maanantai 11. heinäkuuta 2022

Nostalgia (Toy Story 3)


Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Andy on kasvanut 18-vuotiaaksi ja on lähdössä yliopistoon. Muut lelut ovat huolissaan siitä, että Andy tulisi unohtamaan heidät, mutta Woody ei usko, että niin tulee käymään. Erityisesti Jessie on huolissaan tulevasta muutoksesta, sillä hänet on hylätty jo kerran. Andy suunnittelee ottavansa Woodyn mukaan yliopistoon ja vievänsä muut lelut ullakolle. Erään väärinkäsityksen seurauksena lelut (mukaanlukien Woody) päätyvät päiväkoti Päivänpaisteeseen, jossa he tapaavat paikan lelujen johtajan Tuhti Karhunhalin sekä muut päiväkodin lelut.

Toy Story 3 julkaistiin Amerikassa 18.6.2010 ja Suomessa samana vuonna 27.8. Elokuva julkaistiin ensimmäisen kerran Italiassa elokuvafestivaaleilla 12.6.2010. Toy Story 3 on ensimmäinen Pixar elokuva ja samalla myös ensimmäinen Disney elokuva, jonka olen nähnyt elokuvateatterissa. 

Elokuvan ensi-ilta oli kymmenen vuotta Toy Story 2:en ensi-illan jälkeen. Myös elokuvien tapahtumien välillä on kulunut 10-vuotta. Edellisessä Toy Story elokuvassa Andy oli 8-vuotias, mutta tässä elokuvassa hän on lähdössä yliopistoon. Elokuvan suomenkielisessä versiossa teini-ikäistä Andya ääninäyttelee Max Wiberg, joka ääninäytteli hahmoa elokuvasarjan toisessa osassa. Myös englanninkielisessä versiossa teini-Andyn ääninäyttelijänä on sama henkilö, joka ääninäytteli Andya edellisessä elokuvassa. 

Minusta on hienoa, että tähän elokuvaan on otettu teemaksi se, mitä leluille tapahtuu, kun niillä ei enää leikitä. Olin elokuvan ilmestymisen aikaan vasta 8-vuotias, joten silloin en ymmärtänyt elokuvan sanomaa kunnolla, mutta nyt ymmärrän sen paremmin. Toinen hieno asia on se, että elokuvassa näytetään tilanteita enemmän myös ihmisten näkökulmasta. Aikaisemmissa elokuvissa ihmisiä ei ole paljoakaan huomioitu, mutta tässä he ovat paljon esillä, vaikka tarinassa keskitytäänkin enimmäkseen leluihin. 

Mitä elokuvan huonoihin puoliin tulee, niin tästäkin elokuvasta löytyy yllätyspahis. Vaikka en pidäkään yllätyspahikseen liittyvistä kuvioista, niin tässä elokuvassa pahikselle oli luotu ainakin osittain ymmärrettävä taustatarina. Pahishahmon lisäksi muita hahmoja, joista en pidä ovat vauvanukke sekä päiväkoti Päivänpaisteen kameroita vahtiva apina-lelu. Tosin aloin pitämään vauvanukesta jonkin verran elokuva loppupuolella, mutta ei se nyt niin hyvä hahmo ole. (Ainakaan minun mielestäni). 

Lopuksi listaan vielä plussat ja miinukset

+Hahmot
+Elokuvan sanoma
+Juoni
+Pahiksen taustatarina on helppo ymmärtää

-Yllätyspahis
-Vauvanukke
-Apina

Toy Story 3 saa 7 1/2 pistettä.

Kerron tähän loppuun vielä ilmoitusasian. Lähden lauantaina viikoksi mökille. Taukoa en aio pitää, mutta jos nettiyhteys ei toimi mökillä kunnolla, niin sitten pidän sellaisen. Jos netti toimii, niin julkaisen reissuni aikana ehkä yhden postauksen. Paino sanalla ehkä. En lupaa, että tulisin julkaisemaan silloin mitään, mutta aion kyllä lukea ja kommentoida muiden blogeja, sekä vastata tänne tuleviin kommentteihin. 


Ei kommentteja: