perjantai 5. huhtikuuta 2024

Euroviisuedustajien Disney-roolit (osa 2)

Hei vain ja hyvää kevättä kaikille. Voiko nyt oikeasti toivottaa hyvää kevättä, sillä ulkona on tälläkin hetkellä lunta (, joka ehti kyllä sulaa hetkeksi pois, mutta palasi takaisin). Toisaalta, jos kalenterin mukaan on kevät, niin sitten on kevät. Riippumatta siitä, miltä ulkona näyttää. Blogin osalta kevään merkkeihin kuuluu mm. ranking-listan eteneminen. Olen saanut vietyä sitä jo aika pitkälle, mutta minulla on silti vielä paljon töitä sen kanssa. Varsinkin, kun olen huomioinut listauksessani myös Kaksin karkuteillä -sarjan. Saan kyllä tehtyä sen listan loppuun ajoissa. Onhan Euroviisuihin kuitenkin vähän yli kuukausi aikaa. Ja nyt, kun Euroviisut tulivat puheeksi, niin voimmekin jo siirtyä tämän postauksen pääaiheeseen. Julkaisin viime kuussa postauksen, jossa kerroin Euroviisuedustajien Disney-rooleista ja lupasin silloin, että kyseisestä postauksesta olisi tulossa toinen osa. Te tiedättekin jo tämän postauksen idean, joten mennään suoraan asiaan.


Bernadette


Bernadette Kraakman edusti Alankomaita vuoden 1983 Euroviisuissa kappaleella Sing me a song. Hän sijoittui kilpailussa seitsemänneksi. Bernadetten Disney-rooleihin kuuluvat Lumikki ja Sininen Haltijatar. Lisäksi hän esitti Tuhkimo-elokuvan laulut.



Katja Ebstein


Katja Ebstein (oikealta nimeltään Karin Witkiewicz) on toiminut Saksan Euroviisuedustajana kolme kertaa. Ensimmäisen kerran vuonna 1970 kappaleella Wunder gibt es immer wieder sijoittuen kolmanneksi, toisen kerran vuonna 1971 kappaleella Diese Welt sijoittuen kolmanneksi, ja kolmannen kerran vuonna 1980 kappaleella Theater sijoittuen toiseksi. Ebstein ääninäytteli Rusetin roolin elokuvassa Oliver ja kumppanit.



Tanja


Tanja (oikealta nimeltään Tatjana Mihhailova-Saar) edusti Viroa vuoden 2014 Euroviisuissa kappaleella Amazing, mutta hän ei edennyt kilpailussa finaaliin asti. Tanja ääninäytteli Pepan roolin Encanton vironkielisessä versiossa.



Kristi Stassinopolou


Chrisavgi "Kristi" Stassinopolou edusti Kreikkaa vuoden 1983 Euroviisuissa kappaleella Mou les ja sijoittui kilpailussa neljänneksitoista. Stassinopoloun Disney-rooleihin kuuluvat Pieni merenneito elokuvan Ariel, Viidakkokirjan Shanti, sekä Kaunotar ja Hirviö elokuvan Belle.



Sofia Vitória


Sofia Vitória edusti Portugalia Euroviisuissa vuonna 2004 kappaleella Foi magia, mutta ei kuitenkaan edennyt kilpailussa finaaliin. Hän ääninäytteli Bellen roolin elokuvassa Kaunotar ja Hirviö.



Tusse


Tusse (oikealta nimeltään Tousin Michael Chiza) sijoittui sijalle 14. edustaessaan Ruotsia kappaleella Voices vuoden 2021 Euroviisuissa. Tussea kuullaan Encanton ruotsinkielisessä versiossa Camilon äänenä.



Dima Bilan


Dima Bilan (oikealta nimeltään Viktor Nikolajevitš Belan) on edustanut Venäjää Euroviisuissa kaksi kertaa. Ensimmäinen edustuskerta oli vuonna 2006 kappaleella Never let you go, joka sijoittui kilpailussa toiselle sijalle. Toisen kerran hän edusti Venäjää vuonna 2008 kappaleella Believe, ja vei kilpailun voiton. Bilan ääninäyttelee Hansia Frozenin venäjänkielisessä versiossa.



Patrick Fiori


Patrick Fiori (oikealta nimeltään Patrick Chouchayan) vei Ranskan neljännelle sijalle edustaessaan maata vuoden 1993 Euroviisuissa kappaleella Mama Corsica. Fiori ääninäytteli Shangin roolin elokuvassa Mulan.


Poli Genova


Poli Genova edusti Bulgariaa vuoden 2011 Euroviisuissa kappaleella Na inat, mutta ei edennyt kilpailun finaaliin. Genova ääninäytteli Zootropoliksessa Judyn roolin.



Laura Voutilainen


Laura Voutilainen edusti Suomea vuoden 2002 Euroviisuissa, ja sijoittui sijalle 20. kappaleella Addicted to you. Voutilaisen Disney-rooleihin kuuluvat Herkuleksen Megara, sekä Prinsessa ja sammakko elokuvassa esiintyvä Tiana.



Edyta Górniak


Edyta Górniak edusti Puolaa vuoden 1994 Euroviisuissa kappaleella To nie ja. Hän päätyi kilpailussa hopeasijalle. Górniakia kuulaan Pocahontasin lauluäänenä elokuvan puolankielisessä versiossa.



Jamala


Jamala (oikealta nimeltään Susana Alimivna Džamaladinova) toi Ukrainalle voiton vuoden 2016 Euroviisuissa kappaleella 1944. Jamala ääninäytteli Shankin roolin elokuvassa Räyhä Ralf valloittaa internetin.



Aija Andrejeva


Aija Andrejeva (taiteilijanimeltään Aisha) edusti Latviaa vuoden 2010 Euroviisuissa kappaleella What for. Hän ei kuitenkaan selvinnyt kilpailussa finaaliin asti. Andrejeva ääninäytteli Encantossa Doloresin roolin.



Guri Schanke


Guri Schanke edusti Norjaa kappaleella Ven a bailar conmigo vuoden 2007 Euroviisuissa, mutta ei päässyt kilpailun finaaliin. Schanken Disney-rooleihin kuuluvat Oliver ja kumppanit -elokuvassa esiintyvä Rita, Tuhkimo-elokuvan Anastasia, Perdita elokuvasta 101 dalmatialaista, sekä Pocahontasin puheääni elokuvassa Pocahontas.



Alex Panayi


Alexandros "Alex" Panayi edusti Kyprosia Euroviisuissa vuonna 1995 kappaleella Sti fotia, ja sijoittui yhdeksänneksi. Panayi on antanut kreikankielisen äänen Shangille, Louisille ja Alameda Slimille. Lisäksi hän toimi solistina elokuvissa Tarzan, Keisarin uudet kuviot ja Karhuveljeni Koda.




Siinä oli jälleen kerran Euroviisuedustajia, sekä heidän Disney-roolejaan. Teen tästä ehkä vielä kolmannen osan, sillä nämä eivät todellakaan loppuneet kesken. Sitä en tiedä, että tuleeko se mahdollinen kolmas osa ennen ranking-listaa vai sen jälkeen. Ranking-lista on minulle tällä hetkellä tämän blogin osalta se tärkein asia, mutta yritän silti saada julkaistua joka viikko edes yhden postauksen.

Ei kommentteja: