Tähti toiveen toteuttaa. Toivoa näin kaikki saa. Unelmasi suurimmat se aikaan saa. Sydän solmi toiveisiin, rajattomiin unelmiin. Tähti tuo kun toiveen saa sen toteuttaa.
Moni Disney-hahmo on toivonut tähdeltä, mutta miten tämä kuuluisa toivomustähti sai alkunsa? Disneyn satavuotista taivalta juhlistava uusin klassikkoelokuva Toive antaa vastauksen tähän kysymykseen. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Rosasin valtakuntaan, jossa toiveilla on tapana toteutua. Nuori Asha kääntyy hädän hetkellä tähtien puoleen ja esittää niin voimakkaan toiveen, että se tuo hänelle avuksi taikuutta sisältävän tähden. Tähden avulla Asha lähtee pelastamaan Rosasia sitä uhkaavalta vaaralta.
Toiveen päähenkilö on 17-vuotias Asha, joka työskentelee Rosasin turistioppaana. Asha uskoo tähtien voimaan ja siksi hän kääntyykin niiden puoleen epätoivon ollessa suurimmillaan. Minun mielestäni Asha ja hänen kehityskaarensa on kirjoitettu onnistuneesti, ja pidän siitä mihin suuntaan hahmoa ollaan milloinkin viemässä. Ashan perheeseen kuuluvat hänen äitinsä Sakina, isoisä Sabino (joka täyttää elokuvan alussa 100-vuotta), sekä Ashan lemmikkivuohi Valentino, jolle Tähti antaa kyvyn puhua. Vaikka Ashalla onkin eläinapuri, joka seuraa häntä kaikkialle, niin siitä huolimatta hänen parhaat ystävänsä ovat ihmisiä. Olen kertonut aikaisemmissa postauksissa, että Ashan ystävät ovat saaneet inspiraation seitsemästä kääpiöstä. Heihin kuuluvat kuninkaan leipurina toimiva fiksu Dahlia, uninen Simon, allergioista kärsivä Safi, kyyninen Gabo, arka Bazeema, innokas Hal, sekä omissa maailmoissaan elävä Dario.
Yksi parhaimmista asioista Toiveessa on se, että siinä nähdään pitkästä aikaa perinteinen Disney-pahis. Elokuvan pääpahiksena nähdään Rosasia hallitseva kuningas Magnifico, joka ei ole ihan sellainen kuin ulkokuori antaa ymmärtää. Magnifico järjestää joka kuukausi toiveseremonian, jossa hän toteuttaa yhden toiveen, jonka joku Rosasin asukas on hänelle antanut. Magnifico päättää siis siitä mitkä toiveet toteutuvat milloinkin ja onko toive toteutumisen arvoinen. En osaa vielä sanoa tuleeko Magnifico pääsemään suosikkeihini Disney-pahiksista, mutta ainakin hänellä on hyvät mahdollisuudet siihen. Magnificon laulu on yksi parhaimmista Disneyn pahislauluista ja se jää helposti mieleen. Kiinnostava asia Magnificossa on se, että hän aloittaa neutraalina hahmona, mutta muuttuu pahemmaksi elokuvan edetessä. Ashan lisäksi Magnificon oikeista aikeista tietää hänen vaimonsa kuningatar Amaya. Amaya on uskollinen kuningatar, joka tukee miestään, mutta ei silti pelkää olla eri mieltä tämän kanssa missään tilanteessa.
Seuraavaksi voisin ottaa puheeksi elokuvan laulut. Toiveen laulut on tehty hienosti ja ne soivat katsojien päässä pitkään elokuvan katsomisen jälkeen. En osaa vielä sanoa suosikkiani Toiveen lauluista, mutta kirjoitan ehkä joskus top-listan niistä. Musiikin lisäksi pidän elokuvan animoinnista ja siitä miten sitä hyödynnetään useimmissa kohtauksissa. Elokuvan toteutus toimii hienosti ja minun on vaikeaa löytää Toiveesta mitään heikkouksia. Toiveessa on kyllä muutama asia, mikä vähän häiritsi minua, mutta ei se vähennä elokuvan mahtavuutta. En enää edes muista, mitä ne häiritsevät asiat olivat. Toive on Disneyn satavuotisjuhlaklassikko, joten siksi siinä nähdään paljon enemmän easter eggejä, kuin aikaisemmissa Disney-klassikoissa.
Yhteenvetona sanon, että Toive on mainio sekoitus vanhaa ja uutta, minkä lisäksi se on paras mahdollinen tapa juhlistaa 100-vuotiasta Disney-yhtiötä. Tarina on mielenkiintoista seurattavaa, laulut jäävät helposti mieleen, pahis on alusta asti pahis, päähenkilö on kiinnostava, animointi on hienoa ja sivuhahmot eivät ole mitättömässä roolissa. Toive on siis kaikkea sitä, mitä hyvän Disney-elokuvan kuuluu olla. Aion ehdottomasti katsoa Toiveen uudestaan. En nyt ihan heti, mutta viimeistään sitten kun se on lisätty Disney plussaan. Jos et ole vielä nähnyt Toivetta, niin tätä elokuvaa ei missään nimessä kannata jättää väliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti