tiistai 14. toukokuuta 2024

Hahmoesittely: Thomas O'Malley


Thomas O'Malley (kokonimeltään Abraham DeLacey Giuseppe Casey Thomas O'Malley) esiintyy elokuvassa Aristokatit, tv-sarjassa Mikin klubi, sekä lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. O'Malley on renttu kujakatti, joka nauttii vapaudesta.

Thomas O'Malley nähtiin ensimmäisen kerran silloin, kun Herttuatar oli joella pentujensa kanssa. O'Malley lauloi itsestään kertovaa laulua ja kiinnitti nopeasti huomiota Herttuattaren silmiin, jotka säteilevät kuin safiirit. Thomas puhui Herttuattarelle siitä, että he lentäisivät kahdestaan taikamatolla, minkä Marie, Toulouse ja Berlioz kuulivat. Thomas oli aluksi järkyttynyt nähdessään pennut, mutta myöhemmin hän auttoi heitä ja Herttuatarta pääsemään Pariisiin ja takaisin Bonfamillen kartanoon. O'Malley pysäytti maitoauton, jonka kyytiin Herttuatar pentuineen kiipesi. Marie putosi alas ja O'Malley auttoi hänet takaisin auton kyytiin. Myöhemmin kissat kävelivät junanraiteita pitkin, kunnes he näkivät junan tulevan ja menivät turvaan kiskojen alle. Marie putosi jokeen ja Thomas hyppäsi alas pelastamaan tätä. Thomas sai heitettyä Marien Herttuattarelle ja yritti sen jälkeen päästä rantaan. Sitä tehdessään hän tapasi hanhikaksoset Amelian ja Abigailin, jotka veivät kissat Pariisiin. Siellä he tapasivat hanhien Waldo-sedän. Thomas vei Herttuattaren ja pennut luukkuunsa, johon Hottikatti ja muut Thomasin ystävät olivat tulleet vierailemaan. Kissat viettivät illan laulaen, tanssien ja soittaen. Myöhemmin yöllä Thomas ja Herttuatar viettävät hetken katolla. Thomas ehdottaa Herttuattarelle, että tämä jäisi hänen luokseen, mutta Herttuatar kokee velvollisuudekseen palata Madame Bonfamillen luokse. Seuraavana aamuna O'Malley, Herttuatar ja pennut jatkoivat matkaa ja pääsivät perille. Thomas lähti pois, kun Herttuatar ja pennut menivät kartanon ovelle. Myöhemmin Roquefort kävi kertomassa O'Malleylle, että Edgar oli vanginnut Herttuattaren ja pennut. Thomas lähti samantien takaisin kartanolle ja käski Roquefortia hakemaan Hottikatin ja muut kujakissat. Kissat ja Roquefort saavat tietää, että Edgar aikoo lähettää Herttuattaren ja pennut Timbuktuun. O'Malley ja kujakissat käyvät taistelun Edgardia vastaan sillä välin, kun Roquefort vapauttaa Herttuattaren ja pennut arkusta, johon Edgar oli lukinnut heidät. Taistelu päättyy siihen, kun Edgar päätyy samaan arkkuun ja joutuu lähetetyksi Timbuktuun. Thomas O'Malley muuttaa asumaan Herttuattaren ja pentujen luokse Bonfamillen kartanoon.

Thomas O'Malley esiintyy myös Mikin klubissa, jossa hän laulaa Hottikatin kanssa. Lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio O'Malley ja monet muut Disney-hahmot ottavat ryhmäkuvan Disney-yhtiön satavuotisjuhlan kunniaksi. Ennen kuvan ottamista he laulavat laulun Tähti toiveen toteuttaa.

Thomas O'Malley on hahmona onnistunut ja hän on erittäin lähellä päästä suosikkeihini Disney-hahmoista. Paras kohta, missä O'Malley esiintyy on hänen oma laulunsa.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Phil Harris (Aristokatit)      Steven Curtis Chapman (Mikin klubi)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Ossi Ahlapuro (1971)       Pekka Lehtosaari (1994)

Ei kommentteja: