keskiviikko 14. helmikuuta 2024

Parhaat ystävyyslaulut

Hyvää ystävänpäivää teille kaikille, jotka luette tätä. Olen maininnut muutaman kerran, että tänään olisi tulossa uusi top-lista, joten tässä se nyt on. Julkaisin viime ystävänpäivänä top-listan Disneyn rakkauslauluista. Tänäkin vuonna top-listan aiheena ovat laulut, mutta tällä kertaa käsitelläänkin ihan toista ääripäätä. Olen jo pitkään halunnut tehdä top-listan Disney-elokuvien ja -sarjojen vihollislauluista. Eli sellaisista lauluista, joissa joku hahmo kertoo vihaavansa jotain toista hahmoa tai jotkut hahmot laulavat siitä, miten paljon he vihaavat toisiaan. Nyt onkin hyvä hetki päästää teidät lukemaan minun top-listaani Disneyn vihollislauluista.


No ei oikeasti. Tosin otsikko paljasti jo sen, ettei tässä top-listassa ole kyse tuosta, mitä äsken sanoin. Tämän top-listan aiheena ovat siis ystävyydestä kertovat Disney-laulut. Toisaalta tuo maininta toisesta ääripäästä ei ollut täysin väärä, sillä ystävä ja vihollinen tarkoittavat samaa asiaa, vai mitä? Ai eikö? Minä kun luulin, että vihollinen on sama asia kuin ystävä. No niin, vitsit sikseen. Mennään nyt vain sen listan pariin.
Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia
10. Best of friends/Parhaat ystävät

Topin ja Tessun laulut eivät kuulu muistettavimpien Disney-laulujen joukkoon. Tämä ketun ja koiran ystävyydestä kertova laulu on kuitenkin päässyt mukaan tälle listalle. Kotipihaltaan seikkailemaan lähtenyt Topi-kettu tapaa Tessu-koiran ja kaksikko alkaakin heti leikkiä yhdessä ja samalla heistä tulee ystäviä. Kettua ja koiraa etäämmältä katsellut Pöllömuori laulaa laulun, joka tässä kohtauksessa kuullaan. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten aidoksi Topin ja Tessun ystävyys on tehty. Myöhemmin tapahtuvasta ikävästä käänteestä huolimatta.


9. Bring my best friend back/Ystäväin on kaukana

Sofia on ollut kiireinen omien menojensa kanssa eikä häneltä sen vuoksi ole löytynyt aikaa pupuystävälleen Apilalle. Apila ajattelee, ettei Sofia välitä hänestä enää, joten hän päättää lähteä Lumolassa esiintyneen taikurin matkaan. Sofia saa pian tietää Apilan lähdöstä, ja menee samantien etsimään tätä muiden eläinystäviensä kanssa. Samaan aikaan Apilalle on tullut ikävä Sofiaa, ja hän haluaisi palata kotiin, mutta taikuri ei päästä uutta taikakaniaan lähtemään luotaan. Tämän laulun aikana Sofia ja Apila kertovat miten paljon he kaipaavat toisiaan. Laulu on monella tavalla opettavainen, mutta eniten siltä osalta, että siinä kerrotaan ystävien tärkeydestä.


8. Shoulder to shoulder/Rinta rinnan

Ruu ei ollut päässyt mukaan pyydystämään möhköfanttia, sillä hän on muiden mielestä liian nuori osallistumaan sellaiseen. Muiden sanoista huolimatta Ruu lähtee yksinään möhköfanttijahtiin. Hän tapaa lapsimöhkofantin nimeltä Fantti ja ottaa tämän vangikseen. Myöhemmin Ruulla ja Fantilla alkaa olla hauskaa yhdessä ja heistä tulee ystäviä. Tämän laulun aikana päästään näkemään Ruun ja Fantin hauskanpitoa. Laulun lopussa Ruu sanoo, ettei Fantti ole enää vanki ja ottaa köyden pois uuden ystävänsä kaulan ympäriltä. Pidän tässä laulussa Ruun ja Fantin leikkien seuraamisesta, sekä iloisesta tunnelmasta. Kappale on parempi suomenkielisenä.


7. Forever and ever/Aina ja aina

Risto Reipas on kertomassa Nalle Puhille ikäviä uutisia, mutta ei saa asiaansa kerrottua. Sen sijaan Risto ja Puh viettävät päivän yhdessä. Lievästä haikeudesta huolimatta kappaleessa vallitsee iloinen ja rento tunnelma. Pidän tässä eniten siitä, miten Riston ja Puhin ystävyys tuodaan esille. Lisäksi pidän laulun sanoituksista, sekä sen lämminhenkisyydestä. 


6. All you need/Luokses jää

Sofia suunnittelee unelmalinnaa koulukaverinsa Vivianin kanssa. Vivian on luonteeltaan ujo, minkä vuoksi hän ei ole ikinä puhunut muiden lasten kanssa. Sofia on kuullut muilta prinsessoilta huhuja liittyen Vivianiin ja hänen perheenseensä. Myöhemmin selviää, etteivät ne ole totta, ja tytöt alkavat suunnitella unelmalinnaansa. Vivian soittaa mandoliinia Sofian laulaessa, ja Sofia huomaa, että musiikki saa Vivianin ujouden katoamaan. Pidän tässä laulussa eniten siitä, että Sofia ja Vivian ystävystyvät sen aikana. 


5. More to adore/Tie ystävyyteen

Sofian amuletti on lähettänyt hänet Saarelan valtakuntaan auttamaan hirviöksi muuttunutta prinsessa Charlottea. Charlotte joutui kirouksen kohteeksi, kun ei kutsunut hiittä kuninkaallisiin tanssiaisiin. Velhotar Zinessa kertoo Charlottelle, että päästäkseen eroon kirouksesta Charlotten pitää ystävystyä hiiden kanssa. Sofia, Charlotte ja hiisi, joka esittäytyi myöhemmin Morrisiksi, järjestävät piknikin, jonka aikana Morrisille ja Charlottelle selviää, että heillä on paljon yhteistä toistensa kanssa. Molemmat pitävät teestä ja riikinkukoista. Laulun aikana katsojakin oppii, että toisen kanssa juttelemalla selviää mm. yhteisiä kiinnostuksen kohteita, jotka helpottavat ystävystymistä. Pidän tässä laulussa eniten sen sanomasta ja sävellyksestä.


4. Friends to the end/Ei ystävyys lakkaa tää

Usharin puremasta syntyneen arven vuoksi Kion alkaa vähitellen unohtaa oikean ja väärän eron. Tuliza-kasvin syöminen on lieventänyt Kionin oireita hänen matkatessaan Elämänpuulle muiden leijonakaartilaisten ja Makinin kanssa. Nyt tulizasta ei ole enää apua Kionille ja hän onkin ollut ilkeä ystävilleen, sekä heitä vastaan tulleille eläimille. Bunga pelkää Kionin muuttuvan pahaksi ja sanookin siitä Kionille, joka lähtee hetkeksi pois miettimään asioita. Bunga alkaa miettiä millaisena Kion palaa heidän luokseen, mutta muut saavat laulun avulla vakuutettua Bungan siitä, ettei Kionista voisi ikinä tulla pahaa. Pidän laulussa nähtävistä muistelukohdista, mutta sitäkin enemmän pidän laulun opettavaisuudesta. Myös rytmi toimii kappaleessa hienosti.


3. Barking at the moon/On koti paikka verraton

Olen nähnyt Boltin vain muutaman kerran, joten siksi olen yllättynyt siitä, että tämä laulu pääsi näinkin korkealle sijalle. En ole varma siitä, että kertooko tämä laulu ystävyydestä, mutta otin tämän silti mukaan tähän, sillä Bolt ystävystyy Missun ja Raivon kanssa laulun aikana. Tai niin minä ainakin uskon. Pidän kappaleen iloisesta sävystä, joka korostuu erityisesti suomenkielisessä versiossa. Myös rytmi ja sävellys ovat kohdallaan tässä laulussa. 


2. Hand in hand

Isabelilla on projekti, jonka onnistumisen myötä hänellä olisi mahdollisuus aloittaa opiskelu tiedeakatemiassa. Isabelin ystävät haluavat auttaa häntä projektin kanssa, mutta Isabel haluaa tehdä sen yksin, eikä siksi ota apua vastaan. Isabelin ystävät lähtevät suuttuneina pois, minkä nähnyt Elena menee juttelemaan sisarelleen ja kertoo, että yhteistyöllä vaikeimmatkin tehtävät tuntuvat helpoilta. Pidän tässä laulussa eniten sen opettavaisuudesta, sekä siitä, että Isabel suostui ottamaan ystäviensä avun vastaan laulun jälkeen. 


1. You've got a friend in me/On sulla ystävä

Tämä laulu kuullaan aina jossain muodossa jokaisessa Toy Story -elokuvassa. Suosikkiversioni on kuitenkin ensimmäisessä Toy Storyssa esitettävä versio. Laulun aikana meille esitellään poika nimeltä Andy, sekä hänen sheriffinukkensa Woody. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten Andyn ja Woodyn yhteys toisiinsa tulee esille. Lisäksi pidän laulun lämminhenkisestä tunnelmasta.Siinä oli siis top-lista ystävyydestä kertovista Disney-lauluista. Kertokaa kommenteissa omat suosikkinne Disneyn ystävyyslauluista.

Ei kommentteja: