perjantai 22. syyskuuta 2023

(Toive ja Elio) Dubbaajien arvailua

Mainitsin edellisessä postauksessa, että tähän postaukseen liittyisi tuleva Disney-klassikko Toive ja ensi vuonna ilmestyvä Pixar-elokuva Elio. Molemmista elokuvista on julkaistu teaserit suomeksi ja englanniksi. Elion suomenkielisiä ääniä ei olla vielä kerrottu missään eikä elokuvalle olla tehty suomenkielistä wikipedia-sivua. En siis tiedä ketkä dubbaajat ovat mukana kyseisessä elokuvassa. Sen sijaan Toiveelle on tehty suomenkielinen wikipedia-sivu, josta löytyvät elokuvan suomenkieliset ääninäyttelijät. En tiedä ketkä ääninäyttelevät Toiveen suomenkielisessä versiossa, enkä halua tietää Toiveen ja Elion suomidubbaajia ennen kun olen nähnyt elokuvat. Kuten jo tässä postauksessa kerroinkin, niin yritän uusia animaatioelokuvia ja dubattuja live actioneja katsoessa arvata hahmojen suomenkielisiä ääninäyttelijöitä. Se arvailu olisikin aiheena tässä postauksessa. Aion siis kertoa omia arvauksiani liittyen Toiveen ja Elion suomidubbaajiin. Olen ottanut tähän pelkästään sellaisia hahmoja, joiden äänet kuullaan teasereissa. Nyt niihin arvauksiin.Asha

Ensimmäisenä kohteena arvailuissani on Toive-elokuvan päähenkilö Asha, jota ääninäyttelee englanninkielisessä versiossa Ariana DeBose. Asha huomaa yhteisönsä olevan vaarassa ja esittää sen vuoksi toiveen tähtitaivaalle. Asha laulaa elokuvan aikana laulun This wish, jonka DeBose esitti D23-tapahtumassa. Vaikka Toivetta ei ollakaan vielä julkaistu, niin Ashasta on silti ehditty keksiä muutama faniteoria, joista voisin kertoa joskus. Kiinnostaisiko teitä sellainen postaus? Sitten asiaan. Eli kenen uskon olevan Ashan suomenkielinen ääninäyttelijä. Kun Toiveesta kerrottiin ensimmäisen kerran ja näin ensimmäisen kuvan Ashasta, niin ajattelin heti, että hänen suomenkielinen ääninäyttelijänsä olisi Jenny Pitkänen (Jennysvoices). En tiedä mistä tuo ajatus on peräisin, mutta jostain syystä Asha näyttää minun mielestäni sellaiselta hahmolta, jota Jenny voisi ääninäytellä. Olinkin itse asiassa kuulevinani hänen äänensä teaserissa. Ainakin puheosuuksissa. Ashan laulusta kuullaan pätkä teaserin aikana ja laulun perusteella päättelin hänen suomenkielisen äänensä olevan Amy Burgess tai Ulriikka Heikinheimo. Jos ei nyt erotella Ashan puhe- ja lauluääntä toisistaan, niin sen perusteella Ashan suomenkielisenä äänenä olisi Mimosa Willamo. En tiedä miksi, mutta jostain syystä minä luulen, että Ashalla tulee olemaan Toiveen suomenkielisessä versiossa eri äänet puhe- ja lauluosuuksissa. Toivon, että asia ei olisi niin, mutta toisaalta arvaaminen olisi sitten mielenkiintoisempaa. 


Magnifico

Magnifico on Rosasin kuningas ja Toiveen pääpahis. Hänen englanninkielinen ääninäyttelijänsä on Chris Pine. Kuningas Magnifico toimii teaserin kertojana. Sitten puhutaan Magnificon suomenkielisestä ääninäyttelijästä. Mainitsin aiemmin, että Magnificoa dubbaisi Jarmo Koski, mutta olen miettinyt jälkeenpäin, että se voisi olla myös Pasi Ruohonen. Teaserin perusteella Magnifico kuulostaa enemmän Jarmo Koskelta, mutta ei Pasi Ruohonen ole minulle silti täysin poissuljettu vaihtoehto. 


Valentino

Ashan lemmikkivuohi Valentino saa elokuvassaan kyvyn puhua. Valentinoa ääninäyttelee Toiveen englanninkielisessä versiossa useista eläinrooleista tunnettu Alan Tudyk. Mainitsin kesällä, että Valentinon suomenkielinen ääninäyttelijä olisi Petri Hanttu, mutta mitä enemmän katsoin teaserin suomenkielistä versiota, niin sitä enemmän aloin tajuamaan, että hahmo ei kuulostaa häneltä lähes ollenkaan. Petri Hanttu on siis täysin poissuljettu vaihtoehto. En osaa ihan tarkasti sanoa Valentinon suomenkielistä ääninäyttelijää, mutta vastaan Sasu Moilasen, sillä hän tuli minulla ensimmäisenä mieleen. 


Elio Solis

Kuten nimestä pystyy päättelemään, niin Elio-elokuvan päähenkilö on yksisilmäinen Elio Solis, jota erehdytään luulemaan maapallon johtajaksi. Hänen englanninkielinen ääninäyttelijänsä on Yonas Kibreab. Mitä osaan teaserin perusteella sanoa, niin Elion äänenä on melkein uusi lapsiääni, joka on kuitenkin saanut jo jonkin verran suurempaa kokemusta ääninäyttelystä. Elion suomenkielinen ääninäyttelijä on siis Jeremy Kiberu. 


Olga Solis

Elion äiti Olga Solis työskentelee järjestössä, johon otetaan yhteyttä avaruudesta. Hänen englanninkielinen äänensä on America Ferrera. Olgan ääntä ei kuulla teaserissa kovin pitkään, mutta sen perusteella arvelen, että hänen suomenkielinen äänensä on Minttu Mustakallio. 


Ambassador Questa

Ambassador Questa on yksi niistä olennoista, jotka kaappaavat Elion erehtyessään luulemaan tätä maapallon johtajaksi. Questan englanninkielinen ääninäyttelijä on Jameela Jamil. Questaa nähdään teaserissa vain hetken enkä ole täysin kartalla hänen suomenkielisestä äänestään, mutta minulle tuli ensimmäisenä mieleen Pinja Hanski, joten vastaan hänet. 


Ambassador Grigon

Ambassador Grigon on myös yksi Elion kaappaajista. Grigon kertoo teaserissa, että söi äitinsä heti syntymänsä jälkeen ja katuu sitä aina saavuttaessaan jotain. Grigonin englanninkielinen ääninäyttelijä on Brad Garrett. Grigonin suomenkielisestä ääninäyttelijästä minulla on kolme vaihtoehtoa, joista en osaa sanoa kuka kuulostaisi hahmolta eniten. Ne vaihtoehdot ovat Sasu Moilanen, Markus Blom ja Jukka Nylund.  


Siinä oli siis minun arvauksiani liittyen Toiveen ja Elion dubbaajiin. Jos et tiedä näiden elokuvien suomenkielisiä ääniä ja haluat selvittää ne, niin saat tehdä sen, mutta yhdellä ehdolla. Älä missään nimessä kerro niitä minulle. Tämä koskee myös niitä, jotka tietävät elokuvien suomenkieliset äänet jo valmiiksi. Jos et halua tietää Toiveen ja Elion dubbaajia, niin saat esittää niihin liittyviä arvauksiasi kommenteissa. Molempien elokuvien suomenkieliset teaserit löytyvät Youtubesta. Ja korostan vielä, että en halua tietää hahmojen oikeita suomenkielisiä ääniä, vaan niihin liittyviä arvauksia.

Olen alkanut etsimään kuvia Leijonakaartin kolmannen kauden arvosteluun, joten saan sen hyvällä tuurilla julkaistua ensi viikolla. Sitä ennen olisi tulossa Tuhkimo-elokuvan arvostelu. 

Ei kommentteja: