tiistai 19. tammikuuta 2021

Hahmoesittely: Olaf


Olaf esiintyy elokuvissa Frozen, Frozen 2, lyhytanimaatioissa nimeltä At home with Olaf sekä lyhytelokuvissa Frozen kuumetta, Olafin jouluinen seikkailu, Olipa kerran lumiukko ja Olipa kerran elokuvastudio. Hän tekee myös cameoroolin elokuvissa Big Hero 6 ja Vaiana. Olaf pitää lämpimistä haleista ja unelmoi kesästä.

Ensimmäisessä Frozenissa Anna ja Elsa leikkivät lapsina Arendellen linnan juhlasalissa Elsan loihtimassa lumessa ja rakensivat Olaf-lumiukon. Vuosia myöhemmin kruunajaisistaan Pohjoisvuorelle paennut Elsa loihti Olafin taiallaan ja herätti tämän samalla henkiin. Vähän myöhemmin Olaf opasti Annan, Kristoffin ja Svenin Pohjoisvuorelle Elsan luokse. Olaf pelasti Annan Arendellen linnan huoneesta, mihin Hans oli tämän lukinnut. Myöhemmin kesän palattua Arendelleen Elsa loihti Olafille lumipilven, jonka avulla lumiukko pystyi nauttimaan kesästä.

Frozen kuumetta lyhärissä Olaf auttoi Elsaa, Kristoffia ja Sveniä Annan syntymäpäiväjuhlien järjestämisessä. Juhlien päätyttyä hän ja Kristoff veivät Elsan aivastuksista syntyneet lumipallerot jääpalatsiin Vaahtokarkki-lumihirviön luokse.

Lyhytelokuvassa Olafin jouluinen seikkailu Olaf lähtee Svenin kanssa etsimään jouluperinteitä Annalle ja Elsalle, joilla ei niitä ole. Myöhemmin metsään kadonnut Olaf löydettiin ja hän sai tietää olevansa itse Annan ja Elsan jouluperinne.

Frozen kakkosessa Olafilla ei ole enää lumipilveä, sillä Elsan taikavoimat ovat kasvaneet. Myöhemmin Olaf lähtee muiden kanssa Lumottuun metsään etsimään Elsan kuuleman äänen lähdettä. Jonkin ajan kuluttua Anna ja Olaf päätyivät luolaan, jossa Olaf haihtui, sillä Elsa oli jäätynyt elävältä mentyään Ahtohallan vaaralisimmalle alueelle saadakseen tietää totuuden menneisyydestä. Myöhemmin, kun Anna oli tuhonnut metsässä sijaitsevan padon ja Elsa oli pysäyttänyt padon tuhoutumisesta syntyneen tulva-aallon, Elsa herätti Olafin henkiin ja koko porukka (Elsaa lukuunottamatta) palasi takaisin Arendelleen.

At home with Olaf lyhäreissä Olaf nähdään tekemässä erilaisia asioita välillä Arendellessa ja välillä Lumotussa metsässä. Yhdessä näistä lyhäreistä Olaf esittää laulun nimeltä I am with you.

Lyhytelokuvassa Olipa kerran lumiukko kerrotaan siitä, mitä Olaf teki sen jälkeen kun Elsa oli herättänyt hänet henkiin ja ennen kun Olaf päätyi Annan, Kristoffin ja Svenin luokse. Siinä samalla lumiukko yritti löytää nimensä.

Disney-yhtiön satavuotista taivalta juhlistavassa lyhytelokuvassa Olipa kerran elokuvastudio Disney-hahmot kokoontuvat yhteen ryhmäkuvaa varten. Ennen lähtöä kuvauspaikalle Olaf piirtää luonnoskuvaa Lampunhengestä, kun Timon ja Pumba pyytävät häntä kiirehtimään. Yhtäkkiä Henki hyppää esiin kuvasta, minkä seurauksena Olaf putoaa tuolilta ja hajoaa. Henki saa kuitenkin korjattua Olafin.

Minulla on Olafiin samanlainen viha-rakkaussuhde kuin Timoniin ja Pumbaan. Pidän Olafista, mutta hän on myös vähän ärsyttävä. Paras kohta missä Olaf esiintyy on Frozen kakkosesta se kohta, jossa hän kertoo ensimmäisen Frozen elokuvan tapahtumat.

Englanninkielinen ääninäyttelijä: Josh Gad
Suomenkielinen ääninäyttelijä: Tero Koponen
Saamenkielinen ääninäyttelijä: Andres Rimpi
Näyttelijä: Greg Hildreth


perjantai 1. tammikuuta 2021

Vuosi 2020 paketissa

Hei kaikki ja hyvää uutta vuotta. Päätin tämän vuoden ensimmäisessä postauksessa kerrata mitä Disneyn lumoa blogissa tapahtui viime vuonna. Lopuksi kerron myös mitä blogissa tulee tapahtumaan tänä vuonna. Mennäänpä sitten aiheeseen.

Vuosi 2020 alkoi tämän blogin osalta 12 tammikuuta, kun kirjoitin Disney on Ice tapahtumasta, jota olin käynyt katsomassa edellisenä päivänä. Saman kuukauden lopussa kerroin myös ajatuksiani uudesta Frozen 2 elokuvasta. Helmikuussa julkaisin kolmannen osan vuoden 2019 kesällä alkaneeseen Nostalgia sarjaan. Sarjan kolmannessa osassa arvosteluun pääsi Narnian tarinat - Velho ja leijona. Maaliskuussa blogi koki ison muutoksen, kun poistin hahmot- ja mokat-sivut. Muutama päivä myöhemmin kävin katsomassa Pixarin uuden Eteenpäin elokuvan, josta kirjoitin arvostelun samana päivänä. Huhtikuussa tapahtui toinen muutos, kun vaihdoin nimimerkkini. Sen lisäksi julkaisin esittelytekstin Frozen yllätysmunasta ja kirjoitin postauksen, jossa kerroin millaisen päivän viettäisin Disney universumissa. Toukokuussa julkaisin ensimmäisen hahmoesittelyn, jossa kerroin Timonista ja Pumbasta. Touko-kesäkuun vaihteessa kirjoitin tekstin, jossa esittelin Frozen 2 yllätysmunan. Kesäkuun neljäntenä päivänä täytin 18-vuotta ja sen kunniaksi kirjoitin top-listan Disney elokuvissa, tv-sarjoissa ja lyhäreissä nähdyistä syntymäpäiväjuhlista. Samana kuukautena julkaisin myös top-listan Frozen elokuvien ja lyhäreiden lauluista. Kesäkuun lopussa julkaisin toisen hahmoesittelyn, jonka aiheena oli Lumiere. Heinäkuussa minulla oli vauhti päällä, sillä silloin julkaisin yhteensä viisi postausta. Heinäkuussa julkaisin Nostalgia sarjan neljännen osan, jossa arvosteltavana oli Frozen. Sen lisäksi julkaisin neljä top-listaa, joiden aiheina olivat Frozen elokuvien poistetut laulut, taianomaisimmat tapahtumapaikat, eläinteemaiset Disney elokuvat sekä parhaat pariskunnat. Elokuun kuudentena päivänä Disneyn lumoa blogi täytti 2-vuotta ja sen kunniaksi julkaisin Disney tagin. Samassa kuussa julkaisin myös uuden info-postauksen, jossa kerroin kolme vaihtoehtoa, joista saitte valita, mistä kirjoittaisin postauksen. Vaihtoehtoja olivat Vain Disney jutut, Minuun liittyvät Disney faktat sekä Disneyhyn liittyvät asiat, jotka yllättivät minut. Syyskuussa julkaisin top-listan Disney sarjojen tunnareista. Lokakuussa pääsin toteuttamaan yhden info-postauksessa mainituista postaustoiveista, jossa kerroin itseeni liittyviä Disney faktoja. Halloweenina julkaisin myös kolmannen hahmoesittelyn, jossa kerroin Scarista. Marraskuussa julkaisin viidennen osan Nostalgia sarjaan. Sillä kertaa arvosteltavaksi pääsi Monsterit Oy. Marraskuussa julkaisin myös Disney bucket listani. Joulukuun ensimmäisenä päivänä julkaisin joulutarinan, joka kertoi Annan ja Kristoffin esikoislapsen syntymästä. Tarina pohjautui Raamatun Uuden Testamentin kertomukseen Jeesuksen syntymästä. Vuoden 2020 viimeisessä postauksessa esittelin Frozen elokuvan taidekirjan.

Tänä vuonna blogissa tullaan näkemään tuttuja postauksia. Nostalgia-sarja tulee saamaan jatkoa. Myös uusia hahmoesittelyjä on tulossa. Elokuussa vietetään blogin 3-vuotispäivää ja sen kunniaksi on tulossa postaus. Loppuvuodesta ilmestyy taas joulutarina, mutta kerron siitä lisää, kun ajankohta on lähempänä. Myös uudenlaisia postauksia on tulossa. Ajattelin mm. tehdä postauksen, jossa testaisin Disney aiheisia ruokia. Tekisin siis niin, että ottaisin kuvan kyseisestä ruuasta ja kertoisin siitä oman arvioni tekstin muodossa. Miltä tämä kuulostaisi? Myös blogin ulkoasu tulee muuttumaan. Julkaisin viime vuonna postauksen 18-vuotissynttäreideni kunniaksi. Haluaisitteko, että julkaisisin myös tänä vuonna jotain syntymäpäivänäni? Ideoita saa laittaa. Sen verran kuitenkin sanon, että face revealia en aio tehdä (ainakaan vielä). Sama koskee myös oikean nimeni kertomista. Eipä tässä muuta. Toivotan teille kaikille vielä oikein hyvää uutta vuotta 2021.