keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Kurkistus vuoteen 2022

Hei taas kaikille. Kuten huomaatte, niin taukoni on päättynyt. Kävin äsken vastaamassa kommentteihin, jotka olivat tulleet blogiin lomani aikana. Sitten itse aiheeseen. Ajattelin, että voisin kertoa tässä postauksessa siitä, mitä kaikkea blogissa tulee tapahtumaan ensi vuonna. Tehdäänpä ensiksi kuitenkin kertaus tämän vuoden tapahtumista. 

Vuosi 2021 alkoi sillä, että kävin läpi kaiken mitä blogissa tapahtui vuonna 2020. Tämän lisäksi julkaisin hahmoesittelyn Olafista. Ystävänpäivänä blogiin ilmestyi Kiss Marry Kill aiheinen postaus. Julkaisin helmikuussa myös Nostalgia-sarjan kuudennen osan, jossa arvosteltavaksi pääsi Maija Poppanen. Maaliskuussa kirjoitin hahmoesittelyn Mulanista, minkä lisäksi julkaisin info-postauksen jonka kommentteihin te saitte jättää kysymyksiä. Huhtikuussa kirjoitin hahmoesittelyt Bellestä ja Elsasta. Toukokuussa kirjoitin Nostalgia-sarjan seitsemännen osan,  johon arvosteltavaksi oli päässyt Robin Hood. Julkaisin toukokuussa myös hahmoesittelyn Mufasasta. Minä vietin synttäreitäni kesäkuun neljäntenä päivänä ja vastasin sen kunniaksi kysymyksiin, jotka te olitte kirjoittaneet maaliskuussa julkaistun info-postauksen kommentteihin. Julkaisin kesäkuussa myös Nostalgia-sarjan kahdeksannen osan, jossa arvostelin elokuvan nimeltä Toy Story 2. Heinäkuussa julkaisin top-listan ärsyttävimmistä Disney hahmoista. Sen lisäksi julkaisin myös hahmoesittelyn Charlotte la Bouffista. Elokuun kuudentena päivänä vietettiin blogin 3-vuotispäivää ja sen kunniaksi kerroin omasta Disney historiastani. Sen lisäksi lisäsin Olafin ja Elsan esittelyihin hahmojen saamenkieliset ääninäyttelijät. Elokuussa blogiin ilmestyi myös kaksi top-listaa, joista ensimmäisessä aiheena oli edesmenneen Aarre Karénin ääninäyttelemät hahmot. Toisessa top-listassa kerroin minun suosikki Disney elokuvani. Syyskuussa blogissa alkoi uusi postaussarja nimeltään Testissä, jonka ideana on se, että testaan Disney aiheisia ruokia ja kerron niistä oman mielipiteeni. Ensimmäiseen osaan testattavaksi oli päässyt Olaf-jäätelö. Julkaisin syyskuussa myös hahmoesittelyn Nalle Puhista sekä postauksen, jossa te saitte antaa minulle sisältöä joulutarinaan. Lokakuussa julkaisin hahmoesittelyn Hatuntekijästä. Lisäksi esittelin huoneeni seinillä olevat Frozen- ja Jungle Cruise julisteet, sekä kirjoitin top-listan suosikki Disney pahiksistani. Marraskussa julkaisin hahmoesittelyn Gothelista. Julkaisin myös postauksen, jossa esittelin Frozen-korttini. Kävin marraskuun lopulla katsomassa uusimman Disney klassikon Encanton, josta kirjoitin arvostelun blogiin. Joulukuun ensimmäisenä päivänä julkaisin joulutarinan, joka kertoi Aku Ankan, Kultu Kimalluksen ja Stitchin joulunvietosta Arendellessa. Ennen taukoani julkaisin top-listan minua ärsyttävistä hetkistä Disney elokuvissa. 

Siinä oli siis kertaus siitä, mitä kaikkea Disneyn lumoa blogissa tapahtui vuonna 2021. Kerron seuraavaksi mitä kaikkea blogissa tulee tapahtumaan ensi vuonna. Ensi vuonna blogissa tullaan näkemään tuttuja postauksia, kuten hahmoesittelyjä ja top-listoja. Tammi-helmikuun vaihteessa blogiin ilmestyy kaksi top-listaa. Aion mennä katsomaan keväällä teattereihin tulevan Pixar-elokuvan Punainen, ja aion myös kirjoittaa arvostelun kyseisestä elokuvasta, kun olen nähnyt sen. Minä siirryn kesäkuussa uudelle vuosikymmenelle ja sen kunniaksi on tulossa postaus. Ja mitä tämä uudelle vuosikymmenelle siirtyminen tarkoittaa? Se selviää kesäkuussa. Elokuussa blogi täyttää neljä vuotta ja sen kunniaksi on tulossa postaus. Minulla on kaksi ideaa liittyen blogin vuosipäivänä julkaistavaan postaukseen. En ole vielä päättänyt kumman ideoista haluan toteuttaa, mutta toinen näistä ideoista tulee toteutumaan blogin 4-vuotispäivänä. Joulutarina on myös tulossa, mutta aion tehdä sen hieman eri tavalla kuin aikaisempina vuosina. Siitä lisää syksyllä. 

Tuollaista blogissa tulee siis tapahtumaan ensi vuonna. Ajattelin, että te saisitte päättää millaisen postauksen julkaisen ensimmäisenä vuonna 2022. Haluatteko, että julkaisen uuden hahmoesittelyn vai Testissä-sarjan toisen osan? Jos toivotte hahmoesittelyä, niin kertokaa kommentteihin mistä hahmosta haluatte nähdä esittelyn.

Eipä tässä enää muuta, kuin oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2022. Tämä postaus jää tämän vuoden viimeiseksi. Seuraava postaus ilmestyy tammikuun puolella.


maanantai 13. joulukuuta 2021

Ärsyttävimmät Disney hetket

Tässä postauksessa aion kertoa minua ärsyttävistä hetkistä Disney elokuvissa. Ärsyttävillä hetkillä tarkoitan sellaisia tapahtumia, joissa minulla meinaa mennä hermot hahmoihin ja heidän toimintaansa. Minulle ei tullut kauheasti mieleen sellaisia Disney hetkiä, jotka saavat minut ärsyyntymään, mutta yritin miettiä sellaisia. Tässä tulee siis minun top 5 ärsyttävimmät Disney hetket.


5. Kuzco aikoo tuhota kylän omien etujensa vuoksi

Keisarin uudet kuviot elokuvan alussa Kuzco kertoo rakentavansa vesipuiston kukkulalle ja tuhoavansa siellä olevan kylän. Pacha, joka on yksi kylän asukkaista ei pidä keisarin suunnitelmasta. Kuzco ei luovu ajatuksestaan, mutta onneksi hän tekee sen elokuvan lopussa. Kuzco rakentaa vesipuiston toiselle kukkulalle, joten kylä ei tuhoutunut.


4. Abuelita rikkoo Miguelin kitaran

Riveran suvussa kaikki ovat suutareita eikä kukaan ole koskaan edes harkinnut elättävänsä itseään jollakin toisella tavalla. Paitsi Miguel, joka on erittäin kiinnostunut musiikista. Musiikki on kuitenkin kielletty Riveroilta, sillä Miguelin isoisovaari hylkäsi perheensä musiikin vuoksi. Miguel salaa perheeltään intohimonsa musiikkia kohtaan, mutta saatuaan tietää olevansa sukua muusikkolegenda Ernesto de la Cruzille, Miguel ei voi enää pitää asiaa sisällään vaan kertoo perheelleen haluavansa muusikoksi. Kerrottuaan haaveistaan ja isoisovaaristaan, Miguel riitaantuu perheensä kanssa. Abuelita suuttuu niin paljon, että tuhoaa Miguelin tekemän kitaran. Sen lisäksi, että tämä tapahtuma ärsyttää minua, niin se saa minut myös surulliseksi. Cocossa ei kerrota paljonko aikaa Miguelilla meni kitaran tekemiseen, mutta en usko, että se valmistui ihan hetkessä.


3. Anna juoksee tuleen

Elokuvassa Frozen 2 Anna, Elsa, Kristoff, Olaf ja Sven matkaavat Lumottuun metsään etsimään Elsan kuuleman äänen lähdettä. Metsässä he tapaavat Pohjanväkeä, joka on ollut vankina metsässä yli 30-vuotta. Pian sen jälkeen tulenhenki ilmestyy heidän luokseen ja metsässä syttyy tulipalo. Elsa lähtee sammuttamaan tulipaloa taikavoimillaan. Anna huomaa Elsan liekkien keskellä ja juoksee liekkimereen tarkoituksena hakea siskonsa pois sieltä. Minua ärsytti se, kun Anna juoksi tuleen, sillä Elsa pystyy sammuttamaan tulipalon voimiensa avulla, minkä Annakin tietää erittäin hyvin. Jos Elsalla ei olisi taikavoimia, niin olisin ymmärtänyt Annan toimintaa vähän paremmin.


2. Annan ja Elsan vanhemmat ensimmäisessä Frozenissa

Ensimmäisen Frozen elokuvan alussa Anna ja Elsa leikkivät linnassa keskellä yötä. Leikkimisen aikana Elsa satuttaa Annaa vahingossa taikavoimillaan. Anna viedään peikkojen luokse. Peikkopappa parantaa Annan poistamalla tältä kaikki muistot Elsan voimista. Kuningas ja kuningatar päättävät eristää siskokset toisistaan ja sulkea linnan portit. Elsa viettää kaiken aikansa huoneessaan eikä suostu poistumaan sieltä vaikka Anna yrittääkin monta kertaa päästä leikkimään sisarensa kanssa. Tämän lisäksi Annan ja Elsan vanhemmat päättävät salata esikoisensa taikavoimat kaikilta. Myös Annalta. Kuningas opettaa Elsalle lauseen, joka menee näin: Salaa se, älä tunne, pidä se piilossa. Tämän lisäksi hän antaa tyttärelleen hansikkaat, joiden on tarkoitus auttaa Elsaa voimiensa hallitsemisessa. Tunnekiellon ja salailun seurauksena Elsa alkaa pelätä omia voimiaan. Minua ärsyttää todella paljon Annan ja Elsan vanhempien toiminta. Piileskely ja tunteiden kieltäminen eivät todellakaan auttaneet Elsaa. 


1. Gaston kosii Belleä

Kaunotar ja hirviö elokuvan pääpahis Gaston haluaa mennä naimisiin elokuvan päähenkilön Bellen kanssa. Belle ei kuitenkaan ole kiinnostunut Gastonista, mistä mies ei todellakaan ilahdu. Gaston lähtee käymään Bellen luona ja yrittää saada tämän suostumaan vaimokseen. Belle ei kuitenkaan vastaa kosintaan myöntävästi, vaan heittää Gastonin ulos. Gaston oli ärsyttävimpien Disney hahmojen listalla ensimmäisellä sijalla, joten tämä kohta juuri oikealla sijoituksella. Itse kosinnan lisäksi minua ärsyttää se, että Gaston haluaa Bellen kanssa naimisiin pelkästään ulkonäön vuoksi, jotta saisi hyvännäköisiä jälkeläisiä. Bellen mielestä Gaston luonteeltaan liian itsekäs ja ylimielinen. Kyläläiset pitävät Gastonia yhtenä kylän komeimmista miehistä, mutta minun mielestäni Gaston on niin ylikomea, että hän ei edes näytä komealta. 

Kuten jo aikaisemmin sanoinkin, niin Disney elokuvista on lähes mahdotonta löytää ärsyttäviä tapahtumia. Onko teitä ärsyttänyt hahmojen toiminta joissakin Disney elokuvissa. Jos on, niin voitte kertoa ne kommenteissa.

Ilmoitan tässä lopussa vielä sen, että aion pitää pientä taukoa blogista ja Disney-jutuista. Tämä tarkoittaa siis sitä, että en aio vastata blogiin tulleisiin kommentteihin enkä myöskään aio lukea muiden blogeja. Lähden perjantaina ulkomaille kymmeneksi päiväksi ja haluan käyttää viikon pakkaamiseen ja muihin valmisteluihin. En palaa tauolta heti sen jälkeen, kun olen kotiutunut lomaltani, mutta en kuitenkaan ole rikkonut marraskuussa tekemääni lupausta. Palaan blogin pariin vielä tämän vuoden puolella. Hyvää joulua kaikille. En tiedä vielä milloin aion lopettaa taukoni (jos tätä voi sellaiseksi kutsua), mutta palaan viimeistään uudenvuodenaattona.

keskiviikko 1. joulukuuta 2021

(Joulutarina) Joulun taika

Tervetuloa lukemaan vuoden 2021 joulutarinaa. Julkaisin syyskuussa postauksen, jossa pyysin teitä lähettämään minulle kommentin, johon on kirjoitettu jonkun Disney hahmon nimi, jonkin Disney elokuvan tapahtumapaikka ja joku jouluun liittyvä sana. Näitä asioita käytin pohjana joulutarinan tekemisessä. Kiitos kaikille, jotka kommentoivat kyseiseen postaukseen. Ilman teitä tätä joulutarinaa ei olisi olemassa. Nyt päästänkin teidät lukemaan valmiin joulutarinan.

Aku Ankka, Kultu Kimallus ja Stitch olivat lähteneet Arendelleen viettämään joulua. He olivat vuokranneet mökin Arendellen keskustan läheltä. Mökki oli kodikas ja erittäin tunnelmallinen joulun viettoa varten. Ystävykset olivat käyneet hakemassa joulukuusen Puolen hehtaarin metsästä. Oli jouluaatonaatto. Aku Ankka laittoi lahjoja kuusen alle samaan aikaan, kun Stitch ja Kultu Kimallus leipoivat piparkakkuja. Ystävykset olivat koristelleet kuusen edellisenä iltana. Saatuaan lahjat kuusen alle Aku liittyi ystäviensä seuraan leipomaan pipareita. Mökissä oli rauhallista. 
Toisaalla Hades oli raivoissaan nähdessään ja kuullessaan jouluun liittyviä asioita. Hän nimittäin vihasi joulua.
-Miten siitä pääsisi eroon? Hades pohti itsekseen.
Sitten hän keksi omasta mielestään erittäin toimivan suunnitelman ja lähti toteuttamaan sitä.
Illalla Aku, Kultu ja Stitch olivat menossa nukkumaan, kun he kuulivat salaperäisen äänen, joka sanoi:
-Joulu on vaarassa. Etsikää joulun taika ja kukistakaa Hades. Kiirehtikää. Aikaa on vain aattoiltaan asti.
-Kuulitteko tekin tuon äänen? Kultu kysyi.
Aku ja Stitch nyökkäsivät. Kolmikko alkoi pohtia missä Hades oli ja mistä he löytäisivät joulun taian. Heidän mieleensä tuli yksi paikka, mistä joulun taikaa voisi etsiä. He päättivät lähteä Mikä-Mikä-Maahan. Stitch oli pakannut keijupölyä mukaansa, vaikka Aku ja Kultu olivat sanoneet, ettei sitä tarvittaisi. Onneksi keijupölyä oli kuitenkin mukana, sillä muuten he eivät olisi päässeet Mikä-Mikä-Maahan. Aku, Kultu ja Stitch ripottelivat keijupölyä päällensä ja lähtivät lentämään kohti Mikä-Mikä-Maata. Ystävykset katsoivat alapuolella näkyviä taloja ja pihoja surullisina. Kaikki lyhdyt ja muut valot olivat sammuneet ja joulukuusista olivat kadonneet koristeet. Kukaan ei ollut kertonut sitä, mutta he tiesivät, että Hades oli tehnyt tämän kaiken. 
Kun ystävykset pääsivät Mikä-Mikä-Maahan, he päättivät käydä kysymässä sen asukkailta mistä joulun taikaa kannattaisi etsiä. Kukaan ei tiennyt vastausta siihen, joten kolmikko päätti hajaantua ja etsiä joulun taikaa eri paikoista. He olivat juuri lähtemässä eri suuntiin, kun se sama ääni, minkä he olivat kuullet aiemmin, sanoi näin:
-Pysykää yhdessä. Ette löydä joulun taikaa, jos eroatte toisistanne. 
Aku, Stitch ja Kultu päättivät totella ääntä ja lähtivät samaan suuntaan. He päättivät mennä keijujen luokse kysymään joulun taiasta, mutta keijut eivät osanneet auttaa. Kultu, Aku ja Stitch kiersivät melkein koko Mikä-Mikä-Maan, mutta joulun taikaa ei löytynyt mistään.
 Aattoiltaan oli enää muutama tunti aikaa. Ystävykset tiesivät, että aika loppuisi pian. He päättivät lähteä Mikä-Mikä-Maasta ja etsiä joulun taikaa jostain muualta. Lentämisen aikana Kultu tajusi jotain.
-Ei meidän olisi tarvinnut etsiä joulun taikaa, hän sanoi.
-Mitä sinä tarkoitat? Aku kysyi ihmeissään.
-Joulun taika on meissä itsessämme, Kultu selitti.
Aku ja Stitch eivät ymmärtäneet vieläkään, joten Kultu selvensi asiaansa:
-Joulun taikaa ei tarvitse etsiä, sillä se on meissä itsessämme, vaikka emme tajua sitä. Joulun taika syntyy hyvästä joulumielestä. Jos joulumieli puuttuu, niin samalla puuttuu myös joulun taika.  
Nyt Stitch ja Aku tajusivat mistä oli kyse. 
-Mitä me teemme seuraavaksi? Aku kysyi
-En tiedä, Kultu sanoi. -Ensin pitää selvittää missä Hades on.
Ystävykset päättivät palata Arendelleen ja laatia suunnitelman. He olivat juuri laskeutumassa mökkinsä pihalle, kun he näkivät Hadeksen jonkin matkan päässä heidän mökistään. Hades ei kuitenkaan nähnyt heitä. Se oli hyvä asia, sillä Akulla, Kultulla ja Stitchillä ei ollut vielä suunnitelmaa. Kun ystävykset olivat menneet sisälle mökkiinsä, he istuivat pöydän ääreen ja alkoivat miettiä mitä tekisivät.
-Mitä me teemme? Stitch kysyi.
-Hades vihaa kaikkea, mikä liittyy jouluun, joten ehkä me voisimme hyödyntää sitä asiaa suunnitelmassamme, Kultu ehdotti.
-Minulla on idea, Aku sanoi.
-Millainen idea? Stitch ja Kultu kysyivät.
-Koristellaan piha joulukoristeilla. Sitten, kun Hades tulee tänne ottamaan koristeita pois, niin aletaan laulaa joululauluja, Aku kertoi.
Stitchin ja Kultun mielestä Akun idea oli erittäin hyvä. Ystävykset kävivät hakemassa laukun, johon he olivat laittaneet ne joulukoristeet, mitkä eivät olleet mahtuneet joulukuuseen. Kun he olivat saaneet koristeltua mökin pihan, niin he näkivät Hadeksen lähestyvän mökkiä. Hades oli raivoissaan nähdessään joulukoristeita täynnä olevan pihan. Kun Hades oli päässyt mökin pihalle ja oli aikeissa ottaa koristeita pois, niin Aku, Kultu ja Stitch aloittivat joululaulujen laulamisen.
-Ei! Lopettakaa tuo! Hades huusi.
Ystävykset alkoivat laulaa entistä kovemmin. Mitä kovempaa he lauloivat, sitä enemmän Hades raivostui.
-Lopettakaa laulaminen heti! Hades huusi juuri ennen, kun joulun taika sai hänet katoamaan.
Samalla hetkellä, kun Hades katosi, niin kaikki valot syttyivät ja koristeet ilmestyivät takaisin joulukuusiin.
-Me onnistuimme, Aku, Kultu ja Stitch sanoivat yhteen ääneen.
-Mitä Hadekselle tapahtui? Stitch pohti.
-Sitä minäkin mietin, Aku sanoi.
-Niin minäkin, Kultu sanoi.
-Te teitte erittäin hienoa työtä. Teidän ansiostanne joulu on pelastettu, sanoi salaperäinen ääni.
-Missä Hades on? Aku, Stitch ja Kultu kysyivät.
-Joulun taika ajoi hänet takaisin Manalaan, ääni kertoi.
-Onko varmaa, että hän ei tule enää takaisin sieltä? Aku kysyi.
-Täysin varmaa. Te ette tule näkemään Hadesta enää ikinä, ääni lupasi.
Aku, Kultu ja Stitch olivat helpottuneita. He katsoivat Arendellen kellotornia ja huomasivat, että jouluaattoilta oli juuri alkanut. Ystävykset päättivät palata sisälle juhlimaan joulua ja sitä, että he onnistuivat voittamaan Hadeksen.

Kuten ehkä huomasittekin, niin tämä tarina oli normaalia pidempi. En tiedä oliko tämä pidempi vai yhtä pitkä, kuin edelliset joulutarinat, mutta kuitenkin. Ainakaan vuoden 2019 joulutarina ei ollut näin pitkä. Mutta ei siitä sen enempää. Ensimmäinen kysymyksenne liittyen tämän vuoden joulutarinaan on varmaankin se, että kenelle/mille kuului se salaperäinen ääni, joka varoitti Akua, Kultua ja Stitchiä Hadeksen tekemisistä ja käski ystävyksiä etsimään joulun taian. En ollut missään vaiheessa ajatellut tuota asiaa, mutta aloin miettiä sitä siinä vaiheessa, kun aloin siirtämään tarinaa bloggeriin. Olen päättänyt, että jätän tuon asian lukijoiden pääteltäväksi. Voitte siis kertoa kommenteissa omia teorioitanne siitä kenelle/mille se ääni oikein kuului. Eipä tässä ole enää muuta sanottavaa, kuin oikein hyvää joulun odotusta kaikille.