maanantai 6. toukokuuta 2024

Tähkäpään lauluäänet

Minulla on ollut vuodesta 2022 asti tapana julkaista Euroviisuviikolla top-lista jonkun Disney-hahmon erikielisistä lauluäänistä. Tällä kertaa pääsette näkemään listauksen Tähkäpään lauluäänistä. Tämän listan suunnitteluun meni paljon aikaa, sillä olen huomioinut tässä myös Kaksin karkuteillä -sarjan. Haluan tässä välissä sanoa, että olette varmaan kuulleet siitä, että eräs maa halutaan sulkea ulos Euroviisuista siellä tapahtuneiden asioiden vuoksi. En ole antanut sen vaikuttaa listani sisältöön. Ei kuitenkaan puhuta enempää siitä asiasta, vaan päästetään teidät lukemaan Tähkäpää-ranking-listaa. Kuten Elsan lauluäänien listauksessa, niin myös tässä listauksessa olen laittanut jokaiseen kohtaan videon laulusta, jossa ääninäyttelijä tekee onnistuneimman suorituksen. 





10. Malaji (elokuva) - Juwita Suwito


Juwitan ääni on voimallinen ja pidän hänen suorituksestaan muutenkin. Hän eläytyy rooliinsa ja saa äänensä sopimaan Tähkäpäälle. Siitä huolimatta tästä äänestä puuttuu jotain.


9. Italia (sarja) - Ilaria De Rosa 


Ilarian suorituksessa toimii moni asia. Hänellä on kaunis ääni ja hän eläytyy rooliinsa. Ilarian ääni sopii Tähkäpäälle, mutta ajoittaisesta varovaisuudesta tulee yksi miinus.


8. Englanti - Mandy Moore


Tähkäpäätä ei olisi olemassa ilman Mandya, mutta se ei ole ainoa syy siihen, miksi otin hänet mukaan tälle listalle. Mandy laulaa hyvin ja hänen äänensä on vahva. Eläytymisenkään puolesta ei ole mitään valittamista, sillä Mandyn ääni sopii Tähkäpäälle. Mitä huonoihin puoliin tulee, niin Mandyn äänessä kuuluu lievää varovaisuutta.


7. Brasilian portugali - Sylvia Salustti


Sylvian ääni sopii Tähkäpäälle. Hän laulaa kauniisti ja eläytyy rooliinsa vahvalla äänellään. Mitä huonoihin puoliin tulee, niin Sylvian äänestä kuuluu lievää varovaisuutta, eikä hän muutenkaan pysy täysin nuotissa. Lisäksi hän kuulostaa vähän liian vanhalta Tähkäpään ääneksi.


6. Portugali - Anabela Pires


Kuten Brasilian portugalinkielisessä dubbauksessa, niin myös Euroopan portugalinkielisessä dubbauksessa dubbaajan ääni sopii hahmolle. Anabelalla on voimallinen lauluääni eikä hän laula missään vaiheessa nuotin vierestä. Mitä heikkouksiin tulee, niin Anabela kuulostaa liian vanhalta Tähkäpään rooliin. Sen lisäksi hänen äänensä on hieman liian vahva, minkä vuoksi rauhalliset kohdat eivät kuulosta tarpeeksi rauhallisilta. Anabela edusti Portugalia Euroviisuissa vuonna 1993.


5. Heprea - Meshi Kleinstein


Meshin suorituksessa on paljon hyvää. Hän laulaa voimallisesti, ja pidän hänen äänestään muutenkin, sillä se sopii Tähkäpäälle. Eläytymisenkään puolesta ei ole mitään valitettavaa. Mitä heikkouksiin tulee, niin korkealta laulettavat kohdat eivät oikein toimi kunnolla ja tästä äänestä tuntuu muutenkin puuttuvan jotain.


4. Islanti - Ágústa Eva Erlendsdóttir


Islanninkielinen ääni sopii kyllä Tähkäpäälle, sillä Ágústa eläytyy rooliinsa ja pysyy nuotissa laulujen aikana. Hänen äänensä on myös kaunis ja voimallinen. Voimallisesta äänestä huolimatta Ágústan äänestä kuuluu varovaisuus, ja sen lisäksi hän kuulostaa liian nuorelta Tähkäpään ääneksi. Ágústa edusti Islantia Euroviisuissa vuonna 2006.


3. Latinoespanja (sarja) - Romina Marroquín Payró


Rominan suorituksessa kuuluu varovaisuus ja hän taitaa muutenkin vähän alinäytellä. Siitä huolimatta hänen äänensä on voimallinen ja sopiva Tähkäpäälle. Romina eläytyy Tähkäpään rooliin täydellisesti ja pysyy rytmissä laulujen aikana.


2. Suomi - Maria Ylipää


Aikaisemmista ranking-listoistani poiketen suomenkielinen versio ei olekaan tällä kertaa ykköspaikalla. Ruotsi ei ole ykkösenä tässä listauksessa, joten ei hätää. Marialla on kaunis lauluääni ja hän eläytyy rooliinsa hienosti tuoden Tähkäpään luonteen kunnolla esille. Ainoa miinuspiste tulee alinäyttelystä, mutta sen voi antaa anteeksi. Vaikka Marialla onkin omat heikkoutensa, niin en silti osaa kuvitella ketään toista Tähkäpään suomenkieliseksi ääneksi. Ihan jo nimiyhteydenkin takia. Jos et tiedä mitä tarkoitan tuolla nimiyhteys-jutulla, niin lue tämä postaus.


1. Kroatia (elokuva) - Franka Batelić


Kun kuulin tämän äänen ensimmäisen kerran, niin tiesin lähes heti, että minun on laitettava se ykköspaikalle tässä listassa. Frankan äänessä toimii ihan kaikki voimallisuudesta eläytymiseen. Hän on todellakin sopiva valinta Tähkäpään rooliin. Pitäisi joskus katsoa Kaksin karkuteillä kroatiaksi. En tosin tiedä miten se onnistuisi, kun ei sitä kroatiankielistä versiota löydy Disney+:sta. Ei löytynyt ainakaan silloin kun katsoin elokuvan viimeksi, mutta ei siitä sen enempää. Kuten jo aiemmin sanoinkin, niin Frankan suoritus Tähkäpään roolissa on aivan täydellinen enkä minä keksinyt hänestä ollenkaan huonoja puolia. Franka edusti Kroatiaa Euroviisuissa vuonna 2018.


Millainen oma listauksesi olisi? Kerro se kommenteissa. Olen yllättynyt tämän listan lopputuloksesta. Lähinnä ykköspaikasta, mutta ei siinä mitään. Kivaa hävitä kerrankin jollekin muulle kuin Ruotsille. No niin, se vitsailuista. Pyydän tässä kohtaa anteeksi kaikilta ruotsalaisilta ja ruotsalaistaustaisilta. Menen katsomaan Lucan loppuviikosta ja kirjoitan siitä arvostelun sitten kun olen nähnyt sen. Se postaus olisi tulossa seuraavaksi. Laitan tähän loppuun vielä kysymyksen, minkä olen kysynyt kaikkien ranking-postausten lopussa. Aiotteko katsoa Euroviisuja? Jos aiotte, niin minkä maan toivotte voittavan?

Ei kommentteja: