maanantai 19. kesäkuuta 2023

Parhaat ruokalaulut

Lupasin julkaisevani tämän viikon alussa uuden top-listan, joten tässä se nyt on. Tämän top-listan aiheena ovat Disney-elokuvissa esitettävät ruokalaulut. Listalle ovat päässeet siis sellaiset laulut, joissa ruoka on jollakin tavalla esillä.

Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia10. For the first time in forever/Ensi kertaa ikuisuuteen

Arendellen linnan portit on avattu Elsan kruunajaispäivän ajaksi ja laulun aikana päästäänkin näkemään juhlien valmisteluja. Vaikka laulussa valmistaudutaankin juhlia varten, niin ruokaa näytetään silti vain muutamassa kohdassa.


9. Colombia mi encanto

Antonio Madrigal on saamassa taianomaisen lahjan, minkä vuoksi hänelle on järjestetty seremonia, jossa juhlitaan uutta lahjaa. Tässä laulussa Encanton kylän asukkaat saapuvat Antonion lahjaseremoniaan. Ruokaa ei nähdä laulun aikana kovinkaan paljoa, mutta se on silti tärkeässä osassa.


8. I didn't know that I could feel this way/En tiennyt tältä tuntuvan sen

Ruokaa nähdään tässä laulussa vain sen lopun aikana, mutta syömistä nähdään vähän enemmän, sillä Pepi ja Enkeli syövät spagetin ja lihapullien lisäksi myös tulikärpäsiä. Spagettien ja lihapullien syöminen on kopioitu ensimmäisestä Kaunotar ja Kulkuri elokuvasta, joten sen takia tämä laulu menettää jonkin verran pisteitä.


7. The family Madrigal/Perhe Madrigal

Laulun alussa nähdään Madrigalien ruokapöytä, mutta siinä olevaa ruokaa ei näytetä. Ruokaa nähdään kunnolla vasta silloin kun Mirabel laulaa äidistään Julietasta, jolla on kyky parantaa ihmisiä tekemiensä ruokien avulla. Silloin pääsemme näkemään, kun Encanton kyläläisten vaivat paranevat heidän syödessä Julietan tekemiä ruokia. 


6. Unbirthday song/Syntymättömyyspäivälaulu

Vaikka tässä laulussa nähdäänkin ruokapöytä, niin siinä ei silti nähdä ruokaa. Ainoa ruoka, mikä laulun aikana nähdään on syntymättömyyspäiväkakku. Kakku esiintyy laulussa vain vähän aikaa, vaikka laulussa onkin juhlateema.


5. Be our guest/Vieraamme

Hirviö yritti pyytää Belleä syömään kanssaan, mutta Belle kieltäytyi. Myöhemmin linnan palvelijat järjestivät Bellelle illallisen. Suurin osa laulusta tapahtuu ruokapöydän ääressä, mutta jossain vaiheessa käväistään myös linnan keittiössä. Vaikka laulussa lauletaankin ruuasta, niin siitä huolimatta astioilla on isompi rooli.


4. Bella notte

Suurin osa laulusta tapahtuu ravintolan pihalla, missä Kaunotar ja Kulkuri syövät spagettia ja lihapullia. Ravintolan kokki ja tarjoilija soittavat musiikkia koirien ruokailun aikana, minkä lisäksi ravintolan keittiö näytetään ohimennen laulun aikana. Spagetti ja lihapullat ovat tässä laulussa tärkeässä osassa, sillä sen ansiosta Kaunottaren ja Kulkurin suhde lähti syvenemään enemmän.


3. Les poissons

Tämän laulun tapahtumapaikka on keittiö, jossa kokki Louis laulaa siitä, miten hän rakastaa kalaruokien valmistamista. Louis taitaa nauttia työstään ehkä vähän liian paljon, sillä hän hakkaa kaloja erittäin agressiivisen näköisesti, minkä lisäksi Sebastian-rapu meinattiin syödä elävältä. Vaikka Sebastiania käykin tämän laulun aikana sääliksi, niin siitä huolimatta tämä on yksi hauskimmista Disney-lauluista.


2. Everything is honey/Pelkkää hunajaa

Puhilta on loppunut kaikki hunaja, joten hän yrittää löytää sitä samalla kun etsii Ihaan kadonnutta häntää. Jossain vaiheessa Puhilla on niin kova nälkä, että hän kuvittelee olevansa hunajasta tehdyssä maailmassa. Puh nauttii siitä, että kaikki hänen ympärillään on pelkkää hunajaa, joten hän syö sitä erittäin innoissaan, ja hän myös purjehtii hunajaveneellä. 


1. Almost there/Voin saavuttaa

Tiana haaveilee oman ravintolan perustamisesta ja kertoo siitä tässä laulussa. Laulussa päästään näkemään, kun Tiana kuvittelee työskentelevänsä omassa ravintolassa valmistamassa erilaisia ruokia. Pidän laulussa eniten siitä, miten animaatio muuttui Tianan kuvitelmien ajaksi, minkä lisäksi pidän siitä, että Tiana uskoi omaan unelmaansa.
Siinä oli siis Disney-aiheisia ruokalauluja (tai ruoka-aiheisia Disney-lauluja). Kertokaa kommenteissa mitä lauluja olisitte ottaneet omille listoillenne. Muistutan vielä sellaisesta asiasta, että voitte yhä käydä laittamassa Disneyn lumoa blogiin liittyviä kysymyksiä toukokuun viimeisen postauksen kommentteihin. Aikaa kysymysten lähettämiseen on enää kuukausi ja kaksi päivää. En tietenkään pakota ketään laittamaan kysymyksiä sinne, mutta niitä blogiin liittyviä kysymyksiä olisi kivaa saada. Kiitos jo etukäteen teille, jotka kommentoitte kysymyksiä toukokuun viimeiseen postaukseen. Vastaan kysymyksiin Disneyn lumoa blogin 5-vuotispäivänä 6.8.2023.

Ei kommentteja: