perjantai 4. lokakuuta 2024

Räyhä Ralf valloittaa internetin (arvostelu)

Tämä postaus on yksi lupaamistani elokuva-arvosteluista. Tässä tekstissä arvostellaan elokuva Räyhä Ralf valloittaa internetin.

Räyhä Ralf ja Nelli Karamelli ovat olleet parhaita ystäviä jo kuusi vuotta. Päivisin he tekevät töitä omissa peleissään, ja iltaisin he viettävät aikaa yhdessä pelaamalla muita pelihallin pelejä, ja kertomalla arvoituksia. Ralf nauttii arjestaan, mutta Nelli haluaisi elämäänsä uudenlaista sisältöä. Eräänä päivänä Sokerihuuman ratti hajoaa, ja sen vuoksi Ralf ja Nelli joutuvat lähtemään internettiin etsimään uutta rattia.

Räyhä Ralf valloittaa internetin on jatko-osa vuonna 2012 ilmestyneelle elokuvalle Räyhä Ralf. Arvostelin Räyhä Ralfin Nostalgia-sarjassa vuoden 2022 keväällä. Räyhä Ralf valloittaa internetin julkaistiin vuonna 2018. Elokuvien ensi-iltojen välissä on siis kulunut kuusi vuotta. Lisäksi jatko-osan tapahtumat tapahtuvat kuusi vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen.

Räyhä Ralf valloittaa internetin -elokuvan päähenkilöitä ovat Fixari Felix junior videopelin pahiksena toimiva Räyhä Ralf, sekä karkkiautopeli Sokerihuumaan kuuluva Nelli Karamelli. Ralfista ja Nellistä tuli ensimmäisen elokuvan jälkeen parhaita ystäviä, jotka viettävät yhdessä kaiken mahdollisen ajan. Elokuvan aikana Ralfin ja Nellin ystävyys joutuu kuitenkin koetukselle, kun kaksikolla alkaa tulla erimielisyyksiä tietyistä asioista. Yksi asioista liittyy siihen, että Nelli haluaisi elämäänsä uutta sisältöä, ja Ralf puolestaan nauttii omastaan sellaisena kuin se on. 

Suurin osa elokuvan tapahtumista nähdään internetissä, joten pelihalli, ja muut pelihahmot jäävät pieneen rooliin. Heistä isoimman roolin (Ralfin ja Nellin jälkeen) saavat edellisessä elokuvassa avioituneet Felix ja Calhoun, jotka saavat yllättäen paljon vastuuta sen jälkeen, kun Sokerihuuma vedettiin seinästä siellä sattuneen ikävän tilanteen vuoksi. Muut pelihallin hahmot jäävät huomattavasti pienempään rooliin, eikä heitä näytetä muuten kuin elokuvan alussa ja lopussa.

Internetistä on tehty iso ja mielenkiintoinen paikka täynnä kaikenlaista jännittävää. Kaikki internetin hyvät ja huonot puolet tulevat elokuvassa esille. Yksi mieleenpainuvimmista kohtauksista nähdään Pöhinätuubin kommenttikentässä, missä nähdään hyvien kommenttien lisäksi myös niitä ikäviä kommentteja. Elokuvan aikana selitetään myös virukset, ponnahdusikkunat, sekä se, miksi nettiyhteys katkeaa yllättäen.

Räyhä Ralf valloittaa internetin on monella tapaa opettavainen elokuva. Tärkeimmät opetukset ovat se, ettei ystävien tarvitse olla aina samaa mieltä kaikesta, sekä se, että ystävyys voi säilyä pidemmästäkin välimatkasta huolimatta. Opettavaisuus onkin yksi syy siihen, miksi pidän tästä elokuvasta. Lisäksi pidän siitä millaiseksi internet on tehty. Huumorin suhteen elokuva ei ole ihan parhaimmillaan, sillä suurin osa elokuvan vitseistä ei uponnut minuun. Siitä huolimatta käsikirjoitus on onnistunut hyvin, ja toinen mieleenpainuva kohtaus nähdään silloin, kun Nelli päätyy Oh my Disney -sivustolle, missä hän tapaa kaikki Disney-prinsessat. Myös Frozen-elokuvien Annan ja Elsan, jotka eivät kuulu virallisiin Disney-prinsessoihin.

Yhteenvetona sanon, että Räyhä Ralf valloittaa internetin on yksi onnistuneimmista Disneyn jatko-osista. Tämä elokuva on sellainen, jonka pariin ei tule palattua kovin usein, mutta siitä huolimatta tätä on kivaa katsoa, vaikka jotkut tapahtumista eivät ole niin kovin kivoja. Kaikki internetin eri puolet tulevat elokuvassa esille. Jos Räyhä Ralf valloittaa internetin on sinulta vielä näkemättä, niin suosittelen tätä katsottavaksi vähintään kerran. 

Kertokaa kommenteissa oletteko nähneet elokuvan Räyhä Ralf valloittaa internetin, ja mitä mieltä olette siitä.

Kun nuo kommentit tulivat tuolla aiemmin puheeksi, niin te saatte ehdottaa tämän postauksen kommentteihin yhtä postausta, jonka haluatte minun tekevän. Vaihtoehtoja ovat kolmas postaus Disneyhyn liittyvistä kysymyksistä ja toinen Kiss Marry Kill -postaus. Kertokaa siis tämän postauksen kommenteissa kumman mainituista postauksista haluaisitte lukea. Julkaisen enemmän ääniä saaneen vaihtoehdon lokakuun tai marraskuun aikana.

Ei kommentteja: