sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Parhaat pahikset

Haluan tässä alussa kiittää kaikkia, jotka antoivat sisältöä tulevaan joulutarinaan. Käytän marraskuun joulutarinan suunnitteluun ja julkaisen valmiin tarinan joulukuun alussa. En kuitenkaan aio pitää taukoa, vaan julkaisen postauksia myös marraskuun aikana.

Sitten itse aiheeseen. Olin ajatellut, että voisin halloweenin kunniaksi tehdä top-listan parhaista Disney-pahiksista, joten tässä se nyt on.


Teksti saattaa sisältää juonipaljastuksia!


10. Shere Khan

Shere Khan on Viidakkokirjan pahis. Hän esiintyy vasta elokuvan lopussa mikä on samaan aikaan hyvä ja huono asia. Hyvä asia siksi, että se lisää jännitystä ja huono asia siksi, että katsojat eivät saa nähdä Shere Khania juonimassa. Siitä huolimatta Shere Khan on yksi parhaimmista Disney pahiksista.


9. Gothel

Gothel on siltä osalta erilainen pahis, että hän ei yritä hankkiutua eroon päähenkilöstä vaan koettaa pitää tämän lähellään omien etujensa vuoksi. Kaksin karkuteillä elokuvan päähenkilöllä Tähkäpäällä on nimittäin pitkät ja vaaleat taikahiukset, joiden avulla Gothel pystyy pysymään nuorena satoja vuosia. Alunperin Tähkäpään hiusten taika oli taikakukassa, mistä Gothel nuorensi itsensä ensimmäisen kerran. Hän kuitenkin menetti kukan, kun siitä valmistettu juoma juotettiin Coronan raskaana olleelle kuningattarelle, joka synnytti Tähkäpään, jonka hiuksiin kukan taika siirtyi. Tämän vuoksi Gothel kidnappasi vauvaikäisen Tähkäpään ja vei prinsessan mukanaan torniin. Siellä hän kielsi tyttöä poistumasta tornista. Gothelin todellinen luonne kuitenkin selviää Tähkäpäälle elokuvan aikana. Olen sanonut parhaiden elokuvien top-listassa, että Kaksin karkuteillä on saanut miinuspisteitä pääpahiksen takia, mutta Gothel kuitenkin pääsi tälle listalle. Aika ristiriitaista, mutta minun mielestäni Gothel on samaan aikaan onnistunut ja epäonnistunut pahis. Voin avata tuota asiaa enemmän Gothelin hahmoesittelyssä, mutta siirrytään nyt seuraavaan pahikseen.


8. Yzma

Yzma on Keisarin uudet kuviot elokuvan pääpahis. Hän yrittää syrjäyttää Kuzcon pois keisarin asemasta kaikin keinoin. Hän mm. käski apurinsa Kronkin juottaa Kuzcolle juomaa, jota juotuaan tämä kuolisi. Kronkilla ei kuitenkaan mennyt ihan putkeen juomien kanssa, joten Yzman on keksittävä uusi keino valtaistuimelle pääsemiseksi. 


7. Kapteeni Koukku

Kapteeni Koukku vaikuttaa uhkaavalta, mutta on kuitenkin myös hauska. Hän on yksi harvoista Disney pahiksista, joilla on hyvä ja ymmärrettävä motiivi. Koukku on menettänyt toisen kätensä, sillä Peter Pan leikkasi sen irti ja syötti krokotiilille, joka haluaa syödä loputkin osat merirosvosta.


6. Facilier

Tohtori Facilier esiintyy elokuvassa Prinsessa ja sammakko. Facilier huijasi prinssi Naveenia ja onnistui muuttamaan tämän sammakoksi. Facilier sai Naveenin palvelijan Lawrencen puolelleen ja muutti hänet Naveenin näköiseksi. Tämän lisäksi Facilier onnistui huijaamaan myös Tianaa, joka oli myös muuttunut sammakoksi suudeltuaan Naveenia. Facilierin laulu on yksi parhaimmista Disney lauluista ja hän on muutenkin todella onnistunut pahis.


5. Edgar

Edgar esiintyy elokuvassa Aristokatit. Hän on Madame Bonfamillen palvelija. Edgar tahtoisi Bonfamillen testamenttaavan rahansa hänelle, minkä vuoksi hän ei ilahdu kun kuulee, että nainen on päättänyt antaa rahansa kissoilleen sitten, kun hänen aikansa on täynnä. Edgar ei pidä siitä, että saisi rahat vasta kissojen luonnollisen kuoleman jälkeen, joten hän yrittää hankkiutua niistä eroon kaikin keinoin. Koukun lisäksi myös Edgarilla on ymmärrettävä motiivi. Tai no... ymmärrettävä ja ymmärrettävä. Olen aikaisemminkin kyseenalaistanut Madame Bonfamillen päätöksen testamentata omaisuutensa kissoilleen. Edgar on sentään ihminen, joten olisi ollut järkevämpää testamentata rahat hänelle. Edgar on myös yksi hauskimmista Disney pahiksista. Ja Disney hahmoista muutenkin.


4. Shan Yu

Shan Yu on pääpahis elokuvassa Mulan.  Hän on Kiinaan hyökänneiden hunnien johtaja. Muut hunnit saavat surmansa elokuvassa, mutta Shan Yu vaikuttaa kuolemattomalta. Hänen surmaamisensa vaikuttaa hankalalta, mutta se ei kuitenkaan ole täysin mahdotonta. Pidän Shan Yussa eniten hänen uhkaavasta olemuksestaan.


3. Scar

Scar on Leijonakuninkaan pääpahis. Hän on elokuvan päähenkilön Simban setä. Scar oli lapsena kateellinen isoveljelleen Mufasalle, josta olisi tarkoitus tulla kuningas ja Scar saisi kruunun vasta Mufasan jälkeen. Mufasan ja tämän puolison Sarabin pennun Simban syntymän jälkeen Scar raivostui entisestään, sillä Simban syntymän myötä hän saisi kruunun vasta tämän kuoltua. Scar yritti saada Jylhämaan kruunun itselleen kaikin keinoin ja onnistuikin siinä tapettuaan Mufasan ja ajettuaan Simban pois Jylhämaasta. Scarin valtakausi ei kuitenkaan kestä ikuisesti.


2. Pahatar

Pahatar on minun mielestäni yksi parhaiten animoiduista Disney hahmoista. Hänen persoonansa tulee esiin jo ulkonäöstä. Pahatar ei saanut kutsua prinsessa Auroran ristiäisiin, minkä vuoksi hän kiroaa prinsessan, joka kuudentenatoista syntymäpäivänään pistäisi sormensa värttinään ja kuolisi. Pahattaren kirousta ei voi kumota, mutta yksi hyvistä haltijattarista onnistui muuttamaan sitä niin, että kuolemisen sijaan Aurora nukahtaisi syvään uneen ja heräisi tosirakkauden suudelmaan. Kuten jo aikaisemmin mainitsinkin, niin Pahatar on animoitu todella hienon näköiseksi. Pahatar näyttää hienolta myös lohikäärmeenä.


1. Tamatoa


Tamatoa esiintyy elokuvassa Vaiana. Hän pitää kaikesta kiiltävästä. Tamatoa tykkää puhua itsestään ja Vaiana saakin hänet tekemään sitä. Häntä on todella helppo vedättää. Tamatoa on yksi harvoista Disney pahiksista, joiden taustatarina tiedetään. Tamatoa on nimittäin syönyt isoäitinsä. Tämän lisäksi puolijumala Maui on vienyt Tamatoan jalan. Tamatoa on pahiksena samaan aikaan hauska ja uhkaava. En tiedä onko se mahdollista, mutta minun mielestäni Tamatoa on juuri sellainen.

Mitkä ovat teidän suosikkinne Disney-pahiksista? Voitte kertoa ne kommenteissa. Kiitos, kun luitte tämän postauksen ja hyvää halloweenia.
maanantai 11. lokakuuta 2021

Disney julisteeni

En ole vähään aikaan tehnyt postausta, jossa esittelisin Disney aiheisia tavaroitani. Tässä postauksessa aion esitellä huoneeni seinällä olevat Frozen- ja Jungle Cruise julisteet. 

Tämä juliste oli Frozen-lehden välissä. En muista olenko ostanut tämän julisteen jostain vai sainko sen lahjaksi. Sain tämän julisteen ajanjaksolla 2014-2016. Julisteen toisella puolella on Olafin kuva, mutta halusin ottaa tämän puolen esille.


Sain tämän julisteen vähän yli kuukausi sitten. Kävin katsomassa Jungle Cruisen elokuun alussa. Siskoni kävi katsomassa saman elokuvan kaverinsa kanssa pari viikkoa myöhemmin. Olen siis saanut kyseisen julisteen siskoltani. Toisella puolella on kuva, jossa kerrotaan ketkä ovat päärooleissa Jungle Cruise elokuvassa.


Siinä olivat minun Disney julisteeni. Voitte kertoa kommenteissa onko teillä Disney julisteita? Ja jos on, niin mitä julisteita?

lauantai 2. lokakuuta 2021

Hahmoesittely: Hatuntekijä


Hatuntekijä (englanniksi Mad Hatter) esiintyy elokuvassa Liisa Ihmemaassa sekä live action elokuvissa Liisa Ihmemaassa ja Liisan seikkailut Peilimaassa. Hän tekee cameoroolin elokuvissa Leijonakuningas 1 1/2 ja Räyhä Ralf valloittaa internetin.

Hatuntekijä nähtiin ensimmäisen kerran ensimmäisessä elokuvassa, jossa hän oli juhlimassa syntymättömyyspäiviä Jänön ja Uneliaan Hiiren kanssa. Liisa näki heidät juhlimassa ja osallistui heidän juhliinsa. Jossain vaiheessa Pekka Kani tuli juhlapaikalle ja Hatuntekijä huomasi tämän kellon olevan kaksi päivää myöhässä. Hatuntekijä onnistui rikkomaan Pekka Kanin kellon yrittäessään korjata sitä.

Live action elokuvassa Liisa Ihmemaassa Hatuntekijä joutui Herttasotilaiden vangiksi autettuaan Liisaa pakenemaan heiltä. Hatuntekijä aiottiin teloittaa, mutta Irvikissa onnistui pelastamaan hänet siltä kohtalolta.

Liisan seikkailut Peilimaassa live actionissa Hatuntekijä luulee edesmenneiden perheenjäsentensä olevan elossa. Hän pyytää Liisalta apua perheensä pelastamisessa.

Hatuntekijä esiintyy lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio, jossa Disney-hahmot päättävät ottaa ryhmäkuvan Disney-yhtiön satavuotisjuhlan kunniaksi. Lyhytelokuvan aikana Merlin laittaa Hatuntekijän hattuun vettä, johon Pärsky laitetaan.

Hatuntekijä on oma suosikkihahmoni Liisa Ihmemaassa elokuvasta. Pidän eniten siitä kohdasta, jossa hän juhlii syntymättömyyspäiviä Jänön ja Hiiren kanssa. Syntymättömyyspäivälaulu on myös hauska.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Ed Wynn (1951)    Corey Burton (1981-nykyään)    Alan Tudyk (Olipa kerran elokuvastudio)
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Antti Pääkkönen   Kari Ketonen (live action, 2010)
Näyttelijä: Johnny Depp