keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Hahmoesittely: Gaston


Gaston on Kaunotar ja hirviö elokuvan pääpahis. Hän esiintyy myös elokuvan live action versiossa, sekä lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio.

Gaston nähtiin ensimmäisen kerran ensimmäisen Kaunotar ja hirviö elokuvan alussa, kun hän päätti haluavansa mennä naimisiin Bellen kanssa. Hän myös kutsui kätyrinsä Töpön kanssa Bellen isää Mauricea hulluksi. Myöhemmin Gaston saapui Bellen kotiin ja yritti saada tämän suostumaan vaimokseen, mutta Belle antoi pakit Gastonille. Mauricen kerrottua Bellen olevan Hirviön vankina Gaston keksi uuden keinon saada Belle itselleen. Bellen palattua Hirviön linnasta Gaston uhkaa Belleä menemään kanssaan naimisiin tai muuten Maurice joutuisi mielisairaalaan. Belle ei suostu Gastonin ehdotukseen vaan paljastaa Hirviön oikeaksi näyttämällä tämän kaikille taikapeilin avulla. Nähtyään Hirviön Gaston järjestää hyökkäyksen linnaan ja lukitsee Bellen ja Mauricen kellariin, jotta he eivät pääsisi varoittamaan Hirviötä. Päästyään linnaan Gaston hyökkää Hirviön kimppuun. Aluksi Hirviö ei suostu taistelemaan, mutta nähtyään Bellen palaavan takaisin hän saa taistelutahtonsa takaisin ja käskee Gastonia häipymään. Gaston ehtii kuitenkin puukottaa Hirviötä, mutta lopulta hän putoaa linnan parvekkeelta alas rotkoon ja kuolee.

Live actionissa Gastonista on tehty ilkeämpi kuin mitä hän on animaatiossa. Lisäksi Gaston on Ranskan armeijan entinen sotilas ja hänen sukunimensä on LeGume. Live actionin lopussa Gaston ampui Hirviötä, minkä jälkeen Gaston putosi kuolemaansa kivisillan romahdettua hänen jalkojensa alla.

Gaston esiintyy myös Disney-yhtiön satavuotista taivalta juhlistavassa lyhytelokuvassa nimeltä Olipa kerran elokuvastudio. Siinä Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan juhlapäivän kunniaksi. Silloin kun hahmoja ollaan kokoamassa studion aulaan, niin Gaston esittelee lihaksiaan joillekin Disneyn mieshahmoille, kunnes Irvikissa ilmestyy hänen naamansa eteen. 

Minä en pidä Gastonista, sillä hän on todella ärsyttävä narsisti. Minun ärsyttävimmät Disney hahmot listauksessa Gaston oli ensimmäisellä sijalla. Jos tekisin kyseisen listan uudestaan, niin olisin yhä samaa mieltä. Ja olenkin. Paras kohta, missä Gaston esiintyy on se, missä hän kuolee.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Richard White
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Esa Ruuttunen (animaatio)   Jonas Saari (live action ja Olipa kerran elokuvastudio)
Näyttelijä: Burke Moses (musikaali)   Luke Evans (live action)


2 kommenttia:

Naja Naja kirjoitti...

Moi!

Löysin blogisi Rinki tinki tinkin kautta. Olen kasvanut Disneyn piirrettyjen kanssa ja siskon kanssa siteerataan erityisesti Gastonia. Se on musta siinä lieroudessaan ja typeryydessään loistava XD

Scarin lisäksi Gaston on mun siteerauslisyan kärjessä
Laulukohtaus on loistava, etenkin suomalainen versio.

Kiitos blogista,, palaan varmastiki vielä tänne!

Verlid kirjoitti...

Kivaa, että pidät blogistani. Se on myös hienoa, että ihmisillä on erilaisia mielipiteitä asioista. Ois tylsää, jos kaikki ois aina samaa mieltä kaikesta. Mulla ei ole tapana siteerata Disney hahmoja enkä oo siteeranut muita kuin Viidakkokirjan norsuja. Tosin oon mä kyllä yhden kerran siteeranut Olafia.