sunnuntai 27. marraskuuta 2022

(Joulutarina) Tehtävä Korvatunturilla osa 1

Toivotan tähän alkuun oikein hyvää ensimmäistä adventtisunnuntaita teille kaikille, jotka luette tätä. Olen kertonut aiemmin, että tekisin joulutarinan tänä vuonna adventtikalenterin muodossa. Tarina on siis neljän osan pituinen ja julkaisen uuden osan jokaisena adventtisunnuntaina. Voitte kommentoida (tai olla kommentoimatta) jokaista osaa erikseen tai koko tarinaa yhtenäisesti. Minä annan omat loppukommenttini vasta viimeisen osan jälkeen. Sitten itse asiaan. Tämän vuoden joulutarinan pääosassa ovat Zootropolis elokuvan Judy Hopps ja Nick Wilde. Tarinan tapahtumat sijoittuvat elokuvan tapahtumien jälkeiseen jouluun, joten juonipaljastuksia on luvassa jonkin verran. Nyt päästänkin teidät lukemaan joulutarinaa.


Zootropoliksen kaduilla oli jouluinen tunnelma. Kaikki talot ja pihat olivat täynnä koristeita, sillä jouluaattoon oli enää muutama päivä aikaa. Nick ja Judy olivat saaneet lomaa töistä, joten he lähtivät Gasellen joulukonserttiin, johon he olivat hankkineet liput kuukausi aiemmin. Ystävykset olivat antaneet toisilleen joululahjat jo edellisenä päivänä, sillä molemmat lähtisivät jouluksi perheidensä luokse. Judy ja Nick olivat iloisia siitä, että he olivat hankkineet konserttiliput ajoissa, sillä katsomo oli melkein täynnä. Gaselle oli julkaissut vähän aikaa sitten joululevyn ja suurin osa konsertin aikana esitetyistä lauluista oli kyseiseltä levyltä. Jouluinen musiikki täytti konserttisalin, kun Gaselle lauloi. Kaikki yleisössä olevat tanssivat musiikin tahdissa. Konsertin päätyttyä Nick ja Judy lähtivät kävelemään, kohti juna-asemaa, josta he matkustaisivat perheidensä luokse. Matka konserttisalilta asemalle ei ollut kovin pitkä, mutta Judy ja Nick ehtivät jutella sen aikana kaikista joululomasuunnitelmistaan. Kun he olivat päässeet asemalle, niin poliisipäälikkö Bogo otti heihin yhteyttä ja pyysi heitä tulemaan poliisiasemalle mahdollisimman pian. Nick ja Judy olivat yllättyneitä, mutta he tottelivat Bogon käskyä. 
-Mitähän asiaa Bogolla mahtaa olla? Judy pohti.
-En tiedä, mutta hän kuulosti aika huolestuneelta, joten ilmeisesti kyseessä on jotain vakavaa, Nick vastasi.
-Aika outoa, että jotain vakavaa olisi meneillään, Judy sanoi.
-Sanos muuta. Yleensä tähän aikaan vuodesta tehtävät rikokset ovat vain pysäköintiin liittyviä tai pieniä ryöstöjä, Nick lisäsi.
Kumpikaan ei sanonut sanaakaan loppumatkan aikana. Nick ja Judy olivat varmoja siitä, että mitään vakavaa ei ollut meneillään, mutta mitä lähemmäs poliisiasemaa he pääsivät, niin sitä enemmän he alkoivat huolestua. Ehkä kyseessä olisi sittenkin jotain vakavaa. Perille päästyään kaksikko meni suoraan Bogon toimistolle, jossa päälikkö olikin jo odottamassa heitä. 
-Mitä tämä on? Judy kysyi.
-Mistä on kyse? Nick jatkoi.
-Korvatunturilta otettiin yhteyttä tänne, Bogo kertoi.
-Ai Korvatunturiltako? Nick kysyi.
-Kyllä vain, Bogo sanoi ja nyökkäsi samalla.
-Mitä siellä on tapahtunut? Judy kysyi.
Bogo oli hetken hiljaa, mutta sitten hän kääntyi katsomaan Judya ja Nickiä vakavalla ilmeellä ja sanoi:
-Joulupukki on kadonnut.

perjantai 25. marraskuuta 2022

Ihmeellinen maailma arvostelu

Disneyn uusin klassikko Ihmeellinen maailma kertoo Claden tutkijaperheestä. Searcher Claden isä Jaeger Clade katosi jäljettömiin heidän yrittäessään ylittää retkikuntansa kanssa korkeita vuoria, joiden toisella puolella Jaeger uskovat kotinsa Avalonian tulevaisuuden olevan. Searcheria kuitenkin kiinnostaa seikkailujen sijaan enemmän kasvit ja hän löysikin isänsä katoamisen aikoihin pando nimisen kasvin, mistä Avalonialaiset ovat saaneet virtaa. 25 vuotta myöhemmin Searcher on perustanut pandofarmin, jossa hän asuu vaimonsa Meredian, poikansa Ethanin ja koiransa Legendan kanssa. Eräänä päivänä Avalonian presidentti Callisto Mal kertoo pandon olevan vaarassa ja kasvin pelastaminen johdattaa Cladet uskomattomaan seikkailuun kohti tuntematonta.

Aina kun olen menossa katsomaan jotain uutta elokuvaa, en aseta elokuvalle korkeita odotuksia. En kuitenkaan ajattele elokuvan olevan huono vaan ihan ok tasolle menevä. Ihmeellinen maailma meni osittain yli omien odotusteni. Osittainen odotusten ylittäminen johtuu siitä, että vaikka elokuvassa olikin pari yllättävää käännettä, niin yksi käänne ei yllättänyt minua, sillä se paljastettiin jo elokuvan trailerissa. Toinen huono puoli elokuva on se, että jotkut hahmoista jäävät jonkin verran etäisiksi, koska heihin ei ehditä syventyä lähes ollenkaan. 

Elokuvan hyviin puoliin kuuluu mm. hahmojen monimuotoisuus, sillä Ethan Clade on kiinnostunut romanttisessa mielessä ystävästään Diazosta eikä hänen perheellään ole mitään ongelmaa asian kanssa. Minusta onkin hienoa, että Disney elokuvissa nähdään nykyään enemmän sateenkaariväkeä, vaikka Ethanin ja Diazon suhde olikin lähinnä sivuosassa. Myös muut päähahmot toimivat tarinassa mainiosti ja pidän siitä mihin suuntaan heitä on lähdetty kehittämään. 

Muita hyviä puolia elokuvassa on sen animointityyli. Pidän siitä, miten paljon tietokoneanimointi on kehittynyt Disney elokuvissa vuosien aikana. Myös musiikkipuoli on onnistunut ja elokuvan taustamusiikit sopivat täydellisesti niihin kohtiin, missä ne kuuluvat. Kaikkein eniten pidän elokuvan viimeisessä kohdassa kuullusta taustamusiikista. Ihmeellinen maailma ei siis ole musikaali, vaikka elokuvan alussa kuullaankin yksi laulu.  Vaikka pidänkin musikaalielokuvista, niin tähän elokuvaan laulut eivät välttämättä olisi sopineet, sillä kukaan hahmoista ei vaikuta sellaiselta, joka alkaisi yhtäkkiä laulamaan jostain. 

Ylihuomenna on ensimmäinen adventtisunnuntai, mikä tarkoittaa sitä, että silloin ilmestyy myös joulutarinan ensimmäinen osa. Se postaus olisi siis tulossa seuraavaksi. Kuten olen jo aiemmissa postauksissa sanonutkin, niin joulutarinan osien väleissä ei ilmesty muita postauksia. Siksi julkaisinkin luonnoksina olleet hahmoesittelyt jo tämän viikon alussa. Mutta tosiaan. Seuraava postaus on siis joulutarinan ensimmäinen osa ja samassa postauksessa kerron myös tarinan juonen.

keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Tadashi Hamada


Tadashi Hamada esiintyy elokuvassa Big hero 6. Hän on elokuvan päähenkilön Hiro Hamadan isoveli. Hiron ja Tadashin vanhemmat menehtyivät 10 vuotta ennen elokuvan tapahtumia, joten siksi veljekset asuvat Cass-tätinsä luona.

Tadashi nähtiin ensimmäisen kerran Big hero 6 elokuvan alussa, missä hän pelasti veljensä Yamalta, joka haastoi ihmisiä bottitaisteluihin ja syytti Hiroa huijaamisesta. Veljesten pakomatka loppui kuitenkin lyhyeen ja he joutuivat poliisiasemalle, mistä heidät tätinsä Cass haki heidät kotiin. Kotona Tadashi kyseenalaistaa Hiron päätöksen käyttää aikansa ottamalla osaa laittomiin bottitaisteluihin. Siitä huolimatta Tadashi lupaa viedä veljensä uuteen bottitaisteluun vielä samana iltana. Bottitaistelun sijaan Tadashi vie Hiron robotiikan laboratorioon, jossa opiskelee itse. Tadashi sanoo "välipysähdyksen" syyksi sen, että hänen on haettava yksi juttu, vaikka oikeasti hän yritti saada veljensä tekemään jotain järkevää elämällään. Laboratoriossa Tadashi esittelee Hirolle opiskelutoverinsa Gogon, Honey Lemonin ja Wasabin, sekä koulun maskottina toimivan Fredin. Lisäksi Tadashi näyttää Hirolle rakentamansa hoitajarobotti Baymaxin. Veljesten lähtiessä pois laboratoriosta Hiro kertoo haluavansa opiskelemaan veljensä kouluun. Tadashi kertoo, että päästäkseen opiskelemaan robotiikan laboratorioon Hiron on tehtävä jokin keksintö, joten Tadashi auttaa Hiroa sen tekemisessä. Hiron keksimät mikrobotit esitellään myöhemmin keksijämessuilla. Keksintö on menestys ja Hiro saa opiskelupaikan laboratoriosta. Kaikki lähtevät juhlimaan sitä Cassin kahvilaan, mutta Hiro ja Tadashi jäävät muiden jälkeen. Tunnelma on aluksi rauhallinen, mutta sitten veljekset kuulevat palohälyttimen soivat ja huomaavat laboratoriorakennuksen olevan tulessa. Saatuaan tietää professori Robert Callaghanin olevan rakennuksen sisällä Tadashi menee Hiron estelyistä huolimatta hakemaan professoria pois laboratoriosta, mutta rakennus räjähtää melkein heti Tadashin mentyä sisälle ja sen seurauksena Tadashi ja Callaghan menehtyvät. Myöhemmin Hiron saatua tietää Tadashin kuolleen turhaan Baymax yrittää saada Hiron luopumaan aikeestaan kostaa tulipalon aiheuttajalle. Baymax näyttää Hirolle Tadashin kuvaaman videon, jossa tämä testaa robotin toimivuutta useita kertoja, ja tämä saa Hiron luopumaan kostosuunnitelmistaan.

Tadashi on ihan kiva hahmo, mutta häneen ei ehdi muodostua minkäänlaista tunnesidettä lyhyen esiintymisajan vuoksi. Paras kohta, missä Tadashi esiintyy on se, missä Hiro katsoo hänen kuvaamaansa videota.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Daniel Henney
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Roope Salminen

tiistai 22. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Naveen


Naveen esiintyy elokuvassa Prinsessa ja sammakko ja lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hän on Maldonian valtakunnan prinssi, joka muuttuu sammakoksi noitatohtori Facilierin taian seurauksena.

Naveen nähtiin ensimmäisen kerran Prinsessa ja sammakko elokuvan alussa soittamassa ukuleleä New Orleansin asukkaille. Vähän myöhemmin Naveen ja hänen palvelijansa Lawrence tapasivat voodoo-tohtori Facilierin, joka kertoi olevansa tekemisissä henkimaailman asukkaiden kanssa. Facilier huijasi Naveenia, minkä seurauksena prinssi muuttui sammakoksi. Facilier vangitsi Naveenin ja muutti Lawrencen Naveenin näköiseksi. Noitatohtori oli tehnyt prinssin sormeen haavan talismaanillaan ja täyttänyt talismaanin Naveenin verellä. Naveen onnistui kuitenkin pääsemään pakoon. Hän tapasi Tianan, jota luuli prinsessaksi ja pyysi tältä suudelmaa, jolla muuttuisi takaisin ihmiseksi. Suudelma ei kuitenkaan toiminut, sillä sen seurauksena myös Tiana muuttui sammakoksi. Tiana ja Naveen lähtivät matkaan kohti rämettä tapaamaan voodoo-noita Mama Odieta, joka pystyisi perumaan loitsun. Matkalla kaksikko tapaa krokotiilin nimeltä Louis, joka haluaisi tulla ihmiseksi. Louis lupaa opastaa sammakoiksi muuttuneet Tianan ja Naveenin perille, mutta hän ei löydä oikeaa reittiä. Matkaan liittyy myös tulikärpänen nimeltä Ray, joka vie matkalaiset perille kohteeseensa. Siellä he tapaavat Mama Odien, joka kertoo Naveenille, ettei raha ole kaikki kaikessa. Lisäksi hän kertoo sen, että Tiana ja Naveen muuttuvat takaisin ihmisiksi, jos Naveen suutelee prinsessaa. Charlotte la Bouff on samana iltana Mardi Gras paraatin prinsessa, joten Charlotten antama suudelma voisi murtaa taian. Naveen oli ehtinyt rakastua Tianaan matkan aikana ja päätti kosia tätä, mutta päättikin mennä naimisiin Charlotten kanssa, jotta pystyisi antamaan Tianalle rahaa ravintolan perustamiseen. Naveen ehtii estää Charlotten ja Naveenia teeskentelevän Lawrencen häät, minkä jälkeen hän kertoo Charlottelle suunnitelmasta. Naveen kertoo Tianan olevan hänen Evangeline, minkä jälkeen Naveenin ja Charlotten keskustelua kuunnellut Tiana tulee esiin piilostaan ja kertoo omista tunteistaan Naveenia kohtaan. Charlotte lupaa suudella Naveenia ilman, että menee naimisiin tämän kanssa, mutta hän antoi suudelman liian myöhään, joten Tiana ja Naveen eivät muuttuneet ihmisiksi. Pian tämän jälkeen Louis tuo Facilierin liiskaaman ja kuolemaa tekevän Rayn heidän luokseen. Tulikärpäsen menehdyttyä Mama Odie vihkii Tianan ja Naveenin rämeellä. Suudeltuaan ensimmäisen suudelmansa avioparina Tiana ja Naveen muuttuvat takaisin ihmisiksi, sillä naimisiinmeno Naveenin kanssa oli tehnyt Tianasta prinsessan. Kaksikko menee myöhemmin naimisiin ihan virallisesti ja Tiana perustaa ravintolan, jossa Naveen ja Louis soittavat jazz-musiikkia.

Lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio juhlitaan sitä, että Disney-yhtiön perustamisesta on kulunut 100-vuotta. Naveen ja muut Disney-klassikoissa esiintyneet hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan juhlapäivän kunniaksi. Ennen kuvan ottamista he laulavat laulun Tähti toiveen toteuttaa.

Naveen on ihan kiva hahmo, mutta hän ei pääse lempihahmoihini. Paras kohta, missä Naveen esiintyy on se, missä hän ja Tiana muuttuvat ihmisiksi.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Bruno Campos
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Reino Nordin

maanantai 21. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Ernesto de la Cruz


Ernesto de la Cruz esiintyy elokuvassa Coco. Hän oli elinaikanaan kuuluisa muusikko, joka esiintyi myös elokuvissa. De la Cruz kuoli jäämällä valtavan kirkonkellon alle.

Ernesto de la Cruz nähtiin ensimmäisen kerran Coco elokuvan alussa, jossa elokuvan kertojana toimiva Miguel kertoi Erneston urasta ja elämästä. Myöhemmin kirouksen seurauksena Kuolleiden maahan päätynyt Miguel salakuljettautui de la Cruzin torniin pyytämään mieheltä siunausta, jolla kirouksen saisi kumottua. Miguelin kirouksen kumoamiseen tarvitaan sukulaisen siunaus ja Miguel uskoi olevansa de la Cruzin lapsenlapsenlapsenlapsi. Ennen siunauksen antoa Ernesto esitteli Miguelin ystävilleen ja oli iloinen isoisovaariudestaan. Silloin kun Ernesto oli antamassa siunausta Miguelille Héctor saapui paikalle ja muistutti Miguelia heidän kahden välisestä sopimuksesta, jonka mukaan Héctor vie Miguelin isoisovaarinsa luokse sillä ehdolla, että Miguel laittaa Héctorin kuvan alttarille elävien maassa. Tämän jälkeen Héctor alkoi kertoa ajasta, jolloin hän ja de la Cruz olivat ystäviä. Ernesto ja Héctor olivat lähteneet Meksikon kiertueelle, jossa he esittivät Héctorin kirjoittamia lauluja. Jossain vaiheessa Héctorille alkoi tulla koti-ikävä ja hän halusi lopettaa kiertueen omalta osaltaan. Ernesto ehdotti, että he joisivat drinkit ennen Héctorin lähtöä ja juomisen yhteydessä Ernesto sanoi kääntävänsä kivet ja kannot ystävänsä vuoksi. Erneston saattaessa ystäväänsä juna-asemalle Héctorin vatsaan alkoi sattua. Ernesto sanoi sen johtuvan chorizo-makkarasta aiheutuneesta ruokamyrkytyksestä. Tämän jälkeen Héctor kaatui maahan ja heräsi myöhemmin Kuolleiden maassa, joten de la Cruz oli myrkyttänyt Héctorin ja vienyt tämän laulut. Ernesto yritti pelastaa tilanteen sanomalla, että Héctor olisi sekoittanut elokuvat ja todellisuuden, sillä de la Cruzin tähdittämässä elokuvassa Don Hidalgon puhe nähdään lähes täysin samanlainen kohtaus, kuin millaiseksi Héctor oli kuvaillut hänen ja Erneston viimeistä tapaamista. Tajuttuaan vanhan ystävänsä pettäneen hänet Héctor hyökkäsi Erneston kimppuun, mutta Ernesto lähetti hänet kuiluun. Tämän jälkeen Miguel muistutti Ernestoa siunauksesta, mutta Ernesto lähetti myös Miguelin kuiluun. Myöhemmin kuilusta pois päässeet Miguel ja Héctor lähtivät muiden kuolleiden Riverojen kanssa hakemaan Héctorin valokuvaa Ernestolta. Tässä välissä Miguelille oli myös selvinnyt, että hänen oikea isoisovaarinsa ei olekaan Ernesto de la Cruz, vaan Héctor. Imelda onnistui saamaan valokuvan Ernestolta, mutta hän päätyikin vahingossa esiintymislavalle, johon Erneston oli tarkoitus mennä. Imelda onnistui pakenemaan lavalta kuva mukanaan, vaikka Ernesto yrittikin estää häntä. Myöhemmin Imeldan yrittäessä antaa Miguelille siunausta Ernesto esti Miguelia pääsemästä kotiin, sillä tiesi, että poika tulisi paljastamaan de la Cruzin salaisuuden, jos pääsisi takaisin elävien maahan. Rosita ja Victoria käynnistivät videokameran ja tällä tavalla Erneston todellinen luonne selvisi kaikille. Tämän jälkeen Pepita heitti de la Cruzin kellotorniin, jossa tämä jäi putoavan kellon alle. Aivan kuin aikoinaan elävien maassa. Miguelin palattaua kotiin, Erneston luonne selvisi myös eläville.

