torstai 5. toukokuuta 2022

Hahmoesittely: Tähkäpää


Tähkäpää (englanniksi Rapunzel) esiintyy elokuvissa Kaksin karkuteillä ja Räyhä Ralf valloittaa internetin, tv-sarjassa Sofia ensimmäinen, lyhytelokuvissa Hiuksia nostattavat häät ja Olipa kerran elokuvastudio, sekä Kaksin karkuteillä tv-sarjassa. Hän on Coronan kuningasparin tytär.

Silloin, kun Tähkäpään äiti oli raskaana, niin hän sairastui vakavasti. Hänet onnistuttiin kuitenkin parantamaan auringonpisarasta syntyneestä taikakukasta ja Tähkäpää syntyi pian tämän jälkeen. Tähkäpään syntymän kunniaksi kuningas ja kuningatar päästivät taivaalle lentäviä lyhtyjä. Myöhemmin Gothel (joka olisi halunnut pitää taikakukan taian itsellään) huomasi kukan taian siirtyneen Tähkäpään hiuksiin, joten hän otti vauvan mukaansa ja lukitsi tämän syrjäisellä paikalla sijaitsevaan torniin. Tähkäpää kasvaa tornissa haaveillen ulkomaailmasta, mutta Gothel oli opettanut häntä pelkäämään sitä. Tähkäpään 18:sta syntymäpäivän lähestyessä torniin murtautuu Flynn Rider, jonka avulla Tähkäpää pakenee tornista. Gothel saa tietää Tähkäpään karkaamisesta ja löytää tämän myöhemmin nuotiolta. Tähkäpää kertoo Gothelille kaikesta kokemastaan ja siitä, että hänellä saattaa olla tunteita Flynniä kohtaan. Gothel varoittaa Tähkäpäätä siitä, että Flynn Rider (joka oli kertonut oikean nimensä olevan Eugene Fitzherbert) olevan vain tämän laukussa olleen tiaran perässä ja pyytää Tähkäpäätä antamaan sen miehelle. Tähkäpään syntymäpäivän iltana hän ja Eugene matkaavat veneellä järvelle katsomaan lyhtyjä. Myöhemmin Eugenen rikoskumppanit saapuvat järven rannalle ja Tähkäpää lähtee Gothelin kanssa takaisin torniin luultuaan Eugenen huijanneen häntä. Tornissa Tähkäpää tajuaa tajuaa olevansa Coronan kadonnut prinsessa ja menee kertomaan tästä Gothelille, joka sitoo ja kahlitsee hänet. Myöhemmin Gothel puukottaa torniin saapunutta Eugenea, joka oli tullut pelastamaan Tähkäpäätä. Tähkäpää lupaa olla ikuisesti Gothelin vanki, jos saa parantaa Eugenen, joka leikkaa Tähkäpään hiukset. Leikkauksen seurauksena hiukset menettävät taikavoimansa ja muuttuvat ruskeiksi. Gothelin kuoltua Tähkäpää on vapaa palaamaan takaisin oikeiden vanhempiensa luokse.

Lyhytelokuva Hiuksia nostattavat häät kertoo Tähkäpään ja Eugene Fitzherbertin häistä. Kaksin karkuteillä sarjan tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen lyhytelokuvan tapahtumia. 

Lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Disney-hahmot ottavat ryhmäkuvan Disney-yhtiön satavuotisjuhlan kunniaksi. Hahmojen kokoontuessa studion aulaan Tähkäpää lyö Heluna Ammun hypnotisoinutta Kaa-käärmettä paistinpannulla.

Tähkäpää kuuluu lempihahmoihini, mutta hän on mielestäni myös jonkin verran ärsyttävä. Paras kohta, jossa Tähkäpää esiintyy on se, kun hän parantaa Eugenen haavat nuotiolla.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Delaney Rose Stein (lapsena, elokuva)   Ivy George (lapsena, tv-sarja)   Mandy Moore (aikuisena)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Seera Alexander (lapsena)   Maria Ylipää (aikuisena)
Näyttelijä: Elisha Ainsley 

Kerroin maaliskuussa, että suunnitelmiini kuuluu vähän erilainen top-lista. Se olisi siis tulossa seuraavaksi. Ja millainen se lista on? Se selviää siinä postauksessa.


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pidän tosi paljon Tähkäpäästä. Kiva lukea.

Verlid kirjoitti...

Kiitos. Mäkin pidän Tähkäpäästä.

Anonyymi kirjoitti...

Tähkäpää on niin tosi, tosi ihana🥰

Verlid kirjoitti...

Niin on 💛