perjantai 22. joulukuuta 2023

Good luck Charlie, kausi 3 (arvostelu)

Sanoin edellisessä postauksessa, että seuraavaksi olisi tulossa arvostelu lyhytelokuvasta, mutta suunnitelmiin tulee nyt pieni muutos, sillä minulla on hyviä uutisia. Sain eilen katsottua Good luck Charlien kolmannen kauden loppuun. Pääsen siis nyt julkaisemaan arvostelun siitä.

Good luck Charlien kolmas tuotantokausi jatkuu siitä, mihin It's christmas elokuva jäi. Amy paljasti elokuvassa olevansa raskaana ja raskaus on edennyt viimeiselle kolmannekselle ja kauden alussa päästäänkin näkemään Duncanien valmistautumista tulevaa vauvaa varten. Valmistautumiseen kuuluu mm. uuden kodin etsimistä (mihin ei kuitenkaan muutettu), vauvan nimen pohtimista, vauvajuhlat, sekä vauvatarvikkeiden hankintaa. 

Duncanien viides lapsi Toby syntyy erikoisjaksossa Special delivery. Toby syntyi nuoremman isosiskonsa Charlien kolmevuotispäivänä, mikä on yksi syy siihen, miksi Charliella on ollut vaikeuksia hyväksyä uusi pikkuveljensä. Charlie kyseleekin useasti milloin Toby lähtee pois heidän kodistaan. Tähän väliin pakko kertoa sellainen fun fact, että Amyn näyttelijä Leigh-Allyn Baker oli oikeasti raskaana silloin kun Good luck Charlien kolmas kausi kuvattiin. 

Uuden vauvan syntymän lisäksi Duncanin perheen jäsenille tapahtuu muita isoja asioita. Kolmannen kauden aikana PJ muuttaa kimppakämppään ystävänsä Emmettin kanssa, Teddy liittyy lentopallojoukkueeseen, Gabe on saavuttanut teini-iän ja yrittää kunnostautua ja Amy saa mahdollisuuden päästä televisioon. Kauden lopussa Duncanit joutuvat muuttamaan hotelliin, sillä Bob oli päästänyt heidän kotiinsa brasilialaisia termiittejä, jotka alkoivat syödä perheen taloa. 

Ohjelmaan tulee kolmannella kaudella Tobyn lisäksi myös muita uusia hahmoja, joihin kuuluvat mm. Bobin äiti Linda Duncan, Teddyn koulukaveri Victor, sekä tämän tyttoystävä Victoria, Gaben kaveri Logan, PJ:n ja Emmettin naapurissa asuva pelle, Duncanien naapuri Bert Doogan, sekä Teddyn lentopallojoukkueen tytöt, joista Vonnie ja Kelsey ovat isoimmassa roolissa. Jotku hahmoista saavat ison roolin ja esiintyvät useassa jaksossa, ja jotkut hahmoista näkyvät sarjassa vain yhden tai muutaman jakson ajan. Kaikilla hahmoilla on kuitenkin enemmän tai vähemmän merkittävä rooli.

Good luck Charlien kolmas kausi jää mieleen monesta syystä, mutta eniten Tobyn vuoksi. Pidän siitä, että Tobylla ja Charliella on samanlainen sisarussuhde kuin Gabella ja Charliella oli sarjan alussa. Siitä huolimatta Toby tuntuu melko turhalta lisäykseltä sarjaan, sillä häntä ei nähdä paljoa, vaikka hän onkin enemmän tai vähemmän keskiössä joissain jaksoissa. Vaikka Toby onkin ihan kiva hahmo, niin siitä huolimatta minusta tuntuu, että hänet tuotiin sarjaan pelkästään Amyn näyttelijän raskauden vuoksi.

Good luck Charlien kolmannella tuotantokaudella nähdään myös jonkinlaista jatkumoa, sillä kolmannen kauden jaksoissa nähdään paljon viittauksia siihen, mitä sarjan ensimmäisillä kausilla on tapahtunut. Yksi jatkumo liittyy sarjan avausjaksoon, jossa Bob pudotti vauva-Charlien. Hän muistelee tapahtumaa jaksossa Baby steps. Charlien pudottaminen on syy siihen, miksi Bob ei uskalla kantaa Tobya portaita pitkin. Gabe auttaa Bobia harjoittelemaan vauvan kantamista portaissa, mutta siitä huolimatta Bob pudottaa myös Tobyn. Tilanne menee jopa samalla tavalla kuin Charlien pudottamisen kohdalla. Toinen jatkumo liittyy vauvakisaan, jonka Charlie kävi Emmettin veljenpojan Masonin kanssa. Charlie otti sen aikana ensimmäiset askeleensa. Kolmannella kaudella PJ ja Emmett päättävät uusia vauvakisan, mikä käydään sillä kerralla kolmipyöräisillä. 
Uusien hahmojen lisäksi Good luck Charlien kolmannella kaudella nähdään myös vanhoja tuttuja hahmoja, kuten rouva Dabney, Debbie ja Deedee Dooley, Wentzin perhe, Teddyn poikaystävä Spencer, Amyn pomo Karen, sekä Spencerin äiti, jonka näyttelijä on vaihtunut ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Jotkut hahmoista palaavat sarjaan pidemmän tauon jälkeen, kun taas jotkut ovat olleet mukana vakituisesti. Kolmannen kauden jaksoissa nähdään sellaisia juonikuvioita, joiden keskiössä on joku, joka ei kuulu Duncanin perheeseen. Duncanit esiintyvät kuitenkin jokaisessa jaksossa.

Jos joku ei ole muuttunut Good luck Charliessa, niin se, että jokainen jakso loppuu Teddyn kuvaamaan videopäiväkirjaan, sekä hauskaan hetkeen, joka on viittaus johonkin mitä jaksossa on tapahtunut. Poikkeuksena kauden päätösjakso All fall down, missä lopputekstikevennyksenä nähdään jakson bloopers-materiaalia. Palatakseni vielä videopäiväkirjoihin, niin mainitsen, että kolmannella nähdään yksi jakso, missä Gabe tekee videopäiväkirjaa Tobylle. Teddy sanoo omissa videopäiväkirjoissaan good luck Charlie, mutta Gabe sanoi good fortune Toby. Teddyn kuvaamat videopäiväkirjat ovat yhä tärkeässä roolissa jokaisessa jaksossa.

Yhteenvetona sanon, että Good luck Charlien kolmas tuotantokausi on ehdottomasti katsomisen arvoinen. Sen aikana nähdään paljon hauskoja vitsejä, kuten myös ärsyttäviä asioita, johin kuuluu mm. stereotypinen anopin ja miniän välinen suhde, sekä hahmo, joka viihtyy parrasvaloissa vähän liikaa. Charlie kokee kauden aikana muutaman ärsyttävän lapsuuteen kuuluvan vaiheen. Niihin vaiheisiin kuuluu mm. korvien sammuttaminen silloin, kun niille olisi oikeasti käyttöä, sekä salaisuuksien kertominen sellaisille henkilöille, joiden ei todellakaan pitäisi kuulla niitä. Nämä molemmat vaiheet kestävät onneksi vain yhden jakson verran, mutta sitäkin parempi juttu on se, ettei niitä nähdä samaan aikaan yhdessä ja samassa jaksossa. 

Aloitan Good luck Charlien neljännen ja viimeisen tuotantokauden katsomisen ensi viikon aikana. Riippumatta siitä, kuinka nopeasti saan katsottua kauden loppuun, niin arvostelu siitä ilmestyy ensi vuoden puolella.

Seuraavaksi on ihan oikeasti tulossa sen lyhytelokuvan arvostelu. Olen ajoittanut sen julkaisun jouluaattoon. Tapaamme siis seuraavan kerran silloin.


Ei kommentteja: