lauantai 27. toukokuuta 2023

Pieni merenneito live action (arvostelu)

Kävin tänään katsomassa Pieni merenneito live actionin ja aion nyt kirjoittaa arvostelun siitä. Sen lisäksi aion vertailla live actionia ja animaatiota keskenään.

Valtameren kuningas Tritonin nuorin tytär Ariel on kiinnostunut ihmisten elämästä ja haluaisi päästä käymään heidän maailmassaan. Pelastettuaan prinssi Erikin hukkumiselta, Ariel rakastuu tähän ja toivoo, että he saisivat olla yhdessä samassa maailmassa. Sen vuoksi Ariel tekeekin merinoita Ursulan kanssa sopimuksen, johon liittyy yllättäviä riskejä.

Kun Pieni merenneito live actionin näyttelijät julkistettiin, niin Arielin näyttelijäksi valittu Halle Bailey ei ollut kaikkien mieleen, sillä päähenkilön uusi ulkonäkö herätti paljon keskustelua mediassa. Minä en kyseenalaista Arielin tummaihoisuutta, sillä hahmo ei kuulu mihinkään tiettyyn kulttuuriin. Eri asia olisi, jos Prinsessasta ja sammakosta tehtäisiin live action ja Tiana olisi siinä vaaleaihoinen. 

Live actionissa esiintyvät kaikki samat hahmot kuin animaatiossa, mutta joitain hahmoista on muutettu. Lokki Joonas on tässä elokuvassa naaras ja hänen nimekseen on vaihdettu Loiske. Myös Arielin siskojen nimet on vaihdettu. Lisäksi merinoita Ursulasta on tehty Tritonin sisko. Elokuvaan on lisätty myös uusia hahmoja, kuten Erikin äiti kuningatar Selina. 

Elokuvan juoni kulkee suunnilleen samoja reittejä animaation kanssa, mutta joitain kohtia on muutettu. Animaation tapaan myös live action on musikaali ja siinä kuullaan melkein kaikki samat laulut kuin animaatiossa, mutta muutama laulu on jätetty pois. Joidenkin laulujen sanoja on muutettu modernimpaan suuntaan, mikä on minun mielestäni hienosti tehty. Lisäksi live actionissa kuullaan myös uusia lauluja. 

Yksi hyvä puoli Pieni merenneito live actionissa on se, ettei Erikiin rakastuminen ollut ainoa syy siihen, miksi Ariel halusi muuttua ihmiseksi. Arielista ja Erikistä ollaan tehty muutenkin syvällisempiä hahmoja. Myös joitain sivuhahmoja on muutettu erilaisiksi kuin animaatiossa. Se on toiminut tiettyjen hahmojen kohdalla positiivisesti ja tiettyjen kohdalla taas ei.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Pieni merenneito live action on mainio versio Arielin matkasta ihmisten maailmaan, mutta en osaa sanoa vielä tässä vaiheessa voittaako se vuonna 1989 julkaistun animaation. Muutamista heikkouksista huolimatta suosittelen teitä katsomaan tämän elokuvan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Postausta lukiessa tuli mieleen, että ellei sulla ole mitään tätä ehdotusta vastaan, voisit joskus tehdä postauksen, jossa vertailet Disneyn klassikoita ja niiden live action-versioita toisiinsa, ja kerrot mistä asioita pidät niissä, ja kummasta versiosta pidät enemmän.

Verlid kirjoitti...

Tuo kuulostaa oikein hyvältä idealta. Voisinkin itse asiassa tehdä postaussarjan, jossa vertailen Disney-klassikoita niiden live action-versioihin.