perjantai 14. lokakuuta 2022

Hahmoesittely: Isabela Madrigal


Isabela Madrigal (lempinimeltään Isa) esiintyy elokuvassa Encanto ja lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hän on Alma ja Pedro Madrigalin ensimmäinen lapsenlapsi ja muistuttaa ulkonäöllisesti isoäitiään, joten siksi Isaa pidetään täydellisenä. Hänen lahjansa on kukkien taikominen. 

Isabela nähtiin ensimmäisen kerran Encanton alussa, jossa hän auttoi Antonion lahjaseremonian järjestelyissä. Seremoniaa seuraavana aamuna Abuela kertoi Isabelan menevän saman päivän iltana kihloihin Mariano Guzmanin kanssa. Kihlajaisten aikana Casitaan alkoi ilmestyä halkeamia, joten Mirabel yritti nopeuttaa Isabelan ja Marianon kihlautumista, jotta kukaan ei saisi tietää, että talo hajoaa ja perheen ihme on vaarassa. Kihlajaiset menivät kuitenkin pieleen ja Isabela kertoi Mirabelille vihaavansa tätä. Myöhemmin Mirabel meni Isabelan huoneeseen ja yritti päästä halaamaan tätä, sillä Bruno oli nähnyt näyn, jossa Mirabel ja Isabela halaavat. Isa vaati Mirabelia pyytämään anteeksi ja syytti tätä elämänsä pilaamisesta. Mirabelin kutsuttua siskoaan itsekkääksi Isabela tunnusti olevansa kyllästynyt täydellisyydessä elämiseen sekä sen, ettei edes halunnut mennä naimisiin Marianon kanssa vaan oli suostunut siihen vain perheen vuoksi. Tunnustuksen jälkeen maasta nousi kaktus, mistä Isabela yllätyi ja alkoi sen jälkeen kasvattaa entistäkin eksoottisempia kasveja. Tämän aikana Isabelan välit Mirabelin kanssa tulivat entistäkin läheisemmiksi ja siskokset halasivat toisiaan kynttilän luona. Abuela tuli kuitenkin keskeyttämään heidät ja syytti Mirabelia Isabelan villiintymisestä. Casitan alkaessa sortua Isabela yritti auttaa Mirabelia saamaan kynttilän, mutta hän menetti lahjansa sitä tehdessään. Talon hajottua ja kynttilän haihduttua Isabela auttoi perhettään kadonneen Mirabelin etsimisessä. Mirabelin löydyttyä ja palattua kotiin Brunon ja Abuelan kanssa Madrigalit rakensivat Casitan uudelleen. Talon tultua valmiiksi ja taikuuden palattua takaisin Madrigalit pääsivät ottamaan perhekuvan.

Lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Isabela ja monet muut Disney-hahmot juhlivat 100-vuotta täyttänyttä Disney-yhtiötä ottamalla ryhmäkuvan. Ennen kuvan ottamista kaikki laulavat laulun Tähti toiveen toteuttaa.

Isabela on suurimman osan Encanton ajasta ärsyttävä, mutta hän on parempi hahmo elokuvan loppupuolella. Paras kohta, missä Isa esiintyy on Näin uutta mä teen laulu.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Diane Guerrero
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Diandra Flores

Ei kommentteja: