja Motunuin sadon kuihtuessa Vaiana matkaa veneellä meren halki voidakseen korjata tilanteen. Vaianan päättäväisyys auttaa häntä eteenpäin tärkeässä tehtävässään ja hänen rohkeutensa kasvaa matkan aikana.


4. Anna

Frozen elokuvissa esiintyvä Anna on luonteeltaan jonkin verran ärsyttävä, sillä hän ei aina ajattele ennen kun sanoo tai tekee jotain. Frozen 2 elokuvassa on yksi tilanne, jossa Annan harkintakyky ei ollut sieltä parhaimmasta päästä. Hyviä puolia Annassa ovat hänen avuliaisuutensa ja periksiantamattomuutensa, joista jälkimmäisen avulla Anna sai Kristoffin oppaakseen Pohjoisvuorelle etsimään Elsaa. Pidän Annan avoimuudesta, vaikka se onkin syy siihen, miksi hän luotti Hansiin liian helposti ennen tämän todellisen luonteen paljastumista. 


3. Elsa

Olen kertonut aikaisemmissa postauksissa, että Elsa on suosikkini kaikista Disney hahmoista, mutta hän on tässä listassa kolmantena, joten mielipiteeni on ehtinyt muuttua. Pitäisi varmaan käydä päivittämässä mielipide-osiota Elsan hahmoesittelystä. Yksi hyvä puoli Elsassa on se, että pystyn samaistumaan häneen, sillä olen itsekin introvertti ja tarvitsen paljon omaa aikaa. Ensimmäisessä Frozenissa Elsan introverttiys menee vähän liian pitkälle, sillä hän torjuu siskonsa Annan useamman kerran tämän yrittäessä päästä viettämään aikaa Elsan kanssa. Se ei kuitenkaan ollut täysin Elsan oma valinta, sillä siskosten varhaislapsuudessa tapahtui vakava onnettomuus, minkä vuoksi heidät erotettiin toisistaan. Elsalla on kyky taikoa ympärilleen jäätä ja lunta, mutta hän ei osannut aluksi hallita voimiaan, mistä johtuen Arendelle joutui suureen vaaraan. Elsa pystyi kuitenkin korjaamaan tilanteen, vaikka olikin aluksi epävarma siitä, että pystyisi tekemään niin. Muita hyviä puolia Elsassa ovat hänen tyylinsä sekä se, että hän laulaa Frozen elokuvasarjan parhaat laulut.


2. Luisa 

Encantossa esiintyvä supervahva Luisa on luonteeltaan avulias, sillä hän auttaa Encanton kylän asukkaita aina kun he sitä tarvitsevat ja kantaa sen vuoksi kaikista raskaimmatkin taakat. Kaikkien taakkojen kantamisen seurauksena Luisa on erittäin kovan paineen alla, mutta ei näytä sitä ulospäin ennen erittäin tarttuvaa rytmiä omaavaa soolokappalettaan. Pidän Luisassa eniten siitä, että hän ei syyttänyt Mirabelia Madrigalien ihmeliekin hiipumisesta ja Casitan hajoamisesta, vaikka Mirabel olikin Brunon näyssä. Tämä todistaa sen, että Luisa välittää perheestään ja on aina valmis auttamaan kaikkia, jotka kuuluvat siihen.


1. Mirabel

Mirabelin tyylin kohdalla on palattu Disneyn alkujuurille ja samalla menty ajassa eteenpäin, sillä Mirabelilta löytyy lyhyiden hiusten lisäksi myös silmälasit. Mirabel onkin siis Disneyn ensimmäinen naispäähenkilö, jolla on silmälasit. Tyylin lisäksi pidän Mirabelista myös siksi, että hän ei ole katkera siitä, ettei ollut saanut taianomaista lahjaa toisin kuin muut Madrigalin perheen lapset. Mirabel välittää perheestään, mutta hän on tuomitseva siskoaan Isabelaa kohtaan, mikä on toisaalta ymmärrettävää johtuen siitä millaiset välit Mirabelilla ja Isabelalla on suurimman osan Encanton ajasta. Vaikka Mirabel ei nähnyt itseään aluksi merkityksellisenä, niin siitä huolimatta hän teki kaikkensa selvittääkseen miksi Casitaan ilmestyy halkeamia ja taikakynttilän liekki alkaa hiipua. Olen kertonut aiemmin, että yksi näistä hahmoista on Euroviisuviikolla julkaistavan ranking-listan hahmo. En kerro kuka kyseinen hahmo on, mutta voitte yrittää arvata sitä kommenteissa. Kertokaa myös ketkä Disneyn naishahmoista kuuluvat teidän suosikkeihinne.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä oli mielenkiintoinen postaus kun myös kerroit itsestäsi joitakin asioita! Jöin miettimään, että miksi et enää nykyisin lue kirjoja juurikaan? Mielestäni kirjat ovat ihana tapa rentoutua ja inspiroivat myös omiin kirjoituksiin. Oma suosikkihahmoni on Bella, koska hän rakastaa hirviöitä hänen ulkonäöstään huolimatta eikä ole pinnallinen, niinkuin ehkä monet muut prinsessat.

Verlid kirjoitti...

Kivaa, että tykkäät postauksesta. Olen itsekin miettinyt, miksi en ole viime aikoina lukenut oikeita kirjoja. Oon kyllä yrittänyt lisätä kirjojen lukemisesta, sillä se on todellakin hyvä tapa rentoutua.

Anonyymi kirjoitti...

Jos Disney aiheiset kirjat kiinnostaa, niin monista Disney leffoista on tehty kirja versioita. Tunnetusti kirjat ja elokuvat voi erota toisistaan hyvinkin paljon, joten ois nastaa kuulla sun ajatuksia näistä jos innostut lukemaan.

Verlid kirjoitti...

Oon lukenut joitain Disney-elokuvista tehtyjä kirjoja ja voisinkin itse asiassa kirjoittaa niistä joskus arvosteluja tänne blogiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva postaus! Olin tosin vähän yllättynyt Meridan sijoituksesta, olin ajatellut että laittaisit hänet listalla ylemmäksi 😅
Omiin suosikkeihin kuuluu ehdottomasti Belle, Esmeralda, Pocahontas ja Tuhkimo. Pidän heistä kaikista siksi, koska huolimatta siitä että he kaikki ovat kokeneet kovia, he kestävät ja puolustavat heikoimpia :)

Verlid kirjoitti...

Kivaa, että pidät postauksesta. Olin itsekin ajatellut, että Merida ois listalla vähän korkeammalla, mutta siitä huolimatta Meridan sijoitus ei tullut mulle täysin yllätyksenä. Itseltäsi löytyy myös kivoja suosikkeja.