sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Faktoja elokuvista: Pocahontas

Sain tämän postauksen valmiiksi aiemmin kuin olin suunnitellut. Tämä on siis Faktoja elokuvista -sarjan kuudes osa. Tässä postauksessa kerron faktoja Pocahontasista


1. Elokuva perustuu tositapahtumiin, mutta joitain asioita on muutettu


2. Pocahontas elokuvan ilmestymisvuonna oikean Pocahontasin syntymästä oli kulunut 400 vuotta


3. Elokuvan kohtaukset kirjoitettiin uudestaan ainakin 35 kertaa


4. Kaarnamuorin (engl. Grandmother Willow) tilalla oli alunperin hahmo nimeltä Old Man River, jota ääninäytteli Gregory Peck


5. Elokuvan ääninäyttelijät eivät tavanneet toisiaan ennen ensi-iltaa


6. Pocahontasin tekeminen kesti viisi vuotta


7. Pocahontas hahmon animointiin osallistui yhteensä 55 ihmistä


8. Pocahontas ja John Smith ovat Disneyn ensimmäinen pariskunta, jonka osapuolet ovat eri värisiä


9. Pocahontasin maailman ensi-ilta oli New Yorkin keskuspuistossa 10. kesäkuuta vuonna 1995


10. Howard Ashmanin oli tarkoitus kirjoittaa elokuvan laulut, mutta hän ei ehtinyt aloittaa sitä ennen kun kuoli AIDSiin vuonna 1991


11. Pocahontas on ensimmäinen Disney-elokuva, jonka päähenkilö kuuluu Amerikan alkuperäiskansaan


12. Disneyn Pocahontas on iältään melkein kaksikymppinen, mutta oikea Pocahontas oli vasta lapsi silloin kun tapasi John Smithin eikä heidän välillään ollut oikeasti romanssia


13. Pocahontasia tehtiin samaan aikaan Leijonakuninkaan kanssa


14. Meekon tilalla oli alunperin puhuva kalkkuna nimeltä Redfeather, jota piti ääninäytellä John Candy, mutta hän kuoli vuonna 1994


15. Pocahontasin lauluäänenä toimineen Judy Kuhnin oli tarkoitus ääninäytellä hahmoa myös dialogiosuuksissa, mutta siihen valittiin Irene Bedard


16. Kocoumin piti alunperin olla samanlainen kuin Gaston


17. Pocahontas on ainoa Disney-prinsessa, jolla on tatuointi


18. Meekon ja Flitin puhumattomuus tekee elokuvasta vakavan


19. Richard Whiten piti ääninäytellä kuvernööri Ratcliffea, mutta hänen äänensä ei sopinut hahmolle


20. Vaikka Pocahontas sisältääkin paljon rasismia, niin siitä huolimatta elokuvan alkuun ei laitettu varoitustekstiä silloin kun se lisättiin Disney+ -suoratoistopalveluun


Kertokaa kommenteissa tiesittekö joitain näistä faktoista ja tuliko joku asia uutena tietona. Voitte kertoa myös sellaisia faktoja, joita ei mainittu tässä postauksessa.

Ensi viikolla blogiin ilmestyy Leijonakaartin toisen kauden arvostelu. Aloin katsoa kyseisen tuotantokauden jaksoja eilen, ja olen katsonut tähän mennessä jo noin puolet jaksoista. Saan luultavasti aloitettua arvostelun kirjoittamisen ja kuvien etsimisen alkuviikosta.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ratcliffe oli oikeassa elämässä yksi Virginian kauppakomppanian laivaston kapteeneista sekä rivijäsen hallintoneuvostossa, kuninkaan nimittämän kuvernöörin sijaan.

John Smith oli enemmänkin isä,ja isovelihahmo Pocahontasille

Sen sijaan että Ratcliffe olisi ollut Pocahontasin Englanti vaiheessa mukana 1616-1617, hän joutui Powhatanin heimon tappamaksi, hänet nyljettiin ja poltettiin 1609 loppupuolella.

Olitko muutes ehtinyt katsoa sen samana vuonna Disney Pocahontasin kanssa tehdyn näytellyn version Pocahontas-Intiaanilegnda, josta laitoin linkkiä, joka myöskin on tarinankerronnaltaan fiktiota, mutta hiukan uskollisempi oikealle historialle.

Tästä voisi tehdä vielä todellisuus vs elokuva osion.

Verlid kirjoitti...

Tuota en tiennytkään, että Powhatanin heimo oli tappanut Ratcliffen. Ja vastauksena kysymykseen, että katsoin tuon näytellyn Pocahontasin viime viikolla. Oli mielenkiintoista nähdä miten eri tavalla suurin osa asioista oli tehty siinä ja miten eri tavalla eri tilanteisiin oltiin päädytty.

Anonyymi kirjoitti...

Miltä esim Wingfield vaikutti Ratcliffeen verrattuna. Millainen mahtaisi olla Pocahontasin live action remake Disneyn toimesta, se voisi ottaa inspistä ainakun osittain myös tuosta näytellystäkin kuriositeetistä. Vaikka aika vaikea juttu onkin kyseessä.

Ei siinä olisi ollut mitään ongelmaa, jos Pocahontasin ja Smithin suhde olisi pidetty Disneyn animaatioelokuvassakin platonisena ja sisaruksellisena,tai että Smith olisi ollut vähintään "toinen isähahmo"jolloin ei olisi ollut ongelmaa pitää Pocahontas noin 12 vuotiaana. ettei sen aina tarvii toistaa sitä samaa romanttisen ja eroottisen rakkauden mallia.

Anonyymi kirjoitti...

Pocahontas on aina kuulunut mun suosikkeihin Disneyn klassikoista, joten oli hauska yllätys saada tämäkin tänne. Mielestäni se on todella aliarvostettu elokuva, vaikka laulut ovat siinä ihan mahtavia, kuten esimerkiksi Tuulen Värit! Itselle tulee myös kylmät väreet tämän elokuvan loppupuolella, kun Pocahontas ja Smith heittää hyvästit ja Pocahontas jää katsomaan kalliolta miehen lähtöä... Kun otin kerran elokuvien loppuratkaisu puheeksi,niin mikä on sun mielestä paras loppu Disney-leffoissa?

Verlid kirjoitti...

Pidän itsekin Pocahontasista, vaikkei se ihan pääse omien suosikkiklassikoideni joukkoon. Tykkään itsekin Pocahontasin lauluista ja tuo sun mainitsema on mun suosikki kyseisestä elokuvasta. Pocahontasin loppuratkaisu on todellakin kylmiä väreitä aiheuttava, mutta mun mielestä se on enemmän surullinen. Vastauksena tuohon kysymykseen sanon, että monessa Disney-elokuvassa on hyvä lopetus, mutta jos pitäis sanoa vain yksi elokuva, niin mun suosikkilopetus Disneyltä on elokuvassa Prinsessa ja sammakko.

Anonyymi kirjoitti...

Elokuvassa Ratcliffe viedään kahleissa laivaan ja takaisin Englantiin, kun taas oikeassa historiassa John Smith oli kahleissa kun miehet rantautuivat Virginiaan 1607. Smith oli ollut napit vastakkain laivaston päällikköä, Christopher Newportia, sekä Edward Wingfieldiä vastaan matkan aikana, minkä seurauksena Smith oli tuomittu kuolemaan, mutta hänet kuitenkin armahdettiin.