keskiviikko 13. joulukuuta 2023

Good luck Charlie, It's christmas (arvostelu)

Lupasin, että Toive-elokuvan arvostelun jälkeen olisi tulossa arvostelu Good luck Charlie -sarjasta tehdystä It's christmas elokuvasta, joten tässä se nyt on. Tälle elokuvalle on olemassa myös suomenkielinen nimi, joka on Kommellusten joulu, mutta puhun tästä elokuvasta aina englanninkielisellä nimellä, ja se kuulostaa muutenkin paremmalta. Nyt päästänkin teidät lukemaan arvostelua.

Duncanit ovat lähdössä viettämään joulua Amyn vanhempien luokse Palm Springsiin. Lentokoneessa sattuu kuitenkin yksi tilanne, minkä seurauksena Amy ja Teddy joutuvat erilleen muusta perheestä. Teddyn ja Amyn on ehdittävä Palm Springsiin jouluaamuun mennessä, jotta saisivat viettää joulun perheensä kanssa.

Elokuvassa esiintyvät Good luck Charlie -sarjassa esiintyvä Duncanin perhe. Muita sarjassa esiintyviä hahmoja ei nähdä, mutta Teddyn ystävä Ivy tekee lyhyen esiintymisen elokuvan alussa. Uusina hahmoina elokuvassa nähdään Amyn vanhemmat Hank ja Petunia Blankenhooper, sekä muutama autokauppias, yksi pyöräkauppias, väärinymmärretty rikollisnuori, ja ufoista kiinnostunut pariskunta. Uudet sivuhahmot ovat tärkeässä roolissa elokuvassa, mutta he eivät esiinny sarjassa. 

Kuten itse sarjassa niin myös tässä elokuvassa nähdään Teddyn videopäiväkirjoja, sekä paljon hauskoja tapahtumia. Osa hauskoista (tai ei-hauskoista) tapahtumista liittyy Charlien riehakkuuteen, sillä hänellä on It's Christmas elokuvassa se vaihe, että kaikki pitää joko syödä tai rikkoa. Tilannetta ei helpota se, että Hankilla ja Petunialla on kodissaan paljon särkyviä ja irtonaisia esineitä, eikä myöskään se, että Petunia syyttää Bobia Charlien riehakkuudesta, sekä PJ:n ja Gaben ongelmista.

Suurin osa elokuvan tapahtumista tapahtuu Palm Springsissä tai jossain muualla Amerikassa, joten tässä elokuvassa nähdään paljon uusia tapahtumapaikkoja. Duncanien Denverissä sijaitseva koti nähdään myös, mutta vain elokuvan alussa eikä sitä nähdä enää myöhemmin elokuvan aikana. Elokuvassa nähdään paljon uusia asioita, minkä lisäksi siinä paljastetaan yksi asia, mikä on merkittävässä osassa kolmannen kauden alussa, sekä sen jälkeen.  

Good luck Charlie, It's christmas on mainio ja hauska jouluelokuva, mutta siinä on silti muutama ärsyttävä asia, mutta ne unohtuvat mielestä nopeasti. Jos pidät joulu- ja roadtrip-elokuvista, sekä perhekomedioista, niin Good luck Charlie, It's chrismas on juuri sopiva elokuva sinulle.

Jos olet jo nähnyt tämän elokuvan, niin kerro kommenteissa omia ajatuksiasi siitä.

Aloitan Good luck Charlie -sarjan kolmannen kauden katsomisen tällä viikolla. Jos olen tarpeeksi nopea sarjan katsomisessa ja kuvien etsimisessä, niin saan mahdollisesti julkaistua ennen Uutta vuotta. En kuitenkaan uskalla luvata vielä tässä vaiheessa, että se onnistuisi, mutta voin silti yrittää.

Ei kommentteja: