sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Eteenpäin

Hei kaikki. Jätän tällä kertaa alkupuheet pois, koska minulla ei ole mitään sanottavaa tähän, joten mennään suoraan asiaan. Kävin tänään katsomassa Pixarin uuden elokuvan Eteenpäin ja aion nyt arvostella sen tässä. 

Teksti sisältää juonipaljastuksia.

                              

Eteenpäin kertoo kahdesta haltijaveljeksestä, Iikka ja Aaro Kajastuksesta, jotka saavat kuolleen isänsä sauvan, jonka avulla heillä on mahdollisuus tuoda hänet päiväksi takaisin eloon. Loitsu ei onnistu täysin ja isästä tulee esille vain jalat. Pojilla on 24 tuntia aikaa hakea sauvaan yksi osa, minkä avulla he pystyvät tuomaan loput isästään takaisin ennen kuin tämä katoaa lopullisesti.


Toisin kuin moni aiemmin ilmestynyt elokuva, tämä ei ole minkään aiemmin ilmestyneen elokuvan jatko-osa. Vaikka pidänkin siitä, että elokuville tehdään jatkoa, on mukavaa nähdä myös uusia tarinoita uusista hahmoista. 

Tässä elokuvassa on tärkeänä osana taikuus, mikä on lähes kadonnut maailmasta. Iikka käyttää taikaa matkan aikana esimerkiksi ylittäessään pohjatonta kuilua ja elokuvan lopputaistelussa. Pidän eniten elokuvassa nähtävistä yksisarvisista ja varsinkin ihan elokuvan alussa nähtävästä lentävästä yksisarvisesta. Suosikki hahmokseni mainitsen Mantikori Mantan, jolta Iikka ja Aaro yrittävät saada kartan päämääräänsä.
Elokuvasta tulee automaattisesti Harry Potter meininki. Ainakin se kohta missä Iikka on tuomassa poikien isää takaisin, muistuttaa Harry Potter ja viisasten kivi elokuvasta sitä kohtaa missä Harry kokeilee sauvaansa ensimmäistä kertaa. Jos pidät fantasia-elokuvista, Eteenpäin sopii sinun katsottavaksesi.

Eipä minulla ole tähän loppuun muuta sanottavaa kuin, että muistattehan kommentoida. Kiitos.

perjantai 6. maaliskuuta 2020

Infoa

Hei taas kaikki. Teen tällä kertaa ilmoituspostauksen, koska minulla on teille vähän kerrottavaa. Ensiksi haluan kertoa tulevista postauksista. Menen sunnuntaina katsomaan Pixarin uuden Eteenpäin elokuvan ja ajattelin, että voisin elokuvan nähtyäni kirjoittaa ajatuksiani siihen liittyen, samalla tavalla kun kirjoitin Frozen kakkosesta. Kesäkuun alussa ilmestyy uusi top-lista ja muutamia muitakin postauksia on tulossa. Seuraavaksi vähän ikävämpi uutinen. Olette varmasti huomanneet, että hahmot ja mokat sivuille ei ole tullut päivityksiä. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että minulla ei ole motivaatiota päivittää niitä. Mokat sivua en ole päivittänyt ollenkaan sen jälkeen kun julkaisin sen ja hahmot sivulle tuli viimeisin päivitys viime syksynä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tulen poistamaan kyseiset sivut. Olin myös suunnitellut tekeväni omat sivut myös Disney elokuvista, tv-sarjoista, lauluista, jne, mutta niitä ette tule näkemään. Uskokaa tai älkää, mutta tämä päätös ei ollut yksinkertainen. Olo on tämän päätöksen myötä haikea, mutta samaan aikaan myös helpottunut. Päätös on kuitenkin lopullinen. Mutta aina on olemassa kompromissi. Okei. Ihan jokaiseen tilanteeseen ei ole olemassa kompromissia, mutta tähän on. Mitä sanotte jos tekisin tänne etusivulle välillä hahmoesittelyjä, joissa kirjoittaisin hahmoista samalla tavalla kun kirjoitin hahmot sivulle? Eli kirjoittaisin kyseisestä hahmosta esittelyn ja kertoisin myös hahmon englannin- ja suomenkieliset ääninäyttelijät, sekä näyttelijät jos hahmolla sattuu olemaan sellainen.
Voitte kertoa kommenteissa mistä hahmoista haluaisitte nähdä esittelyt. Eipä tässä muuta. Kiitos kun jaksoitte lukea ja toivottavasti ymmärrätte päätökseni.