Ernesto de la Cruz on aluksi neutraali hahmo, mutta myöhemmin hän alkaa mennä hahmona huonompaan suuntaan. Paras kohta, missä Ernesto esiintyy on se, missä hän jää kirkonkellon alle elävien maassa.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Benjamin Bratt (dialogi, lauluääni laulussa Mua muistathan)   Antonio Sol (laulu)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Waltteri Torikka

sunnuntai 20. marraskuuta 2022

Parhaat lapsihahmot

Tänään vietetään lapsen oikeuksien päivää ja aion julkaista sen kunniaksi uuden top-listan. Ja mikä olisikaan parempi aihe kuin lapset. Tässä listauksessa pääsette näkemään minun suosikkini Disneyn lapsihahmoista. Olen ottanut tähän listaukseen myös sellaisia lapsia, jotka vanhenevat elokuvansa aikana. Mennäänpä sitten itse listaukseen.


Teksti sisältää juonipaljastuksia


10. Vaiana

Vaiana nähdään elokuvansa alussa ihan pienenä lapsena kuuntelemassa isoäitinsä Talan kertomusta äitisaari Te Fitistä. Vaiana nähdään elokuvan Saarella kappaleen aikana myös vähän isompana lapsena, mutta otin tähän kuvan kohdasta, joka nähdään ennen kyseistä laulua. Lapsi-Vaianassa pidän eniten hänen innokkuudestaan sekä siitä, miten hän suhtautuu isoäitiinsä. Vaianan rakkaus merta kohtaan oli syttynyt jo hänen varhaislapsuudessaan.


9. Mirabel

Mirabel nähdään lapsena Encanton alussa, missä Abuela kertoo hänelle tarinaa perheen ihmeestä Mirabelin viidentenä syntymäpäivänä juuri ennen tämän epäonnistunutta lahjaseremoniaa. Lapsi-Mirabel nähdään myös myöhemmin elokuvan aikana. Pidän siitä, että Mirabelilla ja Abuelalla oli läheiset välit ennen Mirabelin lahjaseremoniaa, mutta se saa minut enemmän surulliseksi. Surullisuus johtuu siitä, että Abuela alkaa kohdella Mirabelia huonosti, kun tämä ei saanutkaan lahjaa. Jos en tietäisi miten huonosti Abuela kohtelee Mirabelia Encanton aikana, niin elokuvan alku ei olisi niin surullinen kuin millaisena koen sen.


8. Miguel

Miguel esiintyy elokuvassa Coco. Hän kuuluu Riverojen suutariperheeseen, mutta ei halua elättää itseään sillä alalla. Miguel rakastaa musiikkia ja haluaisi luoda siitä uran itselleen, mutta haaveen esteenä on hänen sukunsa musiikkivastaisuus. Siitä huolimatta Miguel on opetellut soittamaan kitaraa katsomalla vanhoja videoita idolistaan Ernesto de la Cruzista. Musiikki on mennyt Miguelilla välillä jopa perheen edelle ja hän halusi kovasti osallistua Kuolleiden päivän kykykilpailuun Abuelitan vastusteluista huolimatta. Kykykilpailuun osallistuminen johti lopulta kuolleelta varastamiseen, minkä seurauksena Miguel kirottiin.


7. Judy 

Judy Hopps nähdään Zootropoliksen alussa lapsena esittämässä näytelmää peto- ja saaliseläinten historiasta ja myöhemmin puolustamassa ystäviään kiusaajilta. Judyn haave poliisin ammatista on syntynyt jo tämän lapsuudessa, mutta yhteiskunnan asettamat ennakkoluulot liittyen pupupoliiseihin ovat vaikeuttaneet Judyn pääsemistä tavoitteeseensa. Edes vanhemmat eivät kannusta Judya tämän haaveissa. Siitä huolimatta hän on erittäin päättäväinen ja uskoo saavuttavansa unelmansa vielä joskus. Ja saavuttikin.


6. Riley 

Riley esiintyy elokuvassa Inside out. Hän muuttaa elokuvansa aikana Minnesotasta San Franciscoon yhdessä vanhempiensa kanssa. Muuton seurauksena Rileyn elämä muuttuu paljon, sillä kaikki vanhat asiat ovat jääneet vanhaan kotiin. Muutoksesta huolimatta Riley yrittää pysyä positiivisena ja jatkaa elämäänsä. Parasta Rileyssa on hänen kekseliäs luonteensa. Rileya voisi melkein sanoa jo varhaisteiniksi, sillä hänessä esiintyy Inside outin aikana jonkin verran murrosiän ensioireita. Toisaalta Riley on elokuvansa tapahtumien aikaan 11-vuotias, joten lasken hänet vielä lapseksi, sillä se on kolmetoista eli thirTEEN, mistä se teini-ikä alkaa.


5. Ruu

Ruu on Nalle Puh elokuvissa esiintyvän Kengun lapsi. Ruu on erittäin kekseliäs ja seikkailunhaluinen, mistä johtuen hän osallistuu ystäviensä seikkailuihin erittäin mielellään. Ruun parhaita luonteenpiirteitä ovat hänen avoimuutensa ja avarakatseisuus, sillä Ruu oli ensimmäinen, joka ymmärsi, etteivät möhköfantit ole ilkeitä. Ruussa on myös jonkin verran kapinallisuutta, mikä tekee hänestä vähän ärsyttävän, mutta kuitenkin hyvällä tavalla. En ole varma voiko joku olla hyvällä tavalla ärsyttävä, mutta minun mielestäni Ruu on juuri sellainen.


4. Rasmus

Rasmus on Up elokuvassa esiintyvä partiopoika. Rasmuksen partiovyöstä puuttuu vanhusten auttamiseen liittyvä merkki, joten siksi hän yrittää auttaa Carlia jollain tavalla. Rasmus on aluksi ärsyttävä, mutta mitä enemmän häneen ehditään elokuvan aikana syventyä, niin sitä vähemmän hänessä on ärsyttäviä piirteitä. Rasmuksen vanhemmat ovat eronneet eikä poika ole päässyt viettämään aikaa isänsä kanssa sen jälkeen kun tämä alkoi seurustella uuden naisen kanssa. Parasta Rasmuksessa on se, että hän yrittää aina toimia oikealla tavalla.


3. Dot

Dot esiintyy elokuvassa Ötökän elämää. Hän on muurahaiskuningattaren nuorempi tytär ja prinsessa Attan pikkusisko. Dot haluaisi päästä lentämään, mutta on muiden mielestä vielä liian pieni käyttämään siipiään. Tämä ei ole kuitenkaan lannistanut Dotia lopullisesti ja hän pääsee kuin pääseekin kokeilemaan siipiään elokuvan aikana ihan kirjaimellisesti. Pidän erittäin paljon siitä, miten hyvin Dot tulee toimeen Flikin kanssa. Kaksikon välinen ystävyys on erittäin tasapuolinen ja pidän myös siitä, miten he tsemppaavat toisiaan Ötökän elämää elokuvan aikana.


2. Arlo

Arlo esiintyy elokuvassa Kunnon dinosaurus. Hän on apatosaurus-perheen nuorin lapsi. Vaikka Arlon muna olikin kaikista isoin, niin siitä huolimatta hän on aina ollut pienempi kuin sisaruksensa. Arlo on arka ja pelkää monia asioita, kuten esihistoriallisia kanoja, joita hänen olisi tarkoitus ruokkia. Kunnon dinosaurus elokuvan aikana Arlon rohkeus joutuu koetukselle isän kuoleman ja kauas kotoa joutumisen myötä. Kotimatkansa aikana Arlo saa kasvatettua rohkeuttaan ja suoriutuu kohtaamistaan haasteista.


1. Antonio

Silloin kun aloin suunnitella tätä listaa, niin ainoa asia, minkä tiesin varmasti oli se, että minun on ihan pakko ottaa Antonio mukaan tähän. Aluksi en ollut varma mihin kohtaan listaa hän sijoittuisi, mutta mitä enemmän mietin ketä hahmoja ottaisin tähän, niin sitä varmempi olin siitä, että Antonion on oltava ensimmäisellä sijalla. Antonio kuuluu taianomaiseen Madrigalin perheeseen ja hänellä on kyky puhua eläimille. Ennen lahjaseremoniaansa Antonio asui lastenhuoneessa, missä hänen kanssaan asui myös hänen serkkunsa Mirabel, joka on Madrigalien ainoa jälkeläinen, joka ei ole saanut taianomaista lahjaa. Antonio välittää Mirabelista ja toivoo, että tällä olisi oma ovi. Ei siksi, että hän pitäisi serkkuaan vähemmän erityisenä, vaan siksi, ettei halua Mirabelin tuntevan itseään ulkopuoliseksi. Vaikka Antonio onkin ujo, niin siitä huolimatta hän näkee hyvät puolet kaikissa elävissä olennoissa. Lisäksi Antonio tuli toimeen Brunon kanssa heti ensitapaamisella, sillä oli kuullut rotilta, ettei Bruno ole oikeasti sellainen kuin ihmiset ovat väittäneet. 


Siinä oli siis minun top-listani Disneyn lapsihahmoista. Kertokaa kommenteissa miltä teidän listanne näyttäisivät.

Menen ensi viikon lopulla katsomaan uusimman Disney klassikon Ihmeellinen maailma ja aion kirjoittaa arvostelun kyseisestä elokuvasta. Viikon kuluttua on ensimmäinen adventtisunnuntai ja silloin ilmestyy joulutarinan ensimmäinen osa. Ennen sitä ja elokuva-arvostelua ilmestyy kuitenkin kolme hahmoesittelyä. Ne ovat olleet pitkään luonnoksina ja haluan saada ne julkaistua ennen joulutarinaa. Joulutarinan osien välissä ei ilmesty muita postauksia.

lauantai 19. marraskuuta 2022

Parhaat mieshahmojen soolot

Julkaisin naistenpäivänä top-listan Disneyn naishahmojen soolokappaleista ja aion nyt miestenpäivänä julkaista top-listan Disneyn mieshahmojen soolokappaleista. Mieshahmoilla on Disney elokuvissa huomattavasti vähemmän soolokappaleita kuin naishahmoilla, joten olen tehnyt tässä listauksessa vähän poikkeuksia. Mennäänpä sitten listaukseen.


Teksti sisältää juonipaljastuksia10. One jump ahead (reprise)/Askelta edellä (repriisi)

Tämä laulu ei ole kovinkaan muistettava ja se onkin yksi syy siihen, miksi tämä pääsi (tai joutui) viimeiselle sijalle. Laulu alkaa alakuloisissa tunnelmissa, mutta muuttuu pian toiveikkaaksi. Jos Aladdin elokuvasta pitäisi valita huonoin laulu, niin se olisi tämä, sillä unohdan tämän laulun olemassaolon useasti.


9. Heaven's light/Taivaan valot

Quasimodo on asunut koko ikänsä kellotornissa eikä ole saanut poistua sieltä, sillä Frollo on sanonut Quasimodon olevan ruma ja muotopuoli eikä kukaan huoli häntä seuraansa. Kappaleen aikana Quasimodo kertoo haluavansa päästä näkemään taivaan kellotorninsa ulkopuolelta katsottuna ja olla yhdessä Esmeraldan kanssa. Laulu on haikeudestaan huolimatta onnellinen. Pidän myös laulun tunnelmasta ja Quasimodon toiveikkuudesta.


8. Strangers like me/Sano pois

Tarzanin laulut ovat kertojan laulamia, joten kukaan hahmoista ei ole saanut omaa sooloa. Otin tämän laulun mukaan tähän listaan siksi, että se tuo Tarzanin ajatukset esille, vaikkei hän laula itse. Tarzan on tavannut Janen, professori Porterin ja Claytonin, jotka ovat tulleet tutkimusmatkalle viidakkoon. Laulun aikana Tarzan tekee heihin lähempää tuttavuutta, minkä seurauksena hänen ja Janen suhde syvenee. Lisäksi Tarzan oppii asioita ihmisistä ja heidän tavoistaan.


7. One song/Syömmeni laulu

Lumikki oli laulanut linnuille kaivon luona ja toivonut tapaavansa elämänsä rakkauden. Prinssi oli kuullut Lumikin laulun ja tullut tämän luokse kaivolle. Lumikki säikähtää prinssiä ja pakenee sisälle linnaan. Prinssi yrittää saada Lumikin tulemaan pois piilosta ja alkaa laulaa tätä laulua. Kuunnellessaan prinssin laulua Lumikki uskaltautuu kurkkimaan tätä piilopaikastaan. Vaikka prinssiin ei ehditä syventyä elokuvan aikana lähes ollenkaan, niin tämä laulu kuvaa erittäin hienosti hänen ja Lumikin välistä romanssia.


6. Les poissons

Kokki Louis on valmistamassa ateriaa Erikille, Kristianille ja ihmiseksi muuttuneelle Arielille. Laulun aikana Louis kertoo miten paljon rakastaa kalaruokien kokkaamista. Laulussa päästään näkemään myös Sebastian, jota Louis yrittää saada mukaan ateriaansa, mutta rapu onnistuu kuitenkin pakenemaan. Minusta on huvittavaa katsoa, kun Louis jahtaa Sebastiania, mutta siitä huolimatta minun käy sääliksi Sebastiania.


5. Out there/Tuolla

Quasimodo haluaisi päästä käymään ulkona ja kommunikoida kellotornista näkemiensä ihmisten kanssa. Tämän laulun aikana Quasimodo kertoo, että hänestä olisi hienoa viettää edes yksi päivä ulkona ihmisten kanssa. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten Quasimodon haavetta korostetaan. Myös tunnelma on luotu erittäin toimivaksi. Tämä kappale on tapahtumiltaan vaarallinen, mikä johtuu siitä, mitä Quasimodo tekee sen aikana. Jos minä lähtisin kiipeilemään/juoksemaan/hyppelemään tuolla tavalla jossain korkealla, niin seurauksena olisi täysin varma kuolema. Eikö Quasimodoa pelottanut ollenkaan? Minulla on korkeanpaikankammo (tosin tämä riippuu siitä, millainen korkea paikka on kyseessä), joten en uskaltaisi olla Quasimodon asemassa. Varsinkaan tuossa kuvassa.


4. You're welcome/Ei kestä

Vaianan on tarkoitus etsiä puolijumala Maui ja tuoda hänet meren yli palauttamaan Te Fitin sydänkivi. Purjehdusmatkansa aikana Vaiana päätyy eräälle saarelle, missä Maui on ollut vankina tuhat vuotta. Maui yrittää saada Vaianan veneen itselleen ja purjehtia sillä pois vankilastaan, joten siksi hän harhauttaa Vaianaa kertomalla tälle tekemistään urotöistä, joiden seurauksena hän on saanut tatuointeja iholleen. Vaikka Mauin itsekeskeisyys pistääkin vähän ärsyttämään, niin siitä huolimatta Ei kestä on yksi parhaimmista Disney lauluista ja pidän erityisesti räppiosuudesta.


3. I'm still here/Tänne jään

Jim Hawkins on matkalla kohti Aarreplaneettaa yhdessä John Silverin ja tämän miehistön kanssa. John Silver määrää Jimin siivoamaan matkustusvälinettä ja tiskaamaan astioita. Jim tehdessä hänelle annettuja tehtäviä pääsemme syventymään hänen persoonaansa kunnolla. Jimin isä ei ole ollut pojalleen läsnä ja lähti lopulta pois, joten siksi Jimillä ei ole ollut kunnollista miehen mallia. Vaikka Jim ei laulakaan tätä laulua, niin hänen ajatuksensa tulevat esille, minkä vuoksi kappale pääsi mukaan tähän listaukseen.


2. Go the distance/Saavutan voiton

Herkules on aina tuntenut itsensä erilaiseksi kuin muut, mistä johtuen hän ei ole löytänyt omaa paikkaansa maailmassa. Pidän tässä laulussa eniten siitä, miten Herkuleksen luonne korostuu sen aikana. Muita hyviä puolia laulussa ovat sen aikana vallitseva tunnelma sekä se, että laulu voimistuu loppua kohti mentäessä. Ainoa huono puoli laulussa on lievä haikeus, mutta se on ymmärrettävää elokuvan juonen kannalta.


1. Lost in the woods/Eksynyt oon/Láhpposis nu

Kristoff on yrittänyt kosia Annaa, mutta kosimiseen on tullut aina jotain esteitä. Neljännen kosintayrityksen jälkeen Kristoff saa tietää, että Anna on lähtenyt jatkamaan matkaa Elsan ja Olafin kanssa. Kristoff on surullinen siitä, että hänet jätettiin jälkeen ja pelkää, että he ovat kasvamassa erilleen Annan kanssa. Pidän siitä, että Kristoffin tunteet Annaa kohtaan korostuvat tämän laulun aikana. Olen kertonut aiemmin, että englanninkielinen versio tästä laulusta olisi paras, mutta pidän laulusta yhtä paljon myös suomeksi ja saameksi. Olen myös kertonut, että tämä laulu paranee kuuntelukertojen mukaisesti ja se pitää edelleen paikkansa.


Siinä oli siis minun top-listani Disneyn mieshahmojen soolokappaleista. Kertokaa kommenteissa mitä lauluja teidän listoillanne olisi.

torstai 17. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Kristoff


Kristoff esiintyy elokuvissa Frozen ja Frozen 2 sekä lyhytelokuvissa Frozen kuumetta, Olafin jouluinen seikkailu ja Olipa kerran elokuvastudio. Hän myy jäätää työkseen yhdessä poroystävänsä Svenin kanssa

Kristoff nähtiin ensimmäisen kerran ensimmäisen Frozen elokuvan alussa lapsena rikkomassa jäätä ja myöhemmin peikkoäiti Bulda adoptoi Kristoffin ja Svenin. Vuosia tuon jälkeen aikuiseksi kasvanut Kristoff nähtiin Arendellessa yhdessä Svenin kanssa joitakin hetkiä ennen Elsan kruunajaisia syömässä porkkanaa. Myöhemmin Elsan tehtyä vahingossa ikitalven Arendelleen Kristoff yritti ostaa porkkanoita ja talvivarusteita Samoaja Tammisen kauppa-asemalta, mutta hänen rahansa eivät riittäneet. Kristoffin kutsuttua Tammista kiskuriksi, Tamminen heitti Kristoffin ulos. Anna osti porkkanat ja talvivarusteet Kristoffille ja pyysi tätä viemään hänet Pohjoisvuorelle, jossa uskoi Elsan olevan. Anna, Kristoff ja Sven lähtivät matkaan ja matkan aikana Anna kertoi hänen ja Elsan riidasta liittyen Annan ja Hansin kihlautumiseen, minkä Kristoff kyseenalaisti, sillä kenenkään kanssa ei voi mennä kihloihin päivän tuntemisen jälkeen. Kristoff kertoi myös, että hänellä on ystävinä lemmentohtoreita. Paetessaan susia rotkon yli Kristoffin reki putosi rotkoon ja räjähti, joten he joutuivat matkaansa kävellen. Kolmikon matkaan liittyi myöhemmin Elsan loihtima puhuva lumiukko Olaf, joka vei heidät Elsan jääpalatsille. Anna pyysi ystäviään odottavan ulkopuolella, jotta hän voisi jutella Elsan kanssa kahdestaan. Myöhemmin Elsan jäädytettyä vahingossa Annan sydämen Kristoff ja Olaf tulivat sisälle jääpalatsiin, mutta Elsa ajoi heidät ulos loihtimalla Vaahtokarkki nimisen lumihirviön. Ystävykset pakenivat lumihirviötä ja putosivat sen seurauksena alas kalliolta. Tämän jälkeen Kristoff huomasi Annan hiusten alkavan vaaleta Elsan taian seurauksena. Kristoff vei Annan lemmentohtorien luokse, sillä oli nähnyt heidän parantavan ihmisiä aiemminkin. Myöhemmin Anna ja Olaf saivat tietää lemmentohtorien olevan peikkoja. Peikot luulivat Annaa Kristoffin tyttöystäväksi ja yrittivät saada kaksikkoa menemään naimisiin huolimatta siitä, että Anna oli kihloissa Hansin kanssa. Annan hiukset alkoivat kuitenkin vaaleta lisää ja Peikkopappa sanoi, että vain tosirakkauden teko voi sulattaa jäätyneen sydämen. Kristoff lähtee viemään Annaa takaisin Arendelleen, sillä Hansin antama suudelma voisi pelastaa Annan. Vietyään Annan perille Kristoff ja Sven lähtevät pois Arendellesta, mutta palaavat myöhemmin takaisin huomattuaan lumimyrskyn voimistuneen. Tavoitettuaan Annan Kristoff yrittää päästä antamaan hänelle tosirakkauden pelastavan suudelman, mutta Anna huomaa Hansin yrittävän surmata Elsaa miekallaan ja päättääkin pelastaa siskonsa itsensä sijasta. Anna jähmettyy ikijäähän juuri ennen kun miekan terä osuu häneen, mutta alkaa myöhemmin sulaa, sillä Annan uhrautuminen Elsan puolesta oli pelastava tosirakkauden teko. Myöhemmin Elsan palautettua kesän takaisin Arendelleen Anna antoi Kristoffille uuden reen entisen rikkoutuneen tilalle. Kristoff ei aluksi suostunut ottamaan rekeä vastaan, mutta Anna vaati häntä ottamaan sen, sillä Elsa oli tehnyt Kristoffista Arendellen virallisen jäämestarin ja jakelijan. Kristoff otti uuden rekensä vastaan, minkä jälkeen hän ja Anna vaihtoivat ensimmäisen suudelmansa.

Frozen kuumetta lyhytelokuvassa Kristoff, Olaf ja Sven auttoivat Elsaa Annan syntymäpäiväjuhlien järjestelyissä. Myöhemmin Kristoff, Olaf ja Sven veivät Elsan aivastuksista syntyneet lumipallerot jääpalatsiin Vaahtokarkin luokse. 

Lyhytelokuvassa Olafin jouluinen seikkailu Kristoff ja muut viettävät joulua Arendellessa ensimmäistä kertaa porttien sulkeutumisen jälkeen. Kyläläisten lähdettyä kotiinsa joulukellon soiton jälkeen huolimatta Annan ja Elsan järjestämistä yllätysjuhlista Kristoff piristi siskoksia peikkojen jouluperinteellä, joka kertoi Rähmäpää nimisestä peikosta. Myöhemmin valmistaessaan perinteeseen kuuluvaa rähmissoppaa Sven yritti kertoa Olafin eksyneen metsään ja joutuneen susien jahtaamaksi. Kristoff ei ymmärtänyt mitä Sven yritti kertoa, mutta Anna ja Elsa ymmärsivät, joten kaikki lähtivät etsimään Olafia. Olafin löydyttyä kaikki päättivät julhia joulua metsässä ja Arendelle sai uuden jouluperinteen. 

Frozen 2 elokuvan alussa saadaan tietää, että Kristoff aikoo kosia Annaa. Ystävysten yhteisen peli-illan jälkeen Kristoff yritti kosia Annaa, joka oli huolissaan Elsan käytöksestä pelin loppupuolella ja meni katsomaan onko tällä kaikki hyvin, joten Kristoff ei ehtinyt suorittaa kosintaansa. Myöhemmin Arendellen väen paettua maavyöryä kallioille ystävykset lähtivät Lumottuun metsään etsimään Elsan kuuleman äänen lähdettä. Kristoff yritti kosia Annaa matkan aikana ja myöhemmin vielä metsässä, mutta ei onnistunut siinä. Myöhemmin he tapasivat metsän asukkaita sekä metsään vangiksi jääneitä Arendellen sotilaita, kunnes tulen henki hyökkäsi. Anna yritti hakea Elsaa pois liekkimerestä, mutta Kristoff ja Sven veivät Annan turvaan. Kristoff kertoi Lumotussa metsässä asuvalle Reidarille aikeestaan kosia Annaa. Reidar kertoi, että Lumotussa metsässä on huikea tapa kosia ja kertoi Kristoffille miten se pitää tehdä. Saatuaan kosintaan liittyvät asiat valmiiksi Kristoff huomasi lähestyvän hahmon, jota luuli Annaksi ja aloitti kosimisen. Hahmo ei ollutkaan Anna, vaan Jelena, joka kertoi Annan lähteneen jatkamaan matkaa Elsan ja Olafin kanssa. Myöhemmin Kristoff pelasti Annan järkäleen alle liiskaantumiselta ja vei tämän padolle, jonka tuhoaminen vapauttaisi Lumotun metsän. Padon tuhoutumisen jälkeen ja Elsan ja Olafin palattua elävien kirjoihin Kristoff kosi Annaa, joka vastasi myöntävästi. Kosinnan jälkeen koko porukka (paitsi Elsa) palasi takaisin Arendelleen.

100-vuotta täyttänyttä Disney-yhtiötä juhlistavassa lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan. Hahmojen kokoontuessa kuvauspaikalle Kristoff pyytää Dalmatialaispentuja tulemaan mukaansa ja sanoo, että he saisivat painajaisia katsomastaan tv-ohjelmasta.

Kristoff on yksi onnistuneimmista Disney hahmoista. Pidän erittäin paljon Annan ja Kristoffin parisuhteesta. Paras kohta, jossa Kristoff esiintyy on se, missä hän kosii Annaa.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Tyree Brown (lapsena)   Jonathan Groff (aikuisena)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Juhana Vaittinen (lapsena)    Axl Smith (2013-2015)    Antti Lang (Olafin jouluinen seikkailu)    Petrus Kähkönen (Frozen 2 ja Olipa kerran elokuvastudio)
Saamenkielinen ääninäyttelijä: Vegard Bjørsmo
Näyttelijä: Jelani Alladin (musikaali)

keskiviikko 16. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Risto Reipas


Risto Reipas (englanniksi Christopher Robin) on Nalle Puh elokuvissa ja tv-sarjoissa esiintyvä poika. Risto Reipas nähdään myös lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hän toimii usein järjen äänenä Puolen Hehtaarin metsän asukkaille. Risto perustuu Nalle Puh kirjailija A. A. Milnen omaan poikaan Christopher Robin Milneen. 

Risto Reipas nähtiin ensimmäisen kerran ensimmäisen Nalle Puh elokuvan alussa, jossa Puh lainasi häneltä ilmapalloa voidakseen hakea hunajaa. Risto nähtiin myöhemmin vetämässä Puhia Kaninkolosta. Risto nähdään myös silloin kun Puolen Hehtaarin metsässä oli tulva. Elokuvan lopussa Risto lupasi Puhille, ettei unohda tätä edes 100-vuotiaana. 

Elokuvassa Nalle Puh ystävää etsimässä saadaan tietää, että Risto on aloittanut koulun eikä sen vuoksi ehdi käymään Puolen Hehtaarin metsässä yhtä usein kuin ennen. Hän oli jättänyt ystävilleen viestin, mutta he tulkitsivat sen väärin ja luulivat Riston olevan pulassa. Väärinkäsitys kuitenkin korjaantui elokuvan lopussa.

Nalle Puhin uudet seikkailut tv-sarjan tapahtumat tapahtuvat välillä Risto Reippaan kotona. Sarjassa päästään näkemään myös Riston äiti. 

Elokuvissa Tiikerin oma elokuva, Nasun suuri elokuva ja Nalle Puh ja Möhköfantti Ristolla on pieni rooli. Hän esiintyy kyseisissä elokuvissa vain muutamassa kohdassa. 

Tv-sarjassa ystäväni Tiikeri ja Nalle Puh Risto on antanut pehmolelunsa Emmille. Risto esiintyy sarjassa muutaman kerran.

Risto Reipas nähtiin vuoden 2011 Nalle Puh elokuvassa auttamassa Ihaan hännän etsinnässä. Myöhemmin hän palkitsee Ihaan oikean hännän löytäneen Puhin valtavalla hunajapurkilla.

Live action elokuvan Risto Reipas ja Nalle Puh alussa Risto kertoo aloittavansa uudessa koulussa eikä sen vuoksi pääse enää käymään Puolen Hehtaarin metsässä. Prologin jälkeen tarinassa kuluu useampi vuosi, joiden aikana tapahtuu paljon asioita. Aluksi Riston isä kuolee ja myöhemmin Risto tapaa Evelynin. Risto ja Evelyn menevät naimisiin ja saavat tyttären nimeltä Madeline, joka tapasi isänsä ensimmäisen kerran vasta 3-vuotiaana, sillä Risto oli Madelinen syntymän aikaan sodassa. Työstä alkaa tulla Ristolle tärkeämpää kuin perhe ja ystävät ja hän jättääkin Evelynille ja Madelinelle lupaamansa mökkiviikonlopun väliin töiden vuoksi. Myöhemmin puistossa ollessaan Risto tapaa Nalle Puhin, joka kertoo hukanneensa kaikki ystävänsä. Risto ja Puh lähtevät Sussexiin mökille, jonka takana olevan puun kautta Risto on päässyt käymään Puolen Hehtaarin metsässä. Puhin avulla Risto saa mielikuvituksensa takaisin ja sen seurauksena metsä alkaa taas kukoistaa ja kaikki sen asukkaat palaavat takaisin. Myöhemmin töissä ollessaan Risto saa tietää Madelinen kadonneen. Hänet onnistutaan kuitenkin löytämään ja samalla Risto luopuu työnarkomaniastaan. Elokuvan lopussa Risto on tuonut Evelynin ja Madelinen Puolen Hehtaarin metsään.

Sata vuotta täyttänyttä Disney-yhtiötä juhlistavassa lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Risto Reipas ja monet muut Disney-hahmot päättävät juhlia yhtiön merkkipäivää ryhmäkuvalla. Hahmojen alkaessa kokoontua kuvauspaikalle Risto vetää Nalle Puhin ulos taulustaan yhdessä Kengun ja Ihaan kanssa.

Risto Reipas on ihan ok hahmo. Hänen roolinsa on Nalle Puh ohjelmissa sen verran pieni, ettei minulla ole hänestä selkeää mielipidettä. Tämän vuoksi en osaa sanoa Riston parasta esiintymistä, mutta pidän hänen ja Nalle Puhin yhteisistä kohdista. 

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Bruce Reitherman (Nalle Puh ja hunajapuu)  Jon Walmsley (1968-1977)   Timothy Turner (1974)   Kim Christianson (1981, 1983)   Tim Hoskins (1988-1991)   Edna Gross (1991)   Brandy Bluhm (1997-1999)  Tom Attenborough (2000)   Paul Tiesler (2001)   William Green (2002)   Jeff Bennett (2002, laulu)   Tom Wheatley 2003)   Kath Soucie (2003, laulu)  Struan Erlenborn (2007-2010)   Jack Boulter (2011)   Oliver Bell (2017)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Ritva Lehtelä (1960-luku)  Christopher Romberg (1990-luvun alku)  Tuomas Oksanen (1990-luvun loppu)   Santeri Kaleva (Tiikerin oma elokuva)   Felix von Renteln (Nasun suuri elokuva)   Miika Vintturi (Ystäväni Tiikeri ja Nalle Puh)   Miro Widell (2011)   Roni Vesala (2018, lapsena)  Paavo Kerosuo (2018, aikuisena)
Näyttelijä: Paul Tiesler (Nalle Puhin sydämellisiä tarinoita)  Orton O'Brien (2018, lapsena)  Ewan McGregor (2018, aikuisena)

tiistai 15. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Baymax


Baymax esiintyy elokuvassa Big hero 6, elokuvalle jatkoksi tehdyssä tv-sarjassa ja lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio. Hän on Tadashin rakentama hoitajarobotti. Baymax käynnistyy, kun joku sanoo au ja sammuu, kun ihminen sanoo olevansa tyytyväinen hoitoonsa.

Baymax nähtiin ensimmäisen kerran Big hero 6 elokuvan alkupuolella, kun Tadashi esitteli tämän veljelleen Hirolle. Myöhemmin veljensä kuolemasta masentunut Hiro käynnistää Baymaxin vahingossa. Baymax huomaa Hiron mikrobotin pyrkivän johonkin ja lähtee selvittämään mihin se on matkalla. Hiro lähtee Baymaxin perään ja kaksikko päätyy erääseen tehdasrakennukseen, jossa valmistetaan Hiron keksimiä mikrobotteja. Paetessaan rakennuksesta Hiro ja Baymax näkevät kabuki-naamioon pukeutuneen miehen. Myöhemmin he käyvät poliisiasemalla kertomassa asiasta, mutta poliisi ei usko Hiron kertomusta. Hiro tajuaa, että heidän on otettava naamiomies kiinni omin avuin, joten hän tekee Baymaxille kortin, joka sisältää karateliikkeitä. Kaksikko päätyy satamaan ja kohtaa siellä naamiomiehen, mutta Fred, Honey Lemon, Gogo ja Wasabi tulevat paikalle, sillä Baymax oli soittanut heille aiemmin. He pakenevat naamiomiestä Wasabin autolla, mutta auto päätyy mereen. He onnistuvat pelastumaan ja menevät lämmittelemään Fredin kartanoon. Kartanossa Hiro kertoo aikovansa päivittää Baymaxin sensorin ja luo samalla supersankariasut myös muille sekä itselleen. Baymaxin uudessa haarniskassa on siivet, joiden avulla hän pystyy lentämään. Lentäessään Hiron kanssa San Fransokyon yllä Baymax huomaa naamiomiehen olevan eräällä saarella, johon he kaikki menevät. Päästyään saarelle he katsovat videon Alistair Krein keksimän teleporttauslaitteen testauksesta, jossa testipilotti jäi jumiin portaalien väliin. Tämän jälkeen naamiomies hyökkää heidän kimppuunsa, mutta Hiro onnistuu saamaan hänen naamionsa. Naamiomies paljastuu kuolleeksi luulluksi Professori Callaghaniksi. Hiro poistaa Baymaxin hoitokortin ja pyytää robottia tuhoamaan professorin, mutta Honey Lemon asettaa Baymaxin hoitolevyn takaisin paikalleen. Vihainen Hiro lentää Baymaxin kanssa pois saarelta jättäen ystävänsä sinne. Baymaxin sensorit olivat vaurioituneet ja niiden korjaamisen jälkeen Hiro yritti saada Baymaxin hoitolevyä uudestaan pois. Baymax sanoi Hirolle, että kosto ei ole se, mitä Tadashi haluaisi ja näyttää Hirolle videon, jossa Tadashi testaa Baymaxin toimivuutta useita kertoja. Hiro tulee järkiinsä ja pyytää anteeksi Baymaxilta ja muilta ystäviltään, jotka olivat pääseet pois saarelta Fredin perheen helikopterilla. He kertovat löytäneensä loput saarella katsotusta testivideosta ja saavat selville, että teleporttauslaitteen testipilottina toiminut Abigail on professori Callaghanin tytär ja Callaghan aikoo kostaa Kreille tyttärensä menettämisen. Taistellessaan professoria vastaan Hiro onnistuu tuhoamaan Callaghanin naamion, minkä seurauksena tämä menettää mikrobottien hallinnan. Portaali, johon Callaghan aikoi siirtää mikrobotit ja Krein saavutukset, meinaa räjähtää, mutta Baymax huomaa sen sisällä horroksessa olevan henkilön, joka paljastuu Abigailiksi. Hiro ja Baymax käyvät hakemassa Abigailin pois portaalista, mutta Baymaxin jalkaraketit ovat vaurioituneet, joten hän joutuu jäämään portaalin sisälle, mutta Hiro ja Abigail pääsevät ulos Baymaxin rakettinyrkin avulla. Myöhemmin Hiro löytää Baymaxin hoitolevyn tämän rakettinyrkistä ja rakentaa uuden Baymaxin, johon hoitolevyn ansiosta on lisätty vanhan Baymaxin muisti, mikä mahdollistaa jälleennäkemisen.

Big hero 6 tv-sarjan tapahtumat sijoittuvat ajalle elokuvan jälkeen. Hiro, Baymax ja muut kohtaavat sarjan aikana paljon haasteita. 

Lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Baymax ja monet muut Disney-hahmot ottavat ryhmäkuvan juhlistaakseen 100-vuotta täyttänyttä Disney-yhtiötä. Baymax menee muutaman muun Disney-hahmon kanssa hissillä aulaan, josta kaikki menevät studion ulko-oven eteen ottamaan kuvaa.

Baymax on suosikkihahmoni Big hero 6 elokuvassa. Hän kuuluu myös parhaimpiin Disney hahmoihin. Paras kohta, missä Baymax esiintyy on se, missä häneltä loppuu akku.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Scott Adsit
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Mikko Kouki

maanantai 14. marraskuuta 2022

Buzz Lightyear Pez-lelu

Löysin viikonloppuna kaupasta Buzz Lightyear Pez-lelun ja kävin tänään ostamassa sellaisen. 


Pyydän jälleen kerran anteeksi, etten pystynyt ottamaan kuvia ilman, että kännykkäni varjo näkyy niissä


Pez-lelu oli tällaisessa paketissa.


Tässä vielä kuva paketissa mukana olleista pastilleista.


Tässä vielä itse Pez-lelu.


Pastillit ovat tämän näköisiä.

Kertokaa kommenteissa onko teillä ollut Pez-leluja. Minulla on ollut niitä, mutta ne ovat olleet Hello Kitty teemaisia.

lauantai 12. marraskuuta 2022

Nostalgia (Bolt)


Olen kertonut elokuvan juonen sinisellä tekstillä, mutta en tule paljastamaan loppuratkaisua. Jos siis et halua tietää juonta, skippaa sininen teksti.

Elokuva kertoo Bolt-nimisestä koirasta, josta kuvataan suosittua televisiosarjaa. Sarjassa koira pelastaa emäntänsä Pennyn pulasta supervoimiensa avulla. Bolt luulee sarjan ja sen tapahtumien olevan totta ja uskoo oikeasti omaavansa supervoimia. Eräänä päivänä Bolt päätyy tv-studiolta New Yorkin kaduille ja tietää, ettei hänellä ole oikeita supervoimia.

Elokuva julkaistiin Amerikassa 21.11.2008, Australiassa 1.1.2009, Iso-Britanniassa 6.2.2009 ja Suomessa 13.2.2009. Bolt esitettiin kolmiulotteisena sellaisissa teattereissa, jotka sitä tukevat. Elokuvan pohjalta on tehty Bolt videopeli, joka löytyy mm. PlayStation 2:lta.

Bolt ei kuuluu muistettavimpien Disney elokuvien (ja yleisesti elokuvien) joukkoon, joten siksi unohdan välillä tämän elokuvan olemassaolon. Unohdettavuuden lisäksi muita huonoja puolia elokuvassa on se, ettei se ole musikaali, minkä lisäksi hahmot eivät ole kovinkaan monipuolisia tai kiinnostavia. Lisäksi elokuva on kuin koiraversio Truman showsta.

Mitä tulee elokuvan hyviin puoliin, niin pidän siitä, että jänniä tapahtumia on tarpeeksi. Vaikka Bolt ei olekaan musikaali, niin siitä löytyy silti yksi laulu, joka on omasta mielestäni erittäin onnistunut. Myös elokuvan juoni ja tunnelma ovat onnistuneita.

Sitten vielä ne plussat ja miinukset.

+Tarpeeksi jänniä tapahtumia
+Juoni
+Tunnelma
+Laulu

-Hahmot
-Ei muistettava
-Muistuttaa liikaa Truman showta
-Ei musikaali.


Bolt saa 6 1/2 pistettä.

perjantai 11. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Anna


Anna esiintyy elokuvissa Frozen, Frozen 2 ja Räyhä Ralf valloittaa internetin sekä lyhytelokuvissa Frozen kuumetta, Olafin jouluinen seikkailu, Olipa kerran lumiukko ja Olipa kerran elokuvastudio. Hän on Frozen elokuvien toisen päähenkilön Elsan sisko ja Arendellen prinsessa.

Anna nähtiin ensimmäisen kerran ensimmäisen Frozen elokuvan alussa lapsena leikkimässä siskonsa Elsan kanssa tämän taikomassa jäässä ja lumessa. Leikkimisen aikana siskokset luistelivat, rakensivat lumiukon ja laskivat mäkeä. Yhtäkkiä Elsa satutti Annaa vahingossa taikavoimillaan. Kuningas ja kuningatar vievät tyttärensä Peikkolaaksoon, missä Peikkopappa poistaa Annan mielestä kaikki muistot Elsan voimista, mutta jättää hänelle ilon. Kuningas määrää, että linnan portit suljettaisiin siksi kunnes Elsa oppisi hallitsemaan voimansa, minkä lisäksi hän eristää Annan ja Elsan toisistaan. Anna yrittää monta kertaa päästä viettämään aikaa siskonsa kanssa eikä ymmärrä miksi Elsa ei suostu tulemaan ulos huoneestaan. Siskosten ollessa teini-ikäisiä heidän vanhempansa lähtevät laivamatkalle, missä he menehtyvät. Kolme vuotta tapahtuneen jälkeen Arendellen linnan portit avataan Elsan kruunajaispäivän ajaksi. Anna on innoissaan porttien avaamisesta ja lähtee riemuiten ulos linnasta. Kaupungissa Anna tapaa Eteläsaarten prinssi Hansin, johon hän rakastuu ensisilmäyksellä. Anna ja Hans löytävät nopeasti yhteisen sävelen ja kaksikko menee kihloihin kruunajaispäivän iltana. Elsa ei kuitenkaan suostu siunaamaan heidän liittoaan, sillä naimisiin ei voi mennä noin vain. Siskokset alkavat riidellä ja sen seurauksena Elsa paljastaa jäiset voimansa vahingossa koko valtakunnalle. Järkyttynyt Elsa pakenee Pohjoisvuorelle luoden samalla Arendelleen ikuisen talven. Anna lähtee siskonsa perään ja jättää Arendellen Hansin vastuulle. Matkansa aikana Anna tapaa jäämies Kristoffin ja tämän poron Svenin, jotka pyytää oppaikseen Pohjoisvuorelle. Kolmikon matkaan liittyy vielä Elsan loihtima elävä lumiukko Olaf, joka haaveilee kesän näkemisestä. Päästyään Pohjoisvuorelle ystävykset löytävät Elsan tekemän jääpalatsin. Anna löytää Elsan palatsista ja pyytää tätä palaamaan Arendelleen ja palauttamaan kesän. Elsa ei suostu palaamaan takaisin, sillä ei omien sanojensa mukaan osaa lopettaa ikitalvea. Anna ei kuitenkaan luovuta, mutta Elsa ei suostu ja jäädyttää vahingossa Annan sydämen. Elsa luo Vaahtokarkki nimisen lumihirviön, joka ajaa Annan, Kristoffin ja Olafin pois jääpalatsista. Kolmikon pudottua alas jyrkänteeltä Kristoff huomaa Annan hiusten vaalenevan ja vie hänet lemmentohtorien luokse, sillä nämä osaisivat kuulemma parantaa Annan. Perillä Annalle selviää lemmentohtoreiden olevan peikkoja. Peikot luulevat Annaa Kristoffin tyttöystäväksi ja yrittävät saada kaksikkoa menemään naimisiin. Annan hiukset alkavat kuitenkin vaaleta lisää ja hänen kuntonsa heikkenee siinä samalla. Peikkopappa kertoo, että ei pysty parantamaan Annaa, sillä vain tosirakkauden teko voi sulattaa jäisen sydämen. Kristoff lähtee viemään Annaa takaisin Arendelleen, sillä Hansin antama suukko pystyisi poistamaan jään Annan sydämestä. Perillä Anna saa kuitenkin tietää, ettei Hans rakastanut häntä oikeasti vaan huijannut häntä päästäkseen eroon Annasta ja Elsasta voidakseen hallita Arendellea yksin. Hans viilentää huoneen ja lukitsee Annan jäätymään sen sisäpuolelle. Olaf tulee myöhemmin vapauttamaan Annan lukitusta huoneesta ja Anna tajuaa Kristoffin rakastavan häntä. Nähtyään Kristoffin ja Svenin matkaavan kohti Arendellea Olaf auttaa Annan ulos linnasta, jotta Kristoff pystyisi pelastamaan Annan. Tavoitettuaan Kristoffin ja yrittäessä päästä tämän luokse Anna huomaa Hansin aikovan surmata Elsan miekallaan. Anna ehtii ajoissa Elsan ja miekan väliin, mutta jähmettyy ikijäähän juuri ennen kun miekan terä osuu häneen. Anna alkaa kuitenkin sulaa, sillä hänen uhrautumisensa Elsan puolesta oli pelastava tosirakkauden teko. Elsan palautettua kesän takaisin Arendelleen Anna antaa Kristoffille uuden reen entisen rikkoutuneen tilalle ja pariskunta suutelee ensimmäisen kerran. Myöhemmin Elsa taikoo luistinradan linnan pihalle ja lupaa Annalle, ettei portteja suljeta enää ikinä.

Frozen kuumetta lyhytelokuvassa Elsa, Kristoff, Olaf ja Sven ovat järjestäneet Annalle syntymäpäiväjuhlat. Elsa on vienyt Annan kierrokselle ympäri Arendellea, mutta tuleekin yllättäen kipeäksi.

Lyhytelokuvassa Olafin jouluinen seikkailu Anna, Elsa ja kaikki muut viettävät joulua ensimmäistä kertaa porttien avaamisen jälkeen. Anna ja Elsa tajuavat, ettei heillä ole jouluperinteitä, sillä siskokset eivät olleet ikinä yhdessä porttien sulkemisen jälkeen. Myöhemmin kaikki lähtevät etsimään metsään eksynyttä Olafia, joka oli yrittänyt löytää jouluperinteitä Annalle ja Elsalle. Siskokset kertovat Olafille, että hän oli ollut heidän jouluperinteensä, minkä jälkeen kaikki juhlivat joulua metsässä.

Frozen 2 alkaa lapsuusmuistolla, jossa Annan ja Elsan isä Agnar kertoo lapsilleen tarinan Lumotusta metsästä, jossa aiheutui konflikti, joka johti metsän sulkeutumiseen. Tarinan jälkeen Annan ja Elsan äiti Iduna kertoo taianomaisesta Ahtohalla-joesta, jolla on kaikki vastaukset menneisyydestä. Elokuvan nykyhetki sijoittuu ajalle 3-vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Anna, Elsa, Kristoff, Olaf ja Sven ovat pelaamassa sanapeliä, minkä jälkeen Anna huomaa Elsan käyttäytyvän eri tavalla kuin yleensä. Myöhemmin Anna saa tietää, että Elsa on kuullut äänen Lumotusta metsästä, josta heidän isänsä oli kertonut. Anna ja Elsa matkustavat ystäviensä kanssa Lumottuun metsään etsimään Elsan kuuleman äänen lähdettä. Metsässä he tapaavat sinne vangeiksi jääneitä Arendellen sotilaita sekä metsän asukkaita. Yksi Pohjanväkeen kuuluva huomaa Idunan vanhan huivin olevan heidän kansansa kutomaa, minkä seurauksena Anna ja Elsa tajuavat, että heidän äitinsä olevan se, joka pelasti Agnarin Lumotusta metsästä. Myöhemmin Elsa huomaa järkäleiden matkaavan kohti pohjoista ja lähtee seuraamaan niitä Annan ja Olafin kanssa Kristoffin ja Svenin jäädessä jälkeen. Anna ja Elsa löytävät vanhempiensa laivan hylyn ja Elsa selvittää laivassa olevan veden avulla mitä heidän vanhemmillen tapahtui, sillä Olaf oli sanonut, että vedellä on muisti. Siskoksille selviää, että Agnar ja Iduna olivat olleet matkalla Ahtohallaan etsimään Elsan taikavoimien lähdettä, mutta he saivat surmansa tummalla merellä. Elsa kertoo Annalle viidennestä hengestä, joka oli kutsunut häntä Ahtohallasta. Anna haluaisi lähteä Elsan mukana Ahtohallaan, mutta Elsa ei suostu siihen ja lähettää Annan ja Olafin pois jääveneellä. Vene johdattaa Annan ja Olafin luolaan, jossa ollessaan he saavat Elsalta tiedon siitä, että Agnarin isä Runard oli aiheuttanut konfliktin surmattuaan Pohjanväen päälikön. Yhtäkkiä Olaf alkaa haihtua, sillä Elsa oli jäätynyt elävältä Ahtohallan pohjalla. Anna on nyt täysin yksin, mutta saa surusta huolimatta kerättyä tarpeeksi rohkeutta, jolla pääsee ulos luolasta. Päästyään ulos Anna käy herättämässä järkäleet ja johdattaa ne padolle, mihin saa kyydin Kristoffilta ja Sveniltä. Padon tuhouduttua Arendelle on jälleen turvassa ja Elsa ja Olaf palaavat takaisin elävien kirjoihin. Anna saa myös kuulla Elsalta, ettei padon tuhoutumisesta syntynyt tulva-aalto ollut tuhonnut Arendellea. Ennen kotiin paluuta Kristoff kosi Annaa, joka vastasi myöntävästi. Annasta tuli Arendellen uusi kuningatar ja Elsasta Lumotun metsän suojelija.

Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan juhlistaakseen 100-vuotta täyttänyttä Disney-yhtiötä. Hahmojen kokoontuessa kuvauspaikalle Anna näkee vihaisen Strombolin hakkaamassa ja ravistelemassa välipala-automaattia. Näky saa huolestuneen Annan kysymään Elsalta tulevatko kaikki konnat paikalle. Elsa vastaa, etteivät kaikki konnat ole tulossa ja samalla hän jäädyttää taulustaan lähdössä olevan Hansin.

Anna kuuluu suosikkeihini Disney-hahmoista, mutta hän on välillä myös vähän ärsyttävä. Paras kohta, missä Anna esiintyy on se, missä hän tönäisee Hansin mereen nyrkillään.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Livvy Stubenrauch (5-vuotiaana, dialogi)   Katie Lopez (5-vuotiaana, laulu)   Agatha Lee Monn (9-vuotiaana)   Hadley Gannaway (Frozen 2, lapsena)   Kristen Bell (aikuisena)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Neve Sirkiä (5-vuotiaana)   Iris Kovalainen (9-vuotiaana)  Sofia (Frozen 2, lapsena)  Saara Aalto (aikuisena)
Saamenkielinen ääninäyttelijä: Ella Márge P. Nutti (lapsena)   Elin Kristina Oskal (aikuisena)
Näyttelijä: Audrey Bennett (musikaali, nuorena)   Mattea Conforti (musikaali, nuorena)   Patti Murin (musikaali, aikuisena)

torstai 10. marraskuuta 2022

Hahmoesittely: Flynn Rider


Flynn Rider esiintyy elokuvassa Kaksin karkuteillä, lyhytelokuvassa Hiuksia nostattavat häät sekä Kaksin karkuteillä tv-sarjassa. Hän on ammatiltaan varas. Flynnin nenä piirretään aina väärin etsintäkuulutuksessa, mistä hän ei pidä.

Flynn toimii kertojana elokuvassa Kaksin karkuteillä. Hänet nähdään ensimmäisen kerran vuosia elokuvan prologin jälkeen yrittäessään varastaa Coronan kadonneen prinsessan tiaraa yhdessä Kelmilän veljesten kanssa. Saatuaan kruunun he lähtevät pakomatkalle. Pakomatkan aikana Flynn pettää rikoskumppaninsa pakenemalla laukussaan olevan tiaran kanssa, kun Kelmilän veljekset joutuivst pidätetyiksi. Kohdattuaan Coronan vartiokaartiin kuuluvan Maximus hevosen ja päästyään siitä pois, Flynn löytää hylätyn tornin. Flynnin kiivettyä torniin joku kolkkaa hänet tajuttomaksi. Tultuaan tajuihinsa Flynn huomaa, että hänet on köytetty tuoliin hiuksilla. Hiukset kuuluvat Flynnin kolkkaajalle, joka on 18-vuotta tornissa asunut Tähkäpää. Flynn kysyy laukkunsa sijaintia ja Tähkäpää sanoo sen olevan piilossa takuuvarmassa paikassa. Flynn tajuaa laukun olevan kukkaruukussa, mutta Tähkäpää kolkkaa hänet uudestaan ja piilottaa laukun parempaan paikkaan. Myöhemmin Tähkäpää ja Flynn tekevät sopimuksen. Jos Flynn vie Tähkäpään katsomaan taivaalla leijuvia lyhtyjä, niin Tähkäpää antaa Flynnille tämän laukun. Päästyään ulos tornista kaksikko suuntaa erääseen tavernaan, jossa olevat roistot kertovat omista unelmistaan. Jossain vaiheessa tavernaan saapuu vartijoita, jotka yrittävät saada Flynnin vastuuseen teostaan. Flynn ja Tähkäpää onnistuvat pakenemaan tavernasta salaista tunnelia pitkin. Päästyään tunnelista he kohtaavat vartijoita, Maximuksen ja Kelmilän veljekset. Flynn ja Tähkäpää taistelevat vastaan, mutta päätyvät vangeiksi vedellä täyttyvään luolaan. Flynn on varma, että he tulevat kuolemaan luolassa, joten hän kertoo Tähkäpäälle oikean nimensä olevan Eugene Fitzherbert, sillä hän halusi edes jonkun tietävän sen. Tähkäpää kertoo, että hänellä on taikahiukset, jotka hohtavat kun hän laulaa. Tähkäpään hohtavat hiukset auttavat kaksikon pakoon luolasta. Päästyään kuivalle maalle he sytyttävät nuotion, jonka äärellä Tähkäpää parantaa Eugenen kädessä olevat haavat hiuksillaan. Seuraavana aamuna he tapaavat Maximuksen, joka yrittää hyökätä Eugenen kimppuun, mutta Tähkäpää saa aikaan aselevon, sillä hänellä on syntymäpäivä. Tähkäpää, Eugene ja Maximus matkaavat Coronan kaupunkiin, mistä lyhdyt lähetetään taivaalle. Illalla Tähkäpää ja Eugene soutavat keskelle järveä katsomaan lyhtyjä. Lyhtyjen päästyä taivaalle Tähkäpää tarjoaa Eugenelle tämän laukkua, jonka Gothel oli löytänyt ja tuonut Tähkäpäälle sanoen, ettei Eugene välitä Tähkäpäästä oikeasti vaan on vain tiaran perässä. Tähkäpää kertoo Eugenelle pelänneensä tiaran antamista, mutta Eugene laittaa laukun sivuun ja sanoo ymmärtävänsä Tähkäpäätä. Myöhemmin Eugene huomaa rannalla rikostoverinsa Kelmilän veljekset (jotka ovat liittoutuneet Gothelin kanssa) ja soutaa veneen rantaan. Veljekset kolkkaavat Eugenen ja sitovat tämän laivan ruoriin saaden tilanteen näyttämään siltä, että Eugene olisi lähdössä pakoon veneellä. Tultuaan tajuihinsa Eugene joutuu vangiksi Coronan vankityrmään ja hänet määrätään hirtettäväksi rikoksistaan. Tavernan roistot auttavat Eugenen pakoon ja hän ratsastaa Maximuksen selässä Tähkäpään torniin. Tornissa Gothel puukottaa Eugenea ja sanoo lähtevänsä pois tornista yhdessä Tähkäpään kanssa. Tähkäpää lupaa tehdä kuten Gothel tahtoo, mutta sillä ehdolla, että saa parantaa Eugenen. Gothel suostuu tähän, mutta kahlitsee Eugenen, ettei tämä lähtisi heti heidän peräänsä. Tähkäpää (joka on tajunnut aiemmin olevansa Coronan kadonnut prinsessa) yrittää parantaa Eugenea, mutta Eugene leikkaa Tähkäpään hiukset, jotka menettävät taikavoimansa ja muuttuvat ruskeiksi. Hiusten leikkauksen seurauksena Gothel kuolee vanhuuteen ja Eugene kuolee haavaansa, mutta hän herää henkiin Tähkäpäässä jäljellä olevien taian rippeiden ansiosta. Kaksikko suutelee, minkä jälkeen he lähtevät Coronaan, missä Tähkäpää tapaa vanhempansa uudestaan ja kaikki juhlivat kadonneen prinsessan paluuta. Eugene lopettaa varastelun ja luopuu myös Flynn Rider nimen käyttämisestä. 

Hiuksia nostattavat häät lyhärissä päästään näkemään, kun Tähkäpää ja Eugene menevät naimisiin. Kaksin karkuteillä tv-sarjan tapahtumat sijoittuvat aikaan ennen kaksikon häitä. Sarja päättyy Tähkäpään ja Eugenen kihlautumiseen. 

Eugene on yksi parhaimmista Disney hahmoista ja hän ja Tähkäpää ovat mainio pariskunta. Paras kohta, missä Eugene esiintyy on se, missä hän ja Tähkäpää katsovat lyhtyjä.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Zachary Levi (2010-nykyään)   Sean Giambrone (teini-ikäisenä)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Lauri Tähkä (2010-2012)  Tuukka Leppänen (tv-sarja)
Näyttelijä: Nick Pankuchm (musikaali)

tiistai 8. marraskuuta 2022

Disneymokat: Kaunotar ja hirviö

Raapimajäljet muuttuvat ja muotokuva näyttää erilaiselta.


Hiekkatie katoaa.Kirja käänsi itseään Bellen käsissä.


Kirja vaihtoi väriä.


Kiinnittäkää molemmissa kuvissa huomiota tuohon ikkunaan.


Mistä tuo pyykkikori ilmestyi?


Säkki katoaa.


Mistä tuo lusikka ilmestyi?


Belle on vampyyri. Kyllä. Tuo on peili.


Palkeet katoavat.


Eivätkö Belle ja Maurice siivoa ikinä? Vai miten Gastonin puhtaat saappaat ovat yhtäkkiä mutaiset?


Kumpaan suuntaan tuon oven pitäisi aueta?


Missä välissä Belle ehti laittaa hupun päähän?


Mistä nuo kananmunat ilmestyivät?


Karhun raato siirtyi tuolin alle.


Gastonin tuoli katoaa.


Kuka lakaisi sirpaleet pois?


Ovi nousee ylöspäin.


Kipon halkeama vaihtaa puolta.


Lumiéren vasemman kynttiläkäden liekki sammuu ja syttyy itsestään.


Bellen istumapaikka vaihtuu.


Hirviö sai neljännen arven riitelystä.


Hihat katoavat.


Missä välissä Töppö ehti tyhjentää tuoppinsa?


Bellen esiliina katoaa ja ilmestyy takaisin.


Keppi katoaa.


Pyssy katoaa.


Kenkä menee itsestään jalkaan ja pois jalasta.


Kiinnittäkää molemmissa kuvissa huomiota Bellen käden sijaintiin.


Hiha korjasi itsensä.