perjantai 23. kesäkuuta 2023

Nalle Puh hahmot

Tähän alkuun toivotan teille kaikille oikein hyvää juhannusta. Seuraavaksi siirrytään tämän postauksen pääaiheeseen. Nalle Puh on ollut iso osa lapsuuttani ja olen aina pitänyt kaikista kyseisen elokuvasarjan hahmoista. Julkaisenkin nyt siis top-listan Nalle Puh hahmoista. Tähän alkuun huomautuksena, että olen ottanut tähän vain piirretyissä elokuvissa esiintyvät hahmot. Live actionin ja tv-sarjojen hahmoja ei siis tulla näkemään tässä listauksessa. En ole myöskään ottanut tähän sellaisia hahmoja, jotka esiintyvät vain muutamassa kohdassa. Vaikka Myyrä ja Fantti eivät ole kovinkaan muistettavia hahmoja, niin halusin silti ottaa heidät mukaan tähän. Nyt päästänkin teidät lukemaan listaani.

Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia


11. Myyrä

Myyrä on ehdottomasti unohdettavin kaikista Nalle Puh hahmoista, joten siksi hän on tässä listassa viimeisellä sijalla. Myyrä on muutenkin ärsyttävä eikä hän ainakaan minun mielestäni ole kovinkaan pidettävä. Yksi huono puoli hahmossa on se, ettei hänellä vaikuta olevan ollenkaan tilannetajua. Jos minun pitäisi sanoa Myyrästä jotain hyvää, niin pidän viittauksista siihen, ettei hahmo esiinny A. A. Milnen kirjoissa.


10. Pöllö

Pöllö on vaikuttanut minusta aina jotenkin tylsältä, vaikka hahmolla onkin jonkin verran myös hauskoja hetkiä. Vaikka Pöllö onkin tylsä, niin pidän hänen avuliaisuudestaan. Jos Pöllöstä pitäisi sanoa jokin ärsyttävä asia, niin se on se, että hän luulee olevansa paljon viisaampi, kuin mitä hän oikeasti on.


9. Kani

Kani on myös hieman ärsyttävä, mutta ei kuitenkaan niin ärsyttävä kuin Pöllö ja Myyrä, joten siksi Kani pääsi tässä listassa vähän korkeammalle sijalle. Yksi huono puoli Kanissa on hänen itsekeskeisyytensä, sillä kerran melkein kaikki Puolenhehtaarin metsän asukkaat joutuivat kuoppaan sen seurauksena. On Kanissa tietenkin myös hyviä puolia. Pidän siitä, että hän on aina valmis auttamaan ystäviään. Yksi hyvä puoli Kanissa on hänen suomenkielinen äänensä. Aarre Karén tulee aina olemaan Kanin ainoa ja oikea ääninäyttelijä, vaikka hän onkin jo kuollut.


8. Kengu

Nyt pääsemme niihin Nalle Puh hahmoihin, jotka eivät ole ärsyttäviä. (Ainakaan paljoa). Kengu on yksi sellaisista hahmoista. Pidän Kengussa hänen huolehtivaisuudestaan, vaikka se meneekin välillä vähän yli. Toinen hyvä puoli Kengussa on hänen avulias luonteensa. Kengu on myös taitava neulomaan, ja siitä on ollut apua mm. Ihaan hännän etsimisessä.


7. Fantti

Fantti (oikealta nimeltään Valdemar Torsti Yrjänä Möhköfantti neljäs) tekee ensiesiintymisensä elokuvassa Nalle Puh ja Möhköfantti. Muut Puolenhehtaarin metsän asukkaat ajattelivat möhköfanttien olevan ilkeitä, mutta Ruu huomasi heti, että se ei ole totta. Onneksi muut ymmärsivät sen elokuvan lopussa, kun möhköfantit pelastivat Ruun. Hyviä puolia Fantissa ovat innokkuus ja uteliaisuus. Niiden lisäksi pidän Ruun ja Fantin ystävyydestä. 


6. Risto Reipas

Risto Reipas ei ole koskaan ollut kovinkaan isossa roolissa missään Nalle Puh elokuvassa, mutta silti hänen roolinsa on ollut aina merkittävä. Risto toimii järjen äänenä Puolen hehtaarin metsän asukkaille ja hän on jopa Pöllöä viisaampi. Lisäksi Risto Reipas järjestää ystävilleen usein jotain ohjelmaa, kuten juhlia ja huviretkiä. Risto välittää ystävistään ja on sen vuoksi aina valmis auttamaan heitä.


5. Ihaa

Ihaa on usein surumielinen, mistä johtuen hänellä on yleensä murheellinen ilme. Muistan kaikista Nalle Puh elokuvista vain kolme kohtaa, joissa Ihaa on hymyillyt. Surullisuudesta huolimatta Ihaa ei kuitenkaan ole tylsä. Lapsena pidin Ihaan hännästä ja siitä miten se lähtee välillä irti. Ihaan häntä onkin tärkeässä roolissa Nalle Puhin elokuvassa, vaikka se nähdäänkin siinä vain vähän aikaa. Ihaa on luonteeltaan kekseliäs ja onnistuikin hetkellisesti tekemään itselleen väliaikaisen hännän. 


4. Tiikeri

Tiikerillä on aina paljon energiaa, minkä hän käyttää vieterihännällään pomppimiseen. Tiikerillä on välillä vähän liikaa energiaa, minkä vuoksi hän käy useasti Kanin hermoille. Tiikeri osaa yllättää ja hän tekeekin sen jo ensiesiintymisessään. Tiikeri pitää siitä, että hän on ainoa tiikeri, vaikka toivoikin omassa elokuvassaan tapaavansa lajitovereitaan. 


3. Ruu

Ainoa huono puoli Ruussa on hänen itsepäisyytensä, mutta kaikki muu hänessä on hyvää. Pidän Ruun uteliaisuudesta ja seikkailunhalusta, joista jälkimmäinen sai hänet lähtemään ominpäin etsimään möhköfantteja. Ruu on luonteeltaan innokas eikä innokkuus mene koskaan ärsyttävyyden puolelle. Yksi hyvä puoli Ruussa on hänen avarakatseisuutensa, sillä hän ymmärsi heti, etteivät möhköfantit ole ilkeitä.


2. Nasu

Nasun suuri elokuva oli lapsena suosikkini kaikista Nalle Puh elokuvista. Nykyään se ei ole niin hyvä, sillä en pidä siitä, miten muut kohtelevat Nasua siinä. Nasu on luonteeltaan antelias, mikä tulee esille silloin, kun hän antoi Pöllön muuttaa asumaan taloonsa. Vaikka Nasu onkin yleensä arka ja pelokas, niin tarpeen tullen hän osaa olla rohkea ja pelastaa ystävänsä pulasta. 


1. Nalle Puh

Suosikkini on säilynyt lapsuudesta tähän päivään saakka. Nalle Puhissa on niin paljon hyviä puolia, että ne kaikki eivät mahdu tähän tekstiin. Siitäkin huolimatta, että Puhin pakkomielle hunajaa kohtaan menee välillä vähän yli, mutta sen voi antaa anteeksi. Puh on luonteeltaan kekseliäs, mikä tulee esille jo ensimmäisessä Nalle Puh elokuvassa, kun hän naamioitui sadepilveksi ja yritti hakea hunajaa ilmapallon kanssa. Puh välittää ystävistään ja on aina valmis auttamaan heitä, vaikka jäisikin sen takia ilman hunajaa. Muita hyviä puolia Puhissa on hänen avuliaisuutensa ja innokkuutensa. Tämän asian olen kertonut täällä blogissa jo useamman kerran, mutta kerron sen nyt uudestaan. Nalle Puh oli ensimmäinen fiktiivinen ihastukseni. 


Mihin järjestykseen sinä olisit laittanut nämä hahmot? Kerro se kommenteissa. Mainitsin toukokuun viimeisessä postauksessa, että aloittaisin blogissa uuden postaussarjan kesän aikana. Sen ensimmäinen osa ilmestyy blogiin ensi viikolla.

Ei kommentteja